Tureniul și Moldoveneștiul au sărbătorit

News image

Ca în fiecare an, luna octombrie nu anunță doar instalarea toamnei, ci anunță în special culegerea strugurilor, un eveniment deven...

Eveniment | Duminică, 23 Octombrie 2016

Detalii...

Gata cu insomniile!

News image

Gata cu Insomniile, cartea scrisă de Anne Tardy, o fostă insomniacă și adeptă a metodelor naturale de luptă împotriva acestei adevărate ...

Actualitate | Duminică, 23 Octombrie 2016

Detalii...

A parcat mașina într-o dungă!

News image

Sâmbătă, 22 octombrie, cartierul Lut a fost martorul unui accident cel puțin ciudat, după ce un șofer a pierdut controlul autoturismului...

Actualitate | Sâmbătă, 22 Octombrie 2016

Detalii...

Consultații oftamologice gratuite la sed

News image

.Săptămâna viitoare, de luni - 23 octombrie și până sâmbătă - 29 octombrie 2016, între orele 9:00-17:00, Organizația d...

Social | Sâmbătă, 22 Octombrie 2016

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

balul strugurilorCa în fiecare an, luna octombrie nu anunță doar instalarea toamnei, ci anunță în special culegerea strugurilor, un eveniment devenit o sărbătoare româno-maghiară, eveniment denumit Balul Strugurilor, ce a devenit deja o tradiție.

carteGata cu Insomniile, cartea scrisă de Anne Tardy, o fostă insomniacă și adeptă a metodelor naturale de luptă împotriva acestei adevărate maladii numită insomnie, le împărtășește cititorilor din experiența sa de o viață și le propune exerciții simple și rapide de asigurare a unui somn de calitate.

.consultatiiSăptămâna viitoare, de luni - 23 octombrie și până sâmbătă - 29 octombrie 2016, între orele 9:00-17:00, Organizația de Femei a PNL Turda oferă turdenilor posibilitatea de a efectua un control oftamologic gratuit la sediul PNL Turda din zona centrală a municipiului (str. Republicii, nr. 38). 

cordos alexandruStimaţi domni Miniştri,

Pe durata anotimpului cald, la nivel naţional, s-au efectuat reparaţii la stratul asfaltic al tuturor categoriilor de drumuri. Cu acestă ocazie, pe multe dintre acestea, marcajele rutiere s-au şters parţial sau total. Un exemplu, în acest sens, îl constituie centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida.

locuinteAnunțat în urmă cu un an, un mega proiect prin care 66 de tineri din Câmpia Turzii urmau să primească teren pentru construcție de case, în baza Legii 15/2003, în suprafață de 300/mp, nu a fost decât un proiect făcut pe fugă. Interpretând legea într-un mod propriu, însă fără cunoștințe tehnice, administrația locală în tandemul Avram Gal viceprimar – Petre Pop administrator public (momentan într-un concediu de creștere a copilului plătit regește), simțind miros de voturi, au împărțit terenul aflat în cartierul Șarât unor tineri, care mai târziu aflau că nu se pot folosi de el.

primaria campia turziiDistribuirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece noiembrie 2016 - martie 2017, se face începând cu data de 24.10.2016, la sediul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială din Câmpia Turzii, str.Griviţei, nr. 8A.

lotoJoi, 20 octombrie, au avut loc noi trageri loto: Loto 6/49, Joker și Loto 5/40 după ce  la tragerile loto de duminică, 16 octombrie, s-au  tragerile loto de duminica, 16 octombrie, s-au inregistrat 17.708 câștiguri în valoare totală de 1.207.723 lei.

salina turdaConducerea Salinei Turda a participat astăzi la conferința „Managementul Destinațiilor: Offline & Online”, evenimentul este organizat de Autoritatea Națională pentru Turism, cu susținerea Google România și face parte din seria de evenimente destinate conceptului Managementul Destinatiilor Offline si Online.

consiliul local mihai viteazuAutoritățile, nemulțumite de rezultatele fotbaliștilor de la Arieșul Mihai Viteazu

Cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului comunal Mihai Viteazu, desfășurată marți, 18 octombrie, primarul Zeng Ioan și-a exprimat nemulțumirea vizavi de evoluția echipei de fotbal Arieșul din localitate, care a început cu înfrângeri în serie ediția 2016-2017 a campionatului Ligii a IV-a, din județul Cluj. 

rotary campia turziiLa începutul acestei săptămâni, Clubul Rotary Câmpia Turzii a fost onorat de prezența d-lui Guvernator Mircea Solovastru, a d-lui Asistent Guvernator Uțiu Ioan, Silviu Puni - District Strategic Planning Chair și Ovidiu Cocean - Rotary Global Rewards Chair. Dorim să le mulțumim pentru prețuirea și  recunoașterea acordată  și să le spunem totodata că în acest domeniu “munca ” este ucenicie pe viață!

taxePropunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 a fost adoptată de Senat. În data de 10 octombrie a fost depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea acestor taxe nefiscale cu scopul simplificării birocrației, fără a afecta veniturile la buget iar românii nu îşi vor mai pierde zeci de ore la cozi sau în fața ghișeelor.

accidentSâmbătă, 22 octombrie, cartierul Lut a fost martorul unui accident cel puțin ciudat, după ce un șofer a pierdut controlul autoturismului marca Wolkswagen, a rupt gardul de pe marginea drumului de la intrarea în cartierul Lut, și s-a oprit în zidul blocului, lovind conducta de gaz care alimenta cartierul Lut.

investitoriInvestitorii străini interesați de Turda

Sala mică a Primăriei Turda a găzduit vineri, 22 octombrie 2016, o întâlnire între o delegație de investitori din Polonia și reprezentanții municipalității. 

primaria turda1. Prezentarea procesului verbal al şedinţei ordinare precedente;

2. Probleme ale Direcţiei Economice:

incendiuJoi, seara, pompierii voluntari din Câmpia Turzii au intervenit pe strada Oțelarilor, după ce un apartament a luat foc, în timp ce proprietarul era adormit. Prin intervenția promptă a pompierilor din Câmpia Turzii,  care au pătruns pe balconul apartamentului care luase foc, s-a putut evita o tragedie.

primaria turdaPrin prezenta aducem la cunostinta publicului, in temeiul art. 7 , alin. 1 si alin. 2 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, faptul ca la nivelul municipiului Turda se afla in procedura de elaborare, proiectul de act normativ nr. 1113/17.10.2016  intitulat „proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de identificare a persoanelor şi a familiilor marginalizate social precum si a metodologiei si a criteriilor  de acordare a unor ajutoare de urgenţă persoanelor sau familiilor în vederea depăşirii unor situaţii de dificultate generate de restanţele acumulate la plata întreţinerii sau a altor utilităţi.

primaria turdaPrin prezenta aducem la cunoștintă publicului, în temeiul art. 7 , alin. 1 si alin. 2 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, faptul că la nivelul municipiului Turda se află în procedură de elaborare, proiectele de acte normative intitulate:

primaria turdaDat fiind potenţialul balnear natural al Băilor Turda s-a impus fructificarea rolului terapeutic al lacurilor sărate, al salineişi al nămolurilor sapropelice, precum și a potențialului acestora de a genera progres economic prin înființarea de unități medico-balneare și de recuperare.

giurgiuPrezent la conferința de presă din sala Europa, a primăriei Câmpia Turzii,  de miercuri, 19 octombrie, consilierul județean Cristian Haiduc a readus în discuție parcul Tetarom 5, care va fi amplasat pe teritoriul comunei Luna, „un parc complet, care va avea trei acționari, consiliul local Luna, consiliul local Câmpia Turzii și consiliul județean Cluj”, a fost descrierea consilierului județean PNL, care s-a arătat foarte mulțumit de deschiderea primăriei Luna pentru edificare acestui proiect, spunând “am găsit din partea primarului de la Luna o deschidere extraordinară, și-a dat tot interesul ca lucrurile să avanseze, să nu stagneze de loc”.

conferinta campia turziiPrimarul Câmpiei Turzii a făcut această afirmație miercuri, 19 octombrie, cu prilejul semnării contractului prin care s-a atribuit prima parcelă din parcul industrial amenajat de autoritățile locale.

pubele subteranePrima baterie de pubele subterane pentru colectare selectivă a fost instalată astăzi, miercuri, la intersecția dintre strada Lianelor și strada Lotus. 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi152
mod_vvisit_counterIeri4185
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta152
mod_vvisit_counterLuna aceasta100001
mod_vvisit_counterÎn total8559662Comentarii recente