Şedinţă ordinară a Consiliului Local Lun

News image

Consiliul Local al comunei Luna, judeţul Cluj, va avea şedinţa ordinară în data de 29.01.2015, ora 12.30, la sediul Consiliului Local al...

Administraţie | Luni, 26 Ianuarie 2015

Detalii...

Informare PAZIA: Sprijin pentru cultivat

News image

Asociaţia PAZIA aduce la cunoştinţa tuturor producătorilor agricoli că din acest an, în programul de ajutorare financiară cuplat, este i...

Economic | Luni, 26 Ianuarie 2015

Detalii...

Întâlnire de lucru cu privire la înfiinţ

News image

Astăzi, 26 ianuarie 2015, ora 16.00, are loc întâlnirea de lucru cu privire la înfiinţarea intreprinderii sociale din cadrul...

Administraţie | Luni, 26 Ianuarie 2015

Detalii...

Numerele câştigătoare la tragerile loto

News image

Duminică, 25 ianuarie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce joi, 22 ianuarie, Loteri...

Actualitate | Duminică, 25 Ianuarie 2015

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

cl lunaConsiliul Local al comunei Luna, judeţul Cluj, va avea şedinţa ordinară în data de 29.01.2015, ora 12.30, la sediul Consiliului Local al comunei Luna. Ordinea de zi propusă pentru şedinţa este:
1. Aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli al comunei Luna pe trimestrul IV al anului 2014;

Asociaţia PAZIA aduce la cunoştinţa tuturor producătorilor agricoli că din acest an, în programul de ajutorare financiară cuplat, este inclusă o schemă nouă de plăţi prin care sunt sprijiniţi cultivatorii de legume, pentru relansarea şi dezvoltarea acestui sector care la această dată se confruntă cu multe probleme.

Duminică, 25 ianuarie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce joi, 22 ianuarie, Loteria Romană a acordat 9.800 de premii în valoare totală de 611.540,5 lei. După tragerile de joi la Loto 6/49, la categoria I, s-a înregistrat un report în valoare de peste 5 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro), iar la Noroc a rămas în joc un report cumulat în valoare de peste 1.537.000 lei (peste 341.000 de euro).

sarbatorirea unirii la campia turziiCei 156 de la Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie, aduc și o premieră. Ziua Micii Uniri este pentru prima oară declarată Zi Națională, deci sărbătoare cu drepturi depline, liber de la muncă etc. La Câmpia Turzii, orele amiezii au adus în piaţeta din faţa Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" un spectacol cu tipic tradițional, programat sub genericul puțin desuet "Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română".

revolutionari turdaPentru că Turda a fost scoasă, practic, de pe harta Revoluției Române din 1989, membrii Asociației Luptătorilor din 22 Decembrie 1989 Turda au convocat pe cei 14 parlamentari pe care îi are județul Cluj la o întâlnire găzduită de sala de protocol a Primăriei Turda. Dintre aceștia au răspuns doar 4, nici măcar toți din zona Turda-Câmpia Turzii, întrucât Marius Nicoară, senatorul de Câmpia Turzii a absentat (de altfel, de la alegerea sa în 2012, nu l-a prea văzut nimeni prin zonă, cu una sau două mici excepții).

primaria turdaNu mai departe de săptămâna trecută am prezentat, în publicaţia noastră, nişte situaţii cel puţin ciudate în care un angajat cu studii superioare dintr-o primărie de comună - e vorba de comuna Tureni în acest caz - are cam acelaşi salariul cu un muncitor necalificat.

alin salajean, campia turziiUnul din consilierii locali de la Câmpia Turzii - Alin Sălăjean, consilier local din partea Partidului Conservator - a fost îmbrăcat altfel în cadrul şedinţei ordinare a forului deliberativ local de la Câmpia Turzii, şedinţă care a avut loc joi, 22 ianuarie 2015, de la orele 13.00.

parc industrial campia turziiCu toată opoziția consilierilor locali PNL și PDL, mult doritul Parc Industrial Câmpia Turzii se apropie de realitate. După mai bine de un an de discuții și tergiversări datorate mai ales opoziției consilierilor din partidele care nu fac parte din coaliția care îl sprijină pe primarul pesedist Radu Ioan Hanga, consilierii locali au aprobat, în urmă cu câteva luni, înființarea unei societăți cu răspundere limitată care să administreze și să gestioneze activitatea legată de viitorul Parc Industrial Câmpia Turzii.

domeniul public campia turziiAflată în destul de mari dificultăți financiare, S.C Domeniul Public Câmpia Turzii S.A. anunţă organizarea procedurii de selecție/evaluare pentru ocuparea unui post de director general, conform prevederilor art. 29 și art. 60 din OUG nr.109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

La tragerile loto de duminică, 18 ianuarie, Loteria Romană a acordat 24.145 de câştiguri în valoare totală de 1.331.273,57 lei. La Loto 6/49, la categoria I, s-a înregistrat un report în valoare de peste 4,83 milioane de lei (peste 1 milion de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de aproximativ 1.542.000 lei (peste 342.000 de euro).

autorizatii taxi turdaÎn perioada: 16 FEBRUARIE -16 MARTIE 2015 se vizează autorizaţiile taxi, autorizaţiile de dispecerat, autorizaţiile de transport taxi.
Vizarea se face la Primăria Municipiului Turda, camera 22, la Compartimentul Autoritate Autorizare Servicii de Transport Public Local, zilnic între orele 09.00-14.00

primaria campia turziiAstăzi, 26 ianuarie 2015, ora 16.00, are loc întâlnirea de lucru cu privire la înfiinţarea intreprinderii sociale din cadrul proiectului „Combinatul Social Câmpia Turzii”, proiect finanţat de către Comisia Europeană şi Guvernul României prin Fondul European de ajustare la globalizare şi destinat reîncadrării pe piaţa muncii a lucrătorilor disponibilizaţi de la S.C.MECHEL CÂMPIA TURZII S.A..

unirea, sarbatorita la turdaAdministraţia locală a municipiului s-a gândit la un mod mai amplu de a sărbători evenimentul care a avut loc în urmă cu 156 de ani la 24 ianuarie 1859: Unirea Principatelor Române. Pentru a se marca evenimentul care avea să ducă ulterior la Marea Unire de la 1918, seria de manifestări de la Turda a debutat, de la orele 17.00, la Teatrul "Aureliu Manea", cu un spectacol al cărui mesaj principal îl constituia românitatea.

cl campia turziiConsilierii locali de la Câmpia Turzii au aprobat, în şedinţa ordinară de joi, 22 ianuarie 2015, numărul de persoane asistate care să beneficieze de serviciile pe care le oferă Cantina de Ajutor Social şi Pensiune din municipiu. Astfel, numărul de persoane asistate, aprobat de consilierii locali este de 70, număr egal cu cel de anul trecut.

spital campia turziiÎn cadrul şedinţei de joi, 22 ianuarie, a Consiliului Local Câmpia Turzii, pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat şi o informare privind situaţia bugetului de venituri şi cheltuieli a Spitalului "Cornel Igna" din Câmpia Turzii. Potrivit structurii de buget, total venituri la nivelul lui 2014 înseamnă 6.535.969 de lei, buget din care, la 31.12.2014 s-a realizat în proporţie de 98,28%, adică 6.423.529 de lei.

cl turdaJoi, 29 ianuarie 2015, orele 13.00, Consiliul Local al municipiului Turda se va întruni în şedinţă ordinară, în sala mare a Primăriei Turda. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează următoarele puncte:
1. Prezentarea Procesului Verbal al şedinţei precedente;

colegiul tehnic turdaÎn data de 19.01.2015 a început la Colegiul Tehnic Turda cursul gratuit "Recepționer Hotel", grupul-țintă fiind persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Turda și localitățile învecinate. Cursul are durata de 120 de ore și se derulează prin fonduri europene.

Chiar dacă în zona noastră nu s-a produs niciun accident legat de gazele naturale sau monoxidul de carbon, ne facem datoria să prevenim, ca de fiecare dată în perioada sezonului rece. Mai ales că anul 2015 a debutat cu statistici alarmante în domeniu: în fiecare zi, o persoană a fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon!

ioan roman, primar viisoaraAşa cum anunţam din numărul trecut al publicaţiei noastre (ediţia print), iată că revenim cu noi informaţii despre ce se mai întâmplă la şcoala din comuna Viişoara, informaţii primite în cadrul aceleiaşi discuţii pe care am avut-o cu primarul comunei, Ioan Roman. De această dată ne vom referi, în principal, la proiectele care se derulează la şcoala din Viişoara, dar nu numai.

bazin de inot turdaÎn vederea unei organizări optime a activităţii de înot la Bazinul de Înot Didactic Turda, aflat în administrarea societăţii Turda Salina Durgau S.A., vă aducem la cunoştinţă următoarele:

- în zilele de luni- vineri începând cu orele 17.00, 5 culoare din 6 sunt rezervate copiilor care practică înot şi sunt înscrişi în cluburi sportive datorită cursurilor de înot oferite de instructorii Bazinului şi Cluburilor Sportive bazinul funcţionând aproape la capacitate maximă, rămânând doar un culoar la liber pentru public

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

eminescu, omagiat la CAA turdaLa Compania de Apă ARIEȘ a fost susținut, în 19 ianuarie, un spectacol dedicat marelui poet național Mihai Eminescu. Părintele Sebastian Zăhan, împreună cu 14 elevi de la diferite școli din Turda, au pregătit un moment artistic - omagiu adus poetului nostru.

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi2432
mod_vvisit_counterIeri3373
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta2432
mod_vvisit_counterLuna aceasta99657
mod_vvisit_counterÎn total5723717Comentarii recente