Întrebare a senatorului Cordoș: Hidrocen

News image

Stimate domnule Viceprim-ministru,stimate domnule Ministru, În repetate rânduri am atras atenția autorităților asupra importan...

Actualitate | Luni, 26 Septembrie 2016

Detalii...

Interpelare a senatorului Alexandru Cord

News image

Stimate domnule Ministru, În urma întâlnirii avute în cadrul comisiilor de specialitate din Senatul României...

Actualitate | Luni, 26 Septembrie 2016

Detalii...

Şofer din Turda, prins beat prin Cluj

News image

La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 04:40, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat, de 32...

Actualitate | Luni, 26 Septembrie 2016

Detalii...

Accident rutier mortal în Luna

News image

La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 18:30, pe DN 15 E60, pe raza localității Luna, s-a produs un accident rutier soldat cu dece...

Actualitate | Luni, 26 Septembrie 2016

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

cordosStimate domnule Viceprim-ministru,stimate domnule Ministru,

În repetate rânduri am atras atenția autorităților asupra importanței proiectului hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești, atât prin prisma aportului la echilibrarea sistemului energetic național cât și prin contribuția pe care o va aduce la dezvoltarea economică a zonei.

alexandru cordosStimate domnule Ministru,

În urma întâlnirii avute în cadrul comisiilor de specialitate din Senatul României cu reprezentanții Centrului pentru Inovaţie şi Medicină (InoMed) şi a rezultatelor studiului de cercetare sociologică, realizat de InoMed și compania specializată în studii de piaţă IMAS Marketing şi Sondaje având ca obiect cancerul în România, a reieşit faptul că populaţia conştientizează gravitatea acestei boli precum şi incapacitatea sistemului medical românesc de a răspunde corespunzător.

accidentLa data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 18:30, pe DN 15 E60, pe raza localității Luna, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

promenada ctClubul Rotary Câmpia Turzii a continuat, și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

lotoDuminică, 25 septembrie, au avut loc noi trageri loto: Loto 6/49, Joker și Loto 5/40 după ce  la tragerile loto de joi, 22 septembrie, s-au înregistrat 12.239 de câștiguri în valoare totală de 1.250.311 lei.

caaDatorită unei avarii la rețeaua electrică este posibil ca unii consumatori, din cartierele Micro I, Micro II, Micro III, și str. 22 Decembrie 1918, în special de la etajele superioare ale blocurilor, să fie afectați de întreruperea furnizării apei potabile sau presiune scăzută.

sedintaÎntruniți joi, 22 septembrie, în ședința ordinară, consilierii locali ai municipiului Câmpia Turzii și-au dat girul pentru programul anual de întreținere, modernizare a străzilor municipiului, proiect inițiat de către primarul Dorin Lojigan.

copy pasteCopy-paste a devenit un procedeu celebru în societatea noastră după ce mai marii noștri conducători au fost dovediți că au plagiat diferite lucrări ștințifice, iar procedeul de a copia ceva se poate numi furt și ar trebui pedepsit.

lojiganCheltuielile organizării Zilelor Municipiului Câmpia Turzii din acest an au fost prezentate de către primarul Dorin Lojigan în conferința de presă organizată la primăria Câmpia Turzii.

mistretiMistreții provoacă pagube considerabile culturilor agricole din județul Cluj. Porcii sălbatici preferă, în special, cartofii și porumbul.

piata muresuluiSpaţiile sunt destinate închirierii către persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, organizaţii neguvernamentale, agenţi economici, pentru comercializarea produselor alimentare de origine animală sau vegetală, produselor agroalimentare şi produselor nealimentare.

etilotestLa data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 04:40, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Turda, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Ciocârliei, din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa alcoolului.

batraniZiua Internaţională a Persoanelor Vârstnice se sărbătoreşte în fiecare an în data de 1 octombrie şi este un moment dedicat omagierii celor care, din urmă, au contribuit la dezvoltarea şi progresul societăţii. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Centrul pentru Persoane Vârstnice, organizează o serie de activităţi pentru persoanele de vârsta a 3 a din comunitatea noastră. 

Duminică, 25 septembrie, s-au desfășurat activitățile din cadrul proiectului „Promenada Inimilor” realizat de Clubul Rotary Turda în parteneriat cu rețeaua magazinelor PROFI și Fundația Română a Inimii, Rotaract Turda, Policlinica Oprișani, Cabinet medical dr. Ramona Soporan. Programul, inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat cu succes în peste 10 tări europene, este un concept simplu și inovator ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

rotaryO parte din locuitorii orașului, știind că o simplă plimbare poate fi o alternativă sănătoasă la o viață sedentară, au dat curs invitației la mișcare pe traseul propus de membri Clubului Rotary Turda, fiind răsplătiți cu tricouri cu însemnele cmpaniei.

primaria moldovenestiComponenta 2 – Masura 2.1 "Infratire intre localitati”

Participanti: Proiectul a implicat participarea 120 de persoane, dintre care 26 de participanti din localitate.

dulciuri care nu ingrasaEste posibil să existe dulciuri care nu îngrașă? Dar deserturi gustoase și mai ales sănătoase ? Ei bine, 150 de retete sunt adunate într-o singură carte: dulciuri selectate pentru toate gusturile și toate preferințele, fie că sunt salate din fructe, fie crude, fie din compoturi și dulcețuri, jeleuri după care se dau în vânt atât cei mai în vârstă dintre noi, cât și copiii, fursecuri, biscuiți, bezele și pișcoturi pentru un pahar de coniac fin, înghețate și spume de fructe răcoritoare, numai bune pentru zilele călduroase, dar și deserturi care pot ascunde surprize pentru mesele din familie.

partenerVineri, 23 septembrie, în sala de ședințe Palatului Cultural Ionel Floașiu a debutat proiectul ”Fii responsabil! Fii partenerul meu!”, proiect al primarului Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, al cărui scop este promovarea și conștientizarea atitudinii civice și implicarea oamenilor în acțiuni de voluntariat.

castigatoriZiua Persoanelor Vârstnice, sărbătoarea pensionarilor, este sărbătorită în fiecare an pe 1 octombrie, iar an de an Ziarul 21 și-a premiat cititorii mai în vârstă cu această ocazie. Vineri, 23 septembrie, a avut loc tragerea la sorți a concursului ce s-a desfășurat pe întreaga lună septembrie, în care șapte cititori ai Ziarului 21 vor primi 7 pachete cu alimente plus câte 100 de lei.

rujeolaDoi copii au murit de pojar (rujeolă). Miercuri, 21 septembrie, Ministerul Sănătății informa că în primele opt luni ale anului, în România s-au înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe.

cordosStimate colege, stimaţi colegi senatori,

În ultima perioadă Guvernul a declarat că susţine învăţământul şi sănătatea inclusiv prin salarizarea personalului. 

piata uniriiPrimăria Municipiului Câmpia Turzii organizează procedura de negociere directă pentru închirierea spaţiilor nr. 10 şi nr. 11 în suprafaţă cumulată de 17,47 mp din incinta imobilului situat în Piaţa Unirii nr. 22A, în vederea utilizării acestora cu destinaţia de birouri.

Lista câştigătorilor premiilor oferite de Ziarul 21 de Ziua Persoanelor Vârstnice
1 pachet cu produse alimentare şi 100 de lei
1. Hanc Vasile 72 ani, Turda, str. Zorilor nr.4.
2. Pop Augustin 101 ani, Turda, str. Amurgului nr. 10.
3. Popa Eugenia 72 ani, Turda, str. Calea Victoriei nr. 5.
4. Bucur Gheorghe 72 ani, Câmpia Turzii, str. Cucului nr. 20.
5. Șerban Adrian 82 ani, Câmpia Turzii, str. Țebea nr. 15.
6. Lung Ana 82 ani, Câmpia Turzii, str. 1 Decembrie 1918 nr. 16A.
7. Pozsonyi Elisabeta 83 ani, Viișoara, str. Mare nr. 333.
 
Premierea va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, orele 12.00. Câştigătorii din Turda îşi vor ridica premiile de la redacţie, str. M. Eminescu nr. 6-8, iar cei din Câmpia Turzii şi Viişoara de la magazinul Tabaco din incinta Halei Agroalimentare din Piaţa Unirii.

 

Editorial

Contabilul

News image

Motto: ”Nu contează câți votează! Contează cine numără voturile!” – Iosif...

Detalii...mersul trenurilor 2015-2016


Avem 268 vizitatori online
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi537
mod_vvisit_counterIeri6495
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta7032
mod_vvisit_counterLuna aceasta100001
mod_vvisit_counterÎn total8399190Comentarii recente