La 10 ani de adoptare a Sfântului Gheorg

News image

Sala mare a Primăriei Turda a găzduit joi, 23 aprilie, o manifestare dedicată Sfântului Mare Muceic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, sf...

Special | Sâmbătă, 25 Aprilie 2015

Detalii...

Alegeri la PRM Turda

News image

Filiala locală a Partidului România Mare a avut sâmbătă, 25 aprilie, Adunare generală de alegeri. Au fost vizate posturile de preș...

Politic | Sâmbătă, 25 Aprilie 2015

Detalii...

Consilierii locali turdeni: ”Hai vorbă î

News image

Relatam în urmă cu câteva săptămâni despre modul ilegal în care aleșii locali au împărțit banii pentru activităț...

Administraţie | Sâmbătă, 25 Aprilie 2015

Detalii...

Protopopiatul Ortodox Turda are site

News image

Prezent joi, 23 aprilie, în sala mare a Primăriei Turda care a găzduit manifestările prilejuite de sărbătorirea a 10 ani de la adoptarea...

Actualitate | Sâmbătă, 25 Aprilie 2015

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

turda. manifestare sf. gheorgheSala mare a Primăriei Turda a găzduit joi, 23 aprilie, o manifestare dedicată Sfântului Mare Muceic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, sfânt care este patronul spiritual al municipiului Turda. În urmă cu 10 ani, ca urmare a demersurilor făcute de societatea Culturală "Rei Culturae Fautores", Sfântul Gheorghe a fost adoptat ca protector spiritual al municipiului Turda.

prm turdaFiliala locală a Partidului România Mare a avut sâmbătă, 25 aprilie, Adunare generală de alegeri. Au fost vizate posturile de președinte și de membri ai Consiliului municipal Turda a PRM. La 10 ani de când deține funcția de președinte a Filialei PRM Turda, Doru S. Anca a fost reconfirmat în această funcție.

protopop turdaPrezent joi, 23 aprilie, în sala mare a Primăriei Turda care a găzduit manifestările prilejuite de sărbătorirea a 10 ani de la adoptarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ca patron spiritual al oraşului, protopopul Daniel Crişan a venit cu o informaţie nouă pentru credincioşii turdeni.

cordosÎnalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri, la propunerea DNA, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, acuzată de trafic de influență în formă continuată. Potrivit Agerpres decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

salina turdaÎn mod normal, acest material ar fi trebuit să fie un pamflet, însă parcă nu ne vine să râdem când bunul cel mai de preț al comunității turdene este pe mâini greșite. Când ești avocat de meserie, dar ai ajuns să iei 90 de milioane de lei vechi salariu lunar pentru a conduce Salina Turda, este bine să asculți de specialiștii mult mai prost plătiți decât tine, atunci când vine vorba de microclimatul din mină.

parc industrial campia turziiDupă cum anunța Radu Hanga, edilul Câmpiei Turzii, în urmă cu câteva zile, faptul că vineri, 17 aprilie, s-au semnat la București la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către ministrul Liviu Dragnea actele pentru aprobarea parcului industrial de la Câmpia Turzii, ei bine, joi, 22 aprilie, aflat la București, administratorul public Petre Pop a ridicat decizia de la minister.

salina turda sindicatRăspunsul la această întrebare este unul simplu, și totodată complicat. Simplu pentru că se știe că orice persoană care se află la conducere, cu apucături dictatoriale, total nedemocratică, se va opune unei organizări a oamenilor muncii sub formă de sindicat. Cei mai deschiși la minte, profesioniștii, știu să obțină un beneficiu maxim de pe urma acestei forme de organizare, dacă reușesc să aibă oameni care muncesc cu plăcere și randament maxim.

mihaela cordosProcurorii DNA fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi fiind soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice, scrie Mediafax.

biblioteca turda. dana deacDin anul 1995, la iniţiativa UNESCO, se sărbătoreşte în întreaga lume, din doi în doi ani, la 23 aprilie, “Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor”, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii. Deviza acestei sărbători mondiale este “lectura pentru toţi”.

La 12 luni de la implementarea proiectului „Şomerii din Câmpia Turzii spre o nouă meserie”, putem să constatăm că acesta a constituit un succes. Cuantificarea acestui succes poate fi realizată prin numărul mare de participanţi din Municipiul Câmpia Turzii-persoane care se află în dificultate pe piaţa muncii, dobândirea unor competenţe în meseriii căutate dar şi prin cuantumul generos al subvenţiilor acordate.

cl turdaVineri, 24 aprilie, începând cu orele 10.00, consilierii locali turdeni se vor întruni în şedinţă de îndată. Ordinea de zi a şedinţei conţine revocarea HCL referitoare la aprobarea finanţării nerambursabile, în baza Legii nr. 350/2005, a cluburilor şi asociaţiilor sportive.

cl turdaRelatam în urmă cu câteva săptămâni despre modul ilegal în care aleșii locali au împărțit banii pentru activități sportive, disponibili conform legii 350 din 2005. Văzând acești politicieni că nu sunt singuri, de capul lor, au decis să revoce acele Hotărâri de Consiliu local luate în data de 26 martie 2015.

psd turdaÎn după-amiaza zilei de vineri, 24 aprilie, tinerii social-democraţi turdeni au efectuat o acţiune de ecologizare a mai multor zone al municipiului Turda. Desfăşurată având ca slogan "Iubeşte-ţi oraşul - Păstrează-l curat", acţiunea a început la orele 17.00 în Parcul Teilor şi a reunit mai mulţi membri ai organizaţiei de tineret a PSD Turda.

cl campia turziiPrintr-o hotărâre aprobată joi, 23 aprilie, de consilierii locali de la Câmpia Turzii, membrii forului deliberativ local au fost de acord ca structura "Cantina de ajutor social şi pensiune" existentă în organigrama unităţii administrativ teritoriale (UAT) Câmpia Turzii să fie desfiinţată. Dar numai ca structură în cadrul organigramei UAT.

salina turdaAstăzi, vineri, a avut loc o nouă înfățişare în procesul în care fostul director al Societății Turda Salina Durgău, Vasile Simion Tot, a solicitat instanței să anuleze hotărârile AGA în urma cărora a fost schimbat din funcție. Procesul va fi judecat, se pare, tot în baza unei excepții.

loto 23.04.2015Joi, 23 aprilie 2015, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc. La tragerile loto de duminică, 19 aprilie 2015, Loteria Română a acordat 20.788 câștiguri în valoare totală de 1.076.586,95 lei. Iată numerele câștigătoare de joi, 23 aprilie:

asfaltari turdaUltima decadă a lunii aprilie și tot nu se poate asfalta la Turda. Drumarii de la SC Domeniul Public Turda SA așteaptă ca temperaturile să ajungă la circa 10 grade Celsius pentru a asfalta cele trei străzi deja pregătite pentru așternerea covorului asfaltic.

luna, lansare proiectAsociația pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS) în calitate de promotor de proiect, organizează marți 28 aprilie 2015, conferința de lansare a proiectului Împreună pentru comunitatea noastră. Conferința va avea loc la Școala gimazială din localitatea Luna începând cu ora 13.00.

sub reflector la turdaDuminică, 26 aprilie, de la 19 seara, la Fabrica de Timp Liber (fosta Fabrică de Bere), Turda , Reactor de creație și experiment Cluj organizează Turda Sub Reflector. Sub Reflector este un spectacol-eveniment unic, creat de și pentru locuitorii aceluiași oraș, e un loc de întâlnire între cei aflați mereu în public, dar care își doresc să urce pe scenă, și cei curioși să descopere ce povești și talente au oamenii alături de care trăiesc în același oraș.

ziua pamantuluiÎn fiecare an, în data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu.

radu hangaPrezent la lansarea proiectului "Vest-Nord-Vest Start-Up", primarul Câmpiei Turzii, Radu Hanga, venea cu o informaţie al cărei rol era să aducă o veste bună pentru cei care aşteaptă ca parcul industrial de la Câmpia Turzii să prindă viaţă. În felul său caracteristic, primarul Câmpiei Turzii, spunând că vrea să se laude "în numele harnicului colectiv de la Primărie", anunţa că vineri, 17 aprilie, s-a semnat la Bucureşti de către ministru aprobarea pentru parcul industrial de la Câmpia Turzii.
Editorial

Ultimul cros al lui Cornel Mişca: crosul

News image

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, turdeanul Cornel Mişca a încetat din viaţă! Fost angajat al...

Detalii...

POZA SĂPTĂMÂNII

Pentru amatorii de conspiraţii

Pentru amatorii de conspirații este încă o dovadă că uriașii există, iar pentru cei care neagă, fotografia de mai jos poate fi un argument destul de puternic împotriva crezurilor lor. Însă pentru cei realiști nu este decât o urmă de cauciuc de mașină, ce-i drept o urmă unică-n felul ei dacă stăm să vedem câte scenarii s-au făcut pe seama ei. Fotografia a fost făcută azi, luni, 20 aprilie 2015, în parcul mare din Câmpia Turzii.mersul trenurilor 2014-2015


Avem 136 vizitatori online

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi1878
mod_vvisit_counterIeri3282
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta26878
mod_vvisit_counterLuna aceasta80481
mod_vvisit_counterÎn total6033278Comentarii recente