Şi mâine se ia curentul pe aceleaşi stră

News image

Data întreruperii: 21.10.2014; Adresa/Localitatea: TURDA; Str. Fabricii nr. 50-83, str. Moţilor nr. 1-33; str. Ghioceilor nr. 1-10; Str....

Actualitate | Luni, 20 Octombrie 2014

Detalii...

La Câmpia Turzii se primesc cererile pen

News image

ACTE PRIVIND COMPONENŢA FAMILIEI / PERSOANĂ SINGURĂ: * Copie după actul de identitate al membrilor familiei: soţul, soţia, copiii, precum şi...

Administraţie | Luni, 20 Octombrie 2014

Detalii...

Luni se întrerupe curentul timp de 8 ore

News image

Societatea Electrica va întrerupe, luni 20 octombrie, alimentarea cu energie electrică pe mai multe străzi din Turda. Vor rămâne f...

Actualitate | Duminică, 19 Octombrie 2014

Detalii...

S-a încheiat o nouă ediţie a Târgului pe

News image

Sâmbătă 18 octombrie, a avut loc a 4-a ediţie a Târgului pentru copii şi bebeluşi la Turda, la Liceul Liviu Rebreanu. Evenimentul ...

Actualitate | Duminică, 19 Octombrie 2014

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

Data întreruperii: 21.10.2014; Adresa/Localitatea: TURDA; Str. Fabricii nr. 50-83, str. Moţilor nr. 1-33; str. Ghioceilor nr. 1-10; Str. Locomotivei nr. 1-13; str. Transbordării nr. 1-11; Str. 22 Decembrie 1989 nr. 26A bl. 26A; Intervalul orar: 08:00-16:00.

ACTE PRIVIND COMPONENŢA FAMILIEI / PERSOANĂ SINGURĂ:
* Copie după actul de identitate al membrilor familiei: soţul, soţia, copiii, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu sau reşedinţă şi/sau care locuiesc şi se gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere (domiciliul sau reşedinţa trebuie să corespundă cu adresa la care se solicită ajutorul); persoană singură este persoana care a împlinit vârsta de 16 ani, locuieşte şi se gospodăreşte singură;

targ bebe la turdaSâmbătă 18 octombrie, a avut loc a 4-a ediţie a Târgului pentru copii şi bebeluşi la Turda, la Liceul Liviu Rebreanu. Evenimentul este destinat mămicilor şi familiilor cu copii mici oferind acestora posibilitatea de a reutiliza hainele rămase mici de la copii, jucăriile pe care aceştia nu le mai folosesc, prin revânzarea lor.

muzeul de istorie turdaO consistentă expoziție de ceramică veche de 2000 de ani a fost deschisă vineri, 17 octombrie 2014, de la ora 13.00 la Muzeul de Istorie Turda. La vernisajul expoziţiei temporare ”«Industria» ceramică la Potaissa” au participat prof.dr. Mihai Bărbulescu - directorul Institutului de Studii Clasice al Universităţii Babeş-Bolyai, alături de arheologi și istorici din mai multe centre universitare din țară, dar și politicieni aflați în funcție, în frunte cu deputatul Mircea Irimie, alături de care au fost prezenți viceprimarul Lucian Nemeș și consilierii locali Daniela Florea, Rozalia Crișan, Victoria Iurean și Cristian Felezeu.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

remus filip, consilier local campia turziiConsilierii locali de la Câmpia Turzii a votat în şedinţa din 15 octombrie un proiect de hotărâre privind deplasarea consilierului Remus Filip în Almeirim, Portugalia. Deplasarea are loc în urma invitaţiei de a participa la "cea de-a treia mobilitate a proiectului «Pasiunile mele, fericirea mea!»", proiect finanţat prin programul "Lifelong lerning", întâlnirea din Portugalia desfăşurându-se la Associação Rede de Universidades da Terceira Idade.

Un grup de consilieri locali din Câmpia Turzii au inițiat un proiect de hotărâre prin care propuneau acordarea unui număr de 18 titluri de cetățean de onoare. Ludovic Csutak, Ilie Giurgiu, Gheorghe Rece, Samoilă Gal, Monica Uiorean și Florin Popescu au propus colegilor săi să fie de acord cu acordarea acestui titlu unui număr de 15 persoane decedate, în timp de numai trei dintre propunerile lor se refereau la persoane aflate în viață.

cristian matei, director CAA TurdaÎn contextul alinierii la standardele europene privind calitatea serviciilor de furnizare a apei potabile, Compania de Apă Arieș, ca Operator Regional, dezvoltă un program de gestiune eficientă a resurselor de apă. În această fază se impune implementarea un sistem eficient de monitorizare a debitelor la nivelul aglomerărilor operate.

ginecologie turdaNu de puţine ori, clădirea în care se află secţia de ginecologie a Spitalului Municipal Turda a fost subiect de discuţie fie că era vorba de condiţiile care ar exista în respectiva clădire, fie că era vorba de costurile enorme pe care le presupune întreţinerea acestei clădiri.

Sala Mare a Primariei Turda va găzdui joi, 16 octombrie, de la 13.00, dezbaterea cu tema "Este voluntariatul o activitate adresată doar adulţilor?" Proiectul este derulat de Centrul Raţiu pentru Democraţie, în parteneriat cu Primaria Municipiului Turda şi Asociaţia "Gaudeamus" din Republica Moldova şi este co-finanţat prin EEA Grants.

vasile tot, director salina turdaSituația de la Turda Salina Durgău nu mai este de mult de râs, acolo lupta pentru preluarea controlului societății publice care produce bani ”pe bandă rulantă” a ajuns prea departe, eludând orice legi românești în domeniu. Litigiul comercial de acolo atinge, din punct de vedere juridic, aspecte de pionierat și va fi studiat, cu siguranță, ani de zile de către studenții de la științe juridice, în general, dar și de specialiștii în drept comercial și corporatist, în special.

bazin de inot turdaSC Turda Salina Durgău SA, în calitate de administrator al “Bazinului de Înot Didactic”, anuntă publicul interesat că, din motive independente de vointa societății, redeschiderea obiectivului menționat se amâna pentru o dată care va fi comunicată ulterior. Amânarea în cauză este justificată obiectiv de două motive de ordin tehnic, și anume:

Societatea Electrica va întrerupe, luni 20 octombrie, alimentarea cu energie electrică pe mai multe străzi din Turda. Vor rămâne fără energie electrică, între orele 08.00 şi 16.00 locuitorii străzilor: Fabricii de la numărul 50 la 83, Moţilor de la numărul 1 la 33, Ghioceilor de la numărul 1 la 10, Locomotivei de la numărul 1 la 13, 22 Decembrie 1989 numărul 26A şi Transbordării de la numărul 1 la 11.

radu hangaȘi la finalul acestui an, aproximativ 50 de cupluri din Câmpia Turzii vor fi premiate în cadru festiv de primarul Radu Ioan Hanga cu suma de 600 de lei. Decizia a fost luată printr-o Hotărâre a Consiliului Local Câmpia Turzii în ședința sa din data de 16 octombrie.

A venit rândul Centrului Rațiu pentru Democrație din Turda să fie gazda unei etape din cadrul programului T.O.O.L. – Theater of Organic Learning, finanțat de Comisia Europeană prin programul Grundtvig, secțiunea Parteneriate. Cu acest prilej, la sediul centrului a fost organizată conferința de presă internațională la care au participat invitații și partenerii celor din grupul țintă român, din Italia, România, Grecia și Turcia.

pazia campia turziiMiercuri, 15 octombrie, sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" a găzduit o întâlnire zonală organizată de PAZIA prin care se dorea dezbaterea unei teme importante pentru fermieri. În centrul discuţiilor întâlnirii a fost ferma familială din zona Arieşului ca variantă viabilă a agriculturii zonale.

apah-roAsociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Cluj a fost prezentă în această lună la Şcoala Profesională Poiana, împreună cu un reprezentant al Centrului de Consiliere pentru femei şi copii, victime ale violenţei domestice, centru care aparţine de SPAS-Turda, cu Campania “Spune NU hepatitei, Spune NU violenţei!”

traseisti politic turdaMai mulți politicieni locali din Turda și Câmpia Turzii au decis să schimbe partidul în timpul perioadei ”de ”mercato”, ca să folosim un termen legat de transferurile din fotbal, că tot pe bani se fac și acelea… La Turda lista a fost deschisă de Dorel Corpodean, care a ales să rămână independent, după ce Partidul Conservator l-a exclus din organizația de la Turda.

steganie, morar bichisDouă din persoanele care erau considerate relativ importante au părăsit Partidul Democrat Liberal Turda: consilierul judeţean Andreea Morar şi consilierul local Sorin Bichiş. Opinia liderului PDL Turda, primarul Tudor Ştefănie, este că respectă munca pe care a depus-o Andreea Morar în partid, dar nu poate să îi respecte decizia de a pleca din PDL "atâta timp cât ea s-a realizat într-un moment deosebit de important şi în Consiliul Judeţean Cluj".

centru carine campia turziiÎncepând cu luna septembrie 2014, la Centrul „Carine” din Câmpia Turzii s-au demarat o serie de ateliere susţinute de voluntari, având ca scop socializarea şi petrecerea timpului liber al copiilor şi tinerilor asistaţi, într-un mod plăcut şi totodată educativ. Atelierele răspund unei nevoi vechi a beneficiarilor, existenţa unei componente de zi a centrului.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

turda, strazi in reabilitarePrimăria Turda transmite locuitorilor municipiului date concrete referitoare la stadiul lucrărilor la podul de peste Arieş şi la reabilitarea câtorva străzi. Astfel, referitor la reabilitare Pod peste Râul Arieş pe DN15 – lucrările sunt în derulare cu încadrare în graficul de lucrări. Principalele date tehnice privind lucrările în curs:

turoperatori la salina turdaSalina Turda a fost vizitată azi, 15.10.2014 de către Valeria Gherec – tur operator incoming Romania, partener Etalon Travel Bucuresti cu Tromare Chişinau. Au fost prezente 10 agenții de turism din Chișinău, dintre care 4 agenții turoperator.

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi835
mod_vvisit_counterIeri3601
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta4436
mod_vvisit_counterLuna aceasta64603
mod_vvisit_counterÎn total5371701Comentarii recente