Ziua Armatei Române, marcată la Turda, î

News image

”În data de 25 Octombrie 2014, de Ziua Armatei Române, între orele 09.45-11.00, la Monumentul Eroilor din fața Catedra...

Eveniment | Sâmbătă, 25 Octombrie 2014

Detalii...

Este oficial: Stadionul ”Sârma” este, di

News image

Echipa primarului Hanga a recuperat, în aceste zile, după o muncă de aproape doi ani, mai multe bunuri imobile ajunse pe mâna ruși...

Administraţie | Sâmbătă, 25 Octombrie 2014

Detalii...

Bani pentru sport şi Biserici la Luna

News image

Fiecare comunitate locală are un mod propriu, al său, prin care drămuieşte banii pe care îi are, în special banii pe care îi...

Administraţie | Sâmbătă, 25 Octombrie 2014

Detalii...

La Luna hop-ul cu licitaţia a fost trecu

News image

Nu cu mult timp în urmă, primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, vorbea de preoblemele întâmpinate cu Serviciul Electroni...

Administraţie | Sâmbătă, 25 Octombrie 2014

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

ziua armatei la turda”În data de 25 Octombrie 2014, de Ziua Armatei Române, între orele 09.45-11.00, la Monumentul Eroilor din fața Catedralei Ortodoxe se vor desfășura activități de comemorare și cinstire a eroilor militari, la care sunt invitați toți cei care vor să le aducă un omagiu celor căzuți la datorie”.

stadion campia turziiEchipa primarului Hanga a recuperat, în aceste zile, după o muncă de aproape doi ani, mai multe bunuri imobile ajunse pe mâna rușilor de la Mechel, în urma unor grave erori făcute de administrațiile precedente. Pentru a reface pentru dumneavoastră firul evenimentelor am stat de vorbă atât cu primarul Radu Ioan Hanga, cât și cu administratorul public Petre Pop.

laurentiu torNu cu mult timp în urmă, primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, vorbea de preoblemele întâmpinate cu Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, mai exact cu diversele solicitări existente privind anumite documentaţii şi precizări în acest sens. Ei bine, această problemă a fost depăşită şi licitaţia a avut loc.

În ultimele luni ale anului 2014, Compania de Apă ARIEȘ are planificate lucrări de investiții în infrastructura de apă și canal de peste 700.000 lei. Modernizarea rețelelor nu se bazează doar pe banii primiți de la Uniunea Europeană, ci și pe banii alocați de la bugetul local și pe cei asigurați din bugetul CAA.

ora de iarnaÎn noaptea de sâmbătă spre duminică se trece la ora de iarnă, ora 04.00 devenind ora 03.00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 25/26 octombrie ora 04.00, care devine ora 03.00.

ziua armatei la turdaÎn data de 25 Octombrie 2014, de Ziua Armatei Române, între orele 09.45-11.00, la Monumentul Eroilor din fața Catedralei Ortodoxe se vor desfășura activități de comemorare și cinstire a eroilor militari, la care sunt invitați toți cei care vor să le aducă un omagiu celor căzuți la datorie.

cl campia turziiConsiliile de administraţie ale unor instituţii de învăţământ (inclusiv centre bugetare) din Câmpia Turzii au fost modificate în urma unei hotărâri adoptate de consilierii locali din municipiu. În cadrul celei mai recente şedinţe a forului deliberativ local de la Câmpia Turzii consilierii locali au adus modificări consiliilor de administraţie ale instituţiilor de învăţământ prin schimbarea unora din persoanele desemnate - din rândul consilierilor locali - să facă parte din respectivele consilii de administraţie.

Data întreruperii: 21.10.2014; Adresa/Localitatea: TURDA; Str. Fabricii nr. 50-83, str. Moţilor nr. 1-33; str. Ghioceilor nr. 1-10; Str. Locomotivei nr. 1-13; str. Transbordării nr. 1-11; Str. 22 Decembrie 1989 nr. 26A bl. 26A; Intervalul orar: 08:00-16:00.

Societatea Electrica va întrerupe, luni 20 octombrie, alimentarea cu energie electrică pe mai multe străzi din Turda. Vor rămâne fără energie electrică, între orele 08.00 şi 16.00 locuitorii străzilor: Fabricii de la numărul 50 la 83, Moţilor de la numărul 1 la 33, Ghioceilor de la numărul 1 la 10, Locomotivei de la numărul 1 la 13, 22 Decembrie 1989 numărul 26A şi Transbordării de la numărul 1 la 11.

radu hangaȘi la finalul acestui an, aproximativ 50 de cupluri din Câmpia Turzii vor fi premiate în cadru festiv de primarul Radu Ioan Hanga cu suma de 600 de lei. Decizia a fost luată printr-o Hotărâre a Consiliului Local Câmpia Turzii în ședința sa din data de 16 octombrie.

A venit rândul Centrului Rațiu pentru Democrație din Turda să fie gazda unei etape din cadrul programului T.O.O.L. – Theater of Organic Learning, finanțat de Comisia Europeană prin programul Grundtvig, secțiunea Parteneriate. Cu acest prilej, la sediul centrului a fost organizată conferința de presă internațională la care au participat invitații și partenerii celor din grupul țintă român, din Italia, România, Grecia și Turcia.

tor laurentiuFiecare comunitate locală are un mod propriu, al său, prin care drămuieşte banii pe care îi are, în special banii pe care îi colectează de la cetăţeni, bani a căror destinaţie o hotărăsc consilierii locali. Spre exemplu în comuna Luna, pe la începutul acestui an a fost o întreagă dezbatere privind alocarea banilor, unul dintre subiectele fierbinţi fiind dacă să se aloce sau nu bani pentru organizarea Zilelor Comunei sau, cum se mai spune, a sărbătorii "Fiii satului".

intalnire IMM si oameni de afaceri, la turdaSala mare a Primăriei Turda a găzduit joi, 3 octombrie, cu începere de la orele 16.00, o întâlnire la care au participat atât reprezentanţi ai ministerului IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, ai Parlamentului României, cât şi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai diverselor instituţii din zonă.

cl turdaMiercuri, 29 octombrie, consilierii locali turdeni se vor întâlni în şedinţă extraordinară. Şedinţa va începe la orele 13.00 şi va avea următoarea ordine de zi:
1. Probleme ale Direcţiei Economice:

ziua armatei la campia turziiORA 12.15 – Primirea invitaţilor în Sala Europa a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii

ORA 12.30 – Formarea coloanei şi deplasarea spre Parcul Central ,,Ionel Floaşiu” la Monumentul Comemorativ al Ostaşilor Români

ionel floasiuAșa cum consemnam în ediția trecută, Consiliul local Câmpia Turzii a aprobat acordarea titlului de ”Cetățean de onoare” unui număr de trei locuitori ai municipiului și titlul de ”Cetățean de onoare post-mortem” altor 15 personalități din rândul celor decedate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi. Atenţionarea este valabilă de miercuri, 22 octombrie, de la ora 23:00, până în ziua următoare, 23 octombrie, la aceeaşi oră, şi va afecta inclusiv partea de vest a judeţului Cluj. În intervalul menţionat vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

ACTE PRIVIND COMPONENŢA FAMILIEI / PERSOANĂ SINGURĂ:
* Copie după actul de identitate al membrilor familiei: soţul, soţia, copiii, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu sau reşedinţă şi/sau care locuiesc şi se gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere (domiciliul sau reşedinţa trebuie să corespundă cu adresa la care se solicită ajutorul); persoană singură este persoana care a împlinit vârsta de 16 ani, locuieşte şi se gospodăreşte singură;

targ bebe la turdaSâmbătă 18 octombrie, a avut loc a 4-a ediţie a Târgului pentru copii şi bebeluşi la Turda, la Liceul Liviu Rebreanu. Evenimentul este destinat mămicilor şi familiilor cu copii mici oferind acestora posibilitatea de a reutiliza hainele rămase mici de la copii, jucăriile pe care aceştia nu le mai folosesc, prin revânzarea lor.

muzeul de istorie turdaO consistentă expoziție de ceramică veche de 2000 de ani a fost deschisă vineri, 17 octombrie 2014, de la ora 13.00 la Muzeul de Istorie Turda. La vernisajul expoziţiei temporare ”«Industria» ceramică la Potaissa” au participat prof.dr. Mihai Bărbulescu - directorul Institutului de Studii Clasice al Universităţii Babeş-Bolyai, alături de arheologi și istorici din mai multe centre universitare din țară, dar și politicieni aflați în funcție, în frunte cu deputatul Mircea Irimie, alături de care au fost prezenți viceprimarul Lucian Nemeș și consilierii locali Daniela Florea, Rozalia Crișan, Victoria Iurean și Cristian Felezeu.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

remus filip, consilier local campia turziiConsilierii locali de la Câmpia Turzii a votat în şedinţa din 15 octombrie un proiect de hotărâre privind deplasarea consilierului Remus Filip în Almeirim, Portugalia. Deplasarea are loc în urma invitaţiei de a participa la "cea de-a treia mobilitate a proiectului «Pasiunile mele, fericirea mea!»", proiect finanţat prin programul "Lifelong lerning", întâlnirea din Portugalia desfăşurându-se la Associação Rede de Universidades da Terceira Idade.

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi297
mod_vvisit_counterIeri3243
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta19617
mod_vvisit_counterLuna aceasta76516
mod_vvisit_counterÎn total5383616Comentarii recente