Cântecul de sirene al bibliotecarelor tu

News image

Vremea ploioasă de afară care a guvernat această vară este una deosebit de propice lecturilor estivale, adevăr valabil și în zilele cani...

Actualitate | Vineri, 1 August 2014

Detalii...

Cum stăm cu infracționalitatea în zonă?

News image

Stăm bine, dacă ar fi să ne luăm după raportul prezentat de autorități la nivelul județului Cluj. Putem discuta de date statistice din domeniu...

Actualitate | Vineri, 1 August 2014

Detalii...

Soluție pentru un pasaj peste calea fera

News image

Primarul Câmpiei Turzii, Radu Ioan Hanga, ne-a declarat că autoritățile locale din orașul său se află în tratative avansate cu cei...

Administraţie | Vineri, 1 August 2014

Detalii...

Strategia de dezvoltare a comunei Aiton

News image

Comuna Aiton se poate mândri cu o strategie de dezvoltare - care există inclusiv în formă tipărită - o strategie care acoperă o pe...

Administraţie | Vineri, 1 August 2014

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

bibliotecaVremea ploioasă de afară care a guvernat această vară este una deosebit de propice lecturilor estivale, adevăr valabil și în zilele caniculare. Îmi amintesc cu plăcere de vacanțele mari în care devoram, pur și simplu, o carte după alta, fără să îmi iau din timpul de joacă, mai mult decât suficient în zilele lungi și calde de vară, chiar dacă atunci îmi păreau scurte și pline de aventuri și peripeții.

Stăm bine, dacă ar fi să ne luăm după raportul prezentat de autorități la nivelul județului Cluj. Putem discuta de date statistice din domeniu doar la nivel județean, atât timp cât la Turda și Câmpia Turzii, conducerea unităților locale de poliție nu mai dau, de multă vreme, raportul în fața reprezentanților comunității.

nicolae fagadar, primar aitonComuna Aiton se poate mândri cu o strategie de dezvoltare - care există inclusiv în formă tipărită - o strategie care acoperă o perioadă relativ lungă de timp: până în anul 2050. Finalizată în primăvara acestui an, strategia de dezvoltare a comunei a fost realizată - spune primarul comunei Aiton, Nicolae Făgădar - de către un grup de profesori de la Universitatea "Babeş-Bolyai", coordonat de profesorul Pompei Cocean.

centrul carine campia turziiCentrul de recuperare „Carine” din Câmpia Turzii, str. Gheorghe Bariţiu nr.36, recrutează voluntari în vederea desfăşurării unor activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber cu copiii şi tinerii asistaţi. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să sunaţi la telefonul 0264-366320 sau mobil: 0732-161051.

deputat mircea irimieData de 29 iulie a fost proclamată Ziua Imnului Naţional al României “Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 şi al curajului poporului român în momentele cruciale ale istoriei. Interzis de regimurile totalitare, timp de aproape o jumătate de secol, “Deşteaptă-te române!” a fost ales imediat după decembrie 1989 Imnul Naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

pelerinajAsociaţia Refugiaţilor şi Deportaţilor din Câmpia Turzii cu sprijinul Partidului Conservator au organizat în zilele de 7 şi 8 iulie 2014 un pelerinaj la Mănăstirile din Maramureş, de mare frumuseţe şi prospeţime sufletească, îmbinând traseul turistic cu popas duhovnicesc la marile mănăstiri ale Maramureşului, la Memorialul Durerii din Sighet, la Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi Monumentul Eroilor de la Moisei.

corina fagadarMembrii Consiliului de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA, în conformitate cu Hotărârile AGA din data de 12.06.2014 (Baciu Măria Simona, Crişan Radu Cosmin, Culcuş Marinel, Făgădar Corina, Felezeu Călin, Husar Axente, Rus Virginia Rodica, Szekely Istvan, Topârceanu Radu), faţă de informaţiile eronate şi tendenţioase lansate în spaţiul public, în special în mass media locală, cu privire la activitatea Consiliului de Administraţie şi cu privire la şedinţa informală din data de 25.07.2014, înţelegem să aducem la cunoştinţa publică următoarele:

Dezbatere cu privire la Legea dieteticianului, la TurdaGrupul de inițiativă format din deputatul Irimie Vicențiu Mircea și reprezentanții Asociației Dieteticienilor din România au organizat în data de 28 iulie 2014 prima dezbatere națională cu privire la reglementarea legislativă a profesiei de dietetician. Evenimentul a fost găzduit în Sala Mare a Primăriei Turda, începând cu ora 11.00.

salina turdaTripadvisor, cea mai folosită pagina web cu opinii directe de la turiștii care au vizitat obiectivele turistice, oferă o diploma de excelenta pentru Salina Turda. În urma opiniilor si recenziilor scrise de turisti pe pagina "tripadvisor.com", Salina Turda a obtinut un punctaj de 4,5 dintr-un maxim de 5, astfel încadrându-se în categoria obiectivelor turistice deosebite, de mare interes în rândul turistilor din întreaga lume.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

fiii motilor, mihai viteazuÎn şedinţa Consiliului Local Mihai Viteazu de marţi, 22 iulie, consilierii locali au supus atenţiei o situaţie neplăcută în care se află Ansamblul folcloric “Fiii moţilor” din comună. Mai exact, discuţiile au fost deschise de consilierul Szasz Marta Agneta, care a dorit să ştie dacă mai sunt conflicte în ansamblul focloric, rezultate în urma unui incident petrecut la Horatul Crasnei.

Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 

corina fagadarIstoria atacurilor puciste ale alianței PNL-PDl continua la Turda, în încercarea de a pune mâna pe ”vaca bună de muls”, cum este considerată, din punct de vedere financiar, Salina Turda. Pare incredibil tupeul cu care încearcă președintele Consiliului de Administrație desființat de atacul prefectului clujean, Corina Făgădar, care a convocat pentru astăzi, de la ora 17.00, o ședință în care vizează schimbarea directorului SC Turda Salina Durgău SA.

pasaj trecere cale ferata sarat campia turziiPrimarul Câmpiei Turzii, Radu Ioan Hanga, ne-a declarat că autoritățile locale din orașul său se află în tratative avansate cu cei din conducerea regională a Căilor Ferate Române pentru edificarea unui pasaj peste șinele de cale ferată care să facă legătura cu cartierul Șarât.

seplecanMihai Seplecan este noul vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, în urma votului din cadrul şedinţei ordinare de astăzi. Consilierul judeţean Mihai Seplecan, proaspăt reales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, a preluat, cu 19 voturi pentru, atribuţiile delegate de preşedinte interimar al instituţiei.

Municipiul Câmpia Turzii în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj implementează Proiectul “ŞOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUĂ MESERIE”, care are ca obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor, cu accent pe şomerii de lungă durată şi pe cei tineri, prin oferirea unui pachet integrat de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, incluzând servicii de informare, consiliere, mediere şi formare profesională pentru facilitarea accesului şomerilor pe piaţa muncii.

echipa de handbal a mexicului, la salina turdaAstazi, marţi, 29 iulie, cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor, românul Gheorghe Gruia, alături de naţionala de handbal a Mexicului, care se pregăteşte pentru participarea la Campionatul Mondial Universitar din Portugalia a efectuat o vizită la Salina Turda.

Municipiul Câmpia Turzii în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj implementează Proiectul “ŞOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUĂ MESERIE”, care are ca obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor, cu accent pe şomerii de lungă durată şi pe cei tineri, prin oferirea unui pachet integrat de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, incluzând servicii de informare, consiliere, mediere şi formare profesională pentru facilitarea accesului şomerilor pe piaţa muncii.

Compania de Apă ARIEŞ SA anunţă furnizarea apei cu presiune redusă precum şi posibilitatea apariției de intermitențe de scurtă durată a furnizării apei potabile în municipiul Câmpia Turzii, vineri, 01.08.2014, 08:00-18:00.

Compania de Apă ARIEŞ SA anunţă furnizarea apei cu presiune redusă precum şi posibilitatea apariției de intermitențe de scurtă durată a furnizării apei potabile în municipiul Turda, miercuri 30.07.2014 în cartierul Oprişani şi Poiana între orele 08:00-18:00 şi de asemenea joi 31.07.2014 între orele 08:00-18.00 în zona de centru a oraşului.

Luna iulie a fost cu noroc pentru Matyas Mihaela din Câmpia Turzii, care şi-a făcut un obicei din a-şi face cumpărăturile şi a-şi plăti facturile la Tabaco. Aceasta a câştigat tombola lunii iulie ce a constat într-un telefon Nokia. Poţi fi şi tu norocos la Tabaco, unde în patru luni de la deschidere s-au câştigat zeci de premii, fie la tombolele lunare, fie câştigurile de la loto 6/49.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

cl turdaJoi, 31 iulie 2014, orele 13.00, consilierii locali turdeni se întrunesc în şedinţă ordinară, ce va avea loc în sala de şedinţe a Primăriei Turda. Pe ordinea de zi figurează următoarele proiecte:
1. Prezentarea Procesului Verbal al şedinţei precedente;

laurentiu bondor, presedinte club rotary campia turziiZilele trecute am stat de vorbă cu Laurențiu Bondor, membru cu ștate vechi al Clubului Rotary Turda. Acestea ne-a dezvăluit faptul că foarte curând, din clubul turdean se va naște unul similar la Câmpia Turzii, din care vor face parte atât vechii membri ai Rotary Club Turda (care activează sau domiciliază în Câmpia Turzii), cât și noi membri, care vor fi primiți ulterior în clubul nou înființat.

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi1331
mod_vvisit_counterIeri3361
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta13408
mod_vvisit_counterLuna aceasta1332
mod_vvisit_counterÎn total5128717Comentarii recente