11 Octombrie 2015, ora 12.00 – Comemorar

News image

Parastasul de comemorare a martirilor ucişi de către armata maghiară la data de 24 septembrie 1944 va avea loc duminică, în data de 11 O...

Actualitate | Marţi, 6 Octombrie 2015

Detalii...

Municipiul Câmpia Turzii aniversează 25

News image

Cu această ocazie, în perioada 8-12 Octombrie 2015, municipalitatea din Câmpia Turzii, organizează o întâlnire cu repr...

Administraţie | Luni, 5 Octombrie 2015

Detalii...

Muzeul de Istorie Turda a demarat o nouă

News image

În castrul Legiunii V Macedonica de la Potaissa, Muzeul de Istorie Turda a demarat o nouă campanie de cercetări arheologice. Şi în...

Actualitate | Luni, 5 Octombrie 2015

Detalii...

Numerele câștigătoare la tragerile loto

News image

Duminică, 4 octombrie 2015, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc,după ce la tragerile loto de...

Actualitate | Luni, 5 Octombrie 2015

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

eroi harcanaParastasul de comemorare a martirilor ucişi de către armata maghiară la data de 24 septembrie 1944 va avea loc duminică, în data de 11 Octombrie 2015, ora 12.00, fiind precedat de o slujbă religioasă care va avea loc în incinta Catedralei Ortodoxe din zona centrală a Municipiului Turda. 

primaria campia turziiCu această ocazie, în perioada 8-12 Octombrie 2015, municipalitatea din Câmpia Turzii, organizează o întâlnire cu reprezentanţii celor două oraşe înfrăţite. De-a lungul timpului, municipiul Câmpia Turzii a dezvoltat relaţii de colaborare cu ambele oraşe din Ungaria. 

Duminică, 4 octombrie 2015, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc,după ce la tragerile loto de joi, 1 octombrie, Loteria Română a acordat 11.820 de câștiguri în valoare totală de 571.583 lei. Iată numerele câștigătoare de duminică 4 octombrie: 

cl campia turziiŞedinţa va avea loc în sala de şedinţe a Palatului Cultural ,,Ionel Floaşiu”, Câmpia Turzii, la orele 09.00, cu următoarea ordine de zi: 1. Proiect de hotărâre privind organizarea în perioada 08-12.10.2015 a întâlnirii dintre delegaţia Municipiului Câmpia Turzii şi delegaţiile oraşelor Mohacs şi Kisber din Ungaria în vederea aniversării a 25 de ani, respectiv 10 ani de la semnarea protocoalelor de înfrăţire a oraşelor pe care le reprezintă. 

mircea irimieImportanţa educaţiei în dezvoltarea individuală şi colectivă, este covârşitoare. Revendicând instituirea în Franţa a învăţământului public obligatoriu şi gratuit, Danton rostea în anul 1793, vestita formulă “După pâine, educaţia este prima nevoie a poporului”. Cu siguranţă, Danton ştia că un popor educat înseamnă un popor civilizat, stăpân pe destinul său, conştient de valorile şi importanţa acestuia pe harta lumii. 

M10 la campia turziiConstituirea filialei formaţiunii M10 a avut loc sâmbătă, 3 octombrie 2015, printr-o întâlnire a unor reprezentanţi ai partidului cu cetăţenii. Prezenţi la lansare a de la Câmpia Turzii au fost conferenţiar doctor Adrian Papahagi, Adela Mârza (coordonator judeţean al M10 Cluj şi coordonator Transilvania NV), Horaţiu Anca (departamentul de comunicare şi HR) şi Horaţiu Hatoş, coordonator local al partidului.

alegeri PSD clujSocial-democrații clujeni au încheiat, în 2 octombrie, campania de alegeri interne a partidului, prin conferința organizată la nivel județean. Circa 200 de delegați din organizațiile teritoriale ale PSD Cluj s-au întrunit de la ora 15.00 la Casa de Cultură a Studenților, la cel mai important eveniment intern al PSD Cluj.

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 05.10.2015 între orele 07:30 – 20:00 în municipiul Turda. Străzile afectate vor fi: 1. Detunata 2. Frăsinetului 3. Luptătorilor 4. Mihai Viteazu 5. Ponorel 6. Primăverii 7. Teilor 8. Viorelelor 9. Izvor 10. Ceferiştilor 11. Crinilor 12. Fabricii 

Joi, 1 octombrie 2015, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 27 septembrie, Loteria Română a acordat 25.208 câștiguri în valoare totală de 1.336.670 lei. Iată numerele câștigătoare de joi 1 octombrie:

strazi turdaInformăm locuitorii Municipiului Turda asupra programului lucrărilor de reabilitare şi modernizare străzi pentru luna octombrie 2015:
- au început lucrările de reabilitare de pe strada Sirenei şi Tribunul Corcheş – aceste străzi se constituie atât ca o rută ocolitoare a zonei centrale în eventualitatea închiderii circulaţiei în această zonă, precum şi acces la Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului de pe str. Sirenei;

mircea irimieZiua de 1 octombrie este o zi specială, este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Este o zi deosebită în care ne omagiem cu dragoste şi recunoştinţă părinţii, bunicii şi străbunicii. Ei sunt cei care ne-au dat viaţă şi continuitate în această lume, de la ei am învăţat tot ceea ce ştim, lor le datoram tot ceea ce suntem!

muzeul de istorie turdaÎn castrul Legiunii V Macedonica de la Potaissa, Muzeul de Istorie Turda a demarat o nouă campanie de cercetări arheologice. Şi în acest an fondurile au fost alocate de către Primăria Municipiului Turda alături de Consiliul Local al Municipiului Turda. 

alde clujÎn urmă cu 25 de ani România avea trei milioane de hectare de teren irigat, astazi după 25 de ani de reforme și tranziție situația este una tristă datorită lipsei de investiții în sectorul agricol sau de cel a îmbunătățirilor funciare. Astfel, zone agricole întregi ale ţării riscă să devină, în urma anilor secetoși, precum si a schimbărilor climatice tot mai dese, adevărate zone deșertificate. 

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 07.10.2015 între orele 07:30 – 20:00 în municipiul Turda. Străzile afectate vor fi: 1. Brebeneilor 2. Bujorului 3. Calea Victoriei până la Izvor 4. Cânepişti 5. Cosmin 6. Int. Atelierului 7. Int. În Curbă 8. Int. Strungarilor 9. Lingurarilor 10. P. Rareş 

tudor stefanieZiua Mondială a Educatorului celebrată astăzi, 5 octombrie 2015, reprezintă un moment de analiză a ceea ce s-a întreprins pe linia educaţiei şi de a fi stabilite necesităţile care trebuie implementate cu prioritate în acest sector. Totodată, considerăm că este cel mai potrivit moment de a ne arăta stima şi recunoştinţa pentru toţi educatorii din subsistemele învăţământului preuniversitar şi universitar.

tabaco campia turziiLuna septembrie a fost cu noroc la Tabaco, tutungeria din Piaţa Agroalimentară din Câmpia Turzii, pentru Fodor Ileana, care a câștigat setul de oale de 12 piese de inox puse-n joc. “Este a doua oară când câștig la Tabaco, am rămas foarte surprinsă când o cunoștință, care a asistat la tragere, mi-a dat vestea că eu sunt câştigătoarea, pentru a doua oară”, ne-a declarat norocoasa câștigătoare la înmânarea premiului. 

psd turdaConferinţa de alegeri organizată de filiala turdeană a PSD a fost considerată un bun prilej pentru expunerea a parte din intenţiile pe care organizaţia politică turdeană le are în legătură cu municipiul. Subiect arzător, situaţia străzilor din municipiul Turda nu putea trece neobservată şi chiar oferea o perspectivă care se mula pe dezirabilitatea a mare parte din cetăţenii municipiului.

Sâmbătă, 3 octombrie, are loc constituirea filialei locale Câmpia Turzii a partidului M10. Evenimetul va avea loc începând cu orele 18.00 în sala mică a restaurantului Moara cu Noroc, unde vor participa Conf. dr. Adrian Papahagi- membru CIN, membru fondator al partidului M10, Adela Mîrza- coordonator NV-Partidul M10, Horatiu Anca- departamentul comunicare si HR al M10, și Horaţiu Hatos-coordonator local al Partidului M10.

Sărbătoarea prăznuită astăzi - Acoperământul Maicii Domnului – căci despre aceasta este vorba, subliniază importanţa rugăciunii în vieţile noastre şi ajutorul neîncetat pe care îl primim din partea Maicii Domnului. Situaţiile de nevoi şi suferinţă trebuie să ne conducă la credinţa că în momentele în care omul este încercat şi pus în faţa greutăţilor vieţii, rugăciunea este cea care va evidenţia ajutorul divin. 

targul mestesugarilor la turdaPrimăria Municipiului Turda organizează „TÂRGUL MEŞTEŞUGARILOR, MANUFACTURIERILOR ŞI ARTIZANILOR POPULARI”, în perioada 3 - 4 octombrie 2015, începând cu ora 15.00 (în fiecare zi a intervalului menţionat), locaţia fiind Parcul Teilor (str. Tineretului). 

exercitiu romano-american la baza lunaExerciţiul s-a desfăşurat în perioada iunie – septembrie 2015, la Baza 71 Aeriană – Câmpia Turzii şi s-a încheiat în data de 30 septembrie. Forţele Aeriene Române au participat cu aproximativ 300 de militari, piloţi, personal tehnico-ingineresc şi personal de comandă şi stat-major, şase aeronave MiG 21 LanceR şi cinci elicoptere IAR-330 (SOCAT şi MEDEVAC). 

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi2955
mod_vvisit_counterIeri3811
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta6766
mod_vvisit_counterLuna aceasta20157
mod_vvisit_counterÎn total6584021Comentarii recente