Violenţa şi agresivitatea, explicate de

News image

O nouă întâlnire găzduită de cafeneaua culturală "La Papion" din Turda a avut-o ca invitat pe psihologul Cerasela Libeg,...

Actualitate | Sâmbătă, 1 August 2015

Detalii...

Voievodul Mihai Viteazul va fi comemorat

News image

"Cu frățească dragoste vă invităm marți, 9 august 2015, să luați parte la manifestările prilejuite de comemorarea Marelui Voievod Mihai V...

Actualitate | Sâmbătă, 1 August 2015

Detalii...

Notă de informare Către cetăţenii munici

News image

„Patrimoniul este ceea ce merită a fi transmis pentru valoarea sa artistică, estetică, istorică şi socială sau pentru că el este semnifi...

Administraţie | Sâmbătă, 1 August 2015

Detalii...

Informare cu privire la acţiunea de schi

News image

CAA informează toți utilizatorii cu privire la necesitatea înlocuirii contoarelor vechi cu contoare cu citire la distanță. Acest contrac...

Actualitate | Vineri, 31 Iulie 2015

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

papion turdaO nouă întâlnire găzduită de cafeneaua culturală "La Papion" din Turda a avut-o ca invitat pe psihologul Cerasela Libeg, de data aceasta tema de discuţie fiind una cât se poate de interesantă: violenţa. Pornind de la posibilele cauze ale unui comportament violent, prelegerea psihologului turdean a conţinut elemente privind contexte comportamentale care au influenţă în dezvoltarea individului - precum familia - contexte mai largi care înglobează comunităţi - precum statul - dar şi referiri la care ar fi factorii de protecţie împotriva violenţei sau care ar fi căile de urmat pentru a înlătura violenţa.

manastirea mihai voda turda"Cu frățească dragoste vă invităm marți, 9 august 2015, să luați parte la manifestările prilejuite de comemorarea Marelui Voievod Mihai Viteazul găzduite de mănăstirea care-i poarta numele și care se înalță pe locul în care acesta a fost ucis mișelește, manifestări organizate în colaborare cu administrația publică locală", precizează reprezentanții Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

CAA informează toți utilizatorii cu privire la necesitatea înlocuirii contoarelor vechi cu contoare cu citire la distanță. Acest contract se derulează pe fonduri europene, în cadrul proiectului cu denumirea: „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”. 

apah-roZiua Mondială a Hepatitei a fost marcată în acest an de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, filiala Cluj, prin campanii de informare organizate în Turda (25 iulie), Câmpia Turzii (24 iulie) şi Cluj-Napoca (28 iulie). Mesajul pe care-l transmite campania organizată de Ziua Mondială a Hepatitei este “4000 de voci pentru 4000 de vieţi ce pot fi salvate” şi asta deoarece zilnic se înregistrează 4000 de decese din cauza acestei afecţiuni. 

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 04.08.2015 între orele 07:00 – 20:00 în municipiul Câmpia Turzii zona 5: Străzile afectate vor fi: Str. A. Vlaicu, Str. E. Teodoroiu, Str. L. Rebreanu, Str. V. Lucaci, Str. Decebal, Str. A.I.Cuza, Str. Oituz, Str. Liliacului, Str. Mioriţei, Str. Albinei, Piaţa Mihai Viteazu.

luna albastraFiecare lună calendaristică include o noapte cu Lună plină, dar, întrucât ciclul lunar şi anul calendaristic nu sunt chiar perfect sincronizate, la aproximativ fiecare trei ani, o lună calendaristică include două nopţi cu Lună plină. Satelitul natural al Terrei nu va avea o nuanţă albastră pe 31 iulie, denumirea fenomenului având legătură doar cu apariţia a două Luni pline în decurs de 31 de zile.

Joi, 30 iulie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 26 iulie, Loteria Română a acordat 15.441 de câștiguri în valoare totală de 1.110.973,40 lei. Iată numerele câștigătoare de joi 30 iulie: 

Vineri, 31 iulie 2015, ora 12.00, la Palatul Cultural Ionel Floaşiu are loc selecţia a 100 de persoane pentru meseriile: ingineri mecanici, matriţeri, mecanici, operatori (muncitori necalificaţi), activitate organizată de MMM AUTOPARTS. Angajaţii vor putea beneficia, în afara salariului negociat, de bonuri de masă şi transport gratuit. 

baza 71 aeriana campia turziiSâmbătă, 1 august a.c., începând cu ora 12.30, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, participă la mitingul aviatic „Deva Airshow 2015”. Mitingul aviatic „Deva Airshow 2015” este organizat de Aeroclubul României şi se desfăşoară în încheierea Campionatului European de Acrobaţie cu Avionul, pe Aeroclubul Dacia din Săuleşti, judeţul Hunedoara. 

Organizația de Tineret a Partidului Național Liberal Turda se alătură demersului iniţiat de către organizaţia naţională de tineret, de strângere a peste 250.000 de cărţi pentru înfiinţarea în diaspora a 10 biblioteci cu literatură românească. Scopul acestei campanii este acela de a trezi interesul tinerilor şi al copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării, pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie gratuit cărţi în limba română. 

parcare turdaÎn Turda, zona centrală, între străzile Republicii şi Gelu funcţionează un spaţiu amenajat pentru staţionarea autovehiculelor în regim cu plată, terenul fiind mărginit la sud de pârâul Racilor, în partea de nord aflându-se Catedrala Ortodoxă. Pentru intrarea, respectiv părăsirea spaţiului de parcare sunt prevăzute două căi de acces: 

„Patrimoniul este ceea ce merită a fi transmis pentru valoarea sa artistică, estetică, istorică şi socială sau pentru că el este semnificativ muncii materializate a oamenilor şi speranţelor acestora” (Kleber Rossillon – Preşedinte al Federaţiei naţionale de salvare a siturilor şi ansamblurilor monumentale din Franţa). 

cristian matei, director CAAÎn cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”, s-au realizat economii care, în urma demersurilor CAA, vor rămâne în comunitate, prin demararea unui proiect. Acesta are ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite de companie. 

salina turdaCopiii cu handicap şi însoţitorii acestora vor putea vizita gratuit salina din Turda. Conform unei hotărâri adoptate de Consiliul local Turda la şedinţa de joi, 30 iulie, pe lângă copii şi „adulţii cu handicap grav sau accentuat, dar şi persoanele care îi însoţesc” vor beneficia de posibilitatea de a vizita gratuit ocna din Turda. 

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 03.08.2015 între orele 07:00 – 20:00 în municipiul Câmpia Turzii, zona 4: Străzile afectate vor fi: Str. Dr. I. Raţiu (cartier Şarât de la pasaj CFR), Str. P. Maior, Str. Baba Novac, Str. Cărăbuşilor, Str. Călăraşilor, Str. I.B. Deleanu, Str. C.D.Gherea, 

cl turdaAutoritățile locale intenționează să amenajeze o stație temporară de transfer a deșeurilor municipale între Stadionul Municipal și Stadionul Cimentul. Stația de transfer va fi amenajată pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, la cererea Prival Ecologic, în condițiile în care deșeurile municipale trebuie duse de la Turda la Odorheiul Secuiesc.

cl campia turziiJoi 30 iulie, Radu Hanga, primarul municipiului Câmpia Turzii a convocat ședința extraordinară a consiliului local al municipiului, care a avut loc în sala Europa a primăriei, începând cu ora 15.30. Pe ordinea de zi s-au aflat două puncte: 

moreȚigările More, cele mai ieftine țigări de pe piața românească de țigări se vor transforma în LD. JTI România, membră a Grupului Japan Tobacco, unul dintre cei mai mari producători internaţionali de produse din tutun, şi-a completat recent portofoliul de produse cu marca LD. 

mina ghizela, salina turdaSalina Turda - cel mai frumos loc subteran din lume, cu ocazia desfăşurării Untold Festival- cel mai mai mare festival de muzică (30 iulie - 2 august) vine în întâmpinarea turiştilor cu o nouă atracţie aflată în subteranul minei de sare. Mina Ghizela se deschide spre vizitare! 

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 31.07.2015 între orele 07:00 – 20:00 în municipiul Câmpia Turzii zona 2: Străzile afectate vor fi: Str. Andrei Mureşanu, Str. Ţebea, Str. Vrancei, Str. Daciei, Str. Ion Creangă, Str. Dr. I. Raţiu până la Calea Ferată, Str. Florilor, Str. Independenţei, Str. Mihai Eminescu, Str. Duzilor, Str. Ştefan cel Mare, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Castanilor, Str. Decebal (între Raţiu şi Aurel Vlaicu).

Compania de Apă ARIEŞ anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în data de 29.07.2015 între orele 07:00 – 20:00 în municipiul Câmpia Turzii zona 1: Străzile afectate vor fi: Str. Zaharia Stancu, Str. Nichita Stănescu, Str. Marin Sorescu, Str. Petofi Sandor, Str. Tudor Arghezi, Str. Marin Preda, Str. Vasile Goldiş (de la str. Laminoriştilor până la Polimed), Str. Livezii, Str. Pârâului, Str. Ciocârliei, Str. Lucian Blaga, Str. Islazului, Str. Rândunelei, Str. Izvorului, Str. Vulturului, Str. Arieşului. 

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi2818
mod_vvisit_counterIeri4500
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta21095
mod_vvisit_counterLuna aceasta2818
mod_vvisit_counterÎn total6363044Comentarii recente