Cristian Matei a fost validat în funcția

News image

Președintele PSD Turda, Cristian Matei, este cel mai nou membru al Consiliului Județean Cluj. El a fost ales cu 26 de voturi ”pentru&rdq...

Politic | Vineri, 31 Octombrie 2014

Detalii...

De Halloween, Salina Turda scoate la con

News image

Consiliul de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA, numit prin eludarea legislației românești în domeniu, exclusiv pe criteri...

Actualitate | Vineri, 31 Octombrie 2014

Detalii...

Negativ: Casa de cultură Turda nu a cons

News image

Activitățile Casei de Cultură a municipiului Turda pe trimestrul IV (octombrie-noiembrie-decembrie) a anului 2014 au fost aprobate în ca...

Administraţie | Vineri, 31 Octombrie 2014

Detalii...

Mai mulți bani pentru sport…

News image

Mai multe cluburi sportive au primit bani de la Consiliul local Turda, întărind convingerea generală că actuala putere este mult mai gen...

Administraţie | Vineri, 31 Octombrie 2014

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

cristian mateiPreședintele PSD Turda, Cristian Matei, este cel mai nou membru al Consiliului Județean Cluj. El a fost ales cu 26 de voturi ”pentru” în funcția de unde așteptăm să facă și mai multe pentru Turda. Momentul s-a produs în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj, pe ordinea de zi a acesteia figurând și proiectul de hotărâre privind validarea social-democratului turdean în funcția de consilier județean.

concurs salina turdaConsiliul de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA, numit prin eludarea legislației românești în domeniu, exclusiv pe criterii politice, anunță scoaterea la concurs a postului de director general al societății. Aceasta după ce Oficiul Național al Registrului Comerțului a refuzat să ia act de decizia acestui grup de numire a unei foste casierițe în funcția scoasă la concurs.

cl turdaMai multe cluburi sportive au primit bani de la Consiliul local Turda, întărind convingerea generală că actuala putere este mult mai generoasă cu acest sector al vieții sociale decât cu altele, de exemplu cultura… După sumele mai mult decât generoase și consistente alocate echipei de handbal, la care se adaugă miliardele de lei vechi și alte miliarde reprezentând bani alocați reprezentantelor altor sporturi, mai nepopulare, iată că aleșii locali au decis să acorde 11.700 de lei Clubului Sportiv Șah Club Potaissa Turda, o finanțare nerambursabilă, în temeiul legii 350 din 2005.

În perioada 01 – 16 noiembrie 2014, în măsura în care condiţiile meteo vor fi favorabile, Primaria municipiului Turda, prin SC Domeniul Public Turda SA, va efectua a doua acţiune de deratizare generală a domeniului public şi privat al municipiului Turda, din acest an.

troita din martinestiÎn Mărtineşti, comuna Tureni, pe dealul Bisericoi a existat o biserică veche care, în secolul 17, pe vremea Mariei Tereza, a fost demolată de armata austro-ungară, cu artileria. Comandantul armatei, cel care a înfăptuit măcelul, a fost generalul Bucov. Era ziua de Paşte. Sătenii s-au opus distrugerii bisericii, iar în semn de protest au intrat cu toţii în biserică, rugându-se.

Ca urmare a Hotărârii de Guvern Nr. 799 din 17 septembrie 2014 privind implementarea Programului Operaţional “Ajutorarea persoanelor defavorizate” în anul 2014, vor beneficia de ajutoare alimentare următoarele categorii sociale: şomeri, pensionari cu venituri mici, persoane cu dizabilităţi şi veterani de război, prin programul derulat de Uniunea Europeană.

stefaniePrimarul Tudor Ștefănie, aflat într-o evident relație de a(nti)patie față de presa locală, folosește, mai nou, finalul ședințelor de Consiliu Local de la Turda ba pentru a certa pe reprezentanții mass-media, ba pentru a transmite informații către populație, fără să organizeze conferințe de presă.

În urma demersurilor făcute încă din primăvara acestui an de către administraţia locală a municipiului Câmpia Turzii, în data de 15 octombrie 2014, Primarul Municipiului Câmpia Turzii a semnat Procesul verbal de predare-primire a mai multor imobile din municipiul Câmpia Turzii ce au aparţinut INDUSTRIEI SÂRMEI SA Câmpia Turzii.

stadion campia turziiPrimăria şi Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu Asociaţia Clubul Sportiv Industria Sârmei 1921 Câmpia Turzii, organizează în data de 29 octombrie 2014, două evenimente de suflet: 2 ani de la înfiinţarea Academiei de Fotbal „Industria Sârmei” şi Stadionul „Industria Sârmei” se întoarce din nou acasă.

În urmă cu ceva timp, primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, amintea de un proiect pentru copiii nevoiaşi din sat, care ar beneficia de diverse facilităţi precum un program de tip after school în cadrul căruia ar fi incluse cursuri pentru copii şi servirea mesei. De asemenea, programul presupunea şi refacerea unui corp al clădirii şcolii din Luna, unde să se deruleze acest program.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

„În ultimii ani, guvernul Ponta a susținut mai multe proiecte care vin în favoarea locuitorilor din zona Turda – Câmpia Turzii, fie că vorbim de începerea lucrărilor la autostrada Turda-Sebeș, autostrada Transilvania sau lucrări de modernizare ale unor drumuri județene, comunale, reabilitări de rețea de apă și canalizare.

felicia raceanActivitățile Casei de Cultură a municipiului Turda pe trimestrul IV (octombrie-noiembrie-decembrie) a anului 2014 au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului local din data de 29 octombrie (sic). În expunerea de motive semnată de directorul Casei de Cultură aflat în pragul pensionării, Felicia Răcean, se arată că în ultimul trimestru ”s-au concentrat activități precum Festivalul ”Raza Soarelui”, din perioada 2-4 decembrie, care, atenție, se cumulează cu festivalul de interpretare muzicală din vară.

cl turdaLa nivelul celui de-al treilea trimestru al acestui an, bugetul iniţial pe partea de venituri a fost de 73.337.220 de lei, încasările efective fiind de 63.318.546 de lei, ceea ce înseamnă o realizare de 86,34%. Pe partea de cheltuieli, tot la nivelul trimestrului trei al acestui an, bugetul a fost de 77.914.220 de lei în timp ce cheltuielile efective au fost de 62.506.500 de lei, ceea ce înseamnă o realizare a bugetului de cheltuieli în proporţie de 80,22%.

delegatie romana in slovaciaDe 25 octombrie, Ziua Armatei Române, un grup de oficialităţi din zona noastră a făcut o călătorie în Slovenia, ducând un prinos de recunoştinţă eroilor români ce şi-au dat viaţa în luptele duse pentru eliberarea Cehoslovaciei.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

drum badeni-E81Joi, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a fost în vizită în comuna Moldoveneşti, la drumul care leagă satul Bădeni de drumul E81. Vizita efectuată de preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu primarul comunei Moldovenesti, Ioan Mărginean, a fost motivată de apropierea momentului finalizării asfaltării drumului comunal DC 82 care face legătura între Moldoveneşti şi E81 trecând prin satele Plăieşti şi Bădeni.

la 3 lacuri, campia turziiConform H.C.L nr. 133 din 16.10.2014
1. Taxarea se efectuează la intrarea în zona de agrement sau pe malul lacului.

2. Tarifele practicate pentru pescuitul spotiv sunt următoarele:
- taxa de pescuit / zi (interval răsăritul - apusul soarelui): - 20 lei/ persoană;

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a făcut, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Turda de miercuri, 29 octombrie 2014, un nou apel către presa turdeană. "Aş face un apel încă o dată spre presa turdeană să se gândească bine atunci când dau atât de multe informaţii defăimătoare la o persoană sau la mai multe persoane", spunea - după ce făcuse un alt anunţ pe un alt subiect - primarul Tudor Ştefănie fără însă a preciza exact la ce se referă.

Consiliul de Administrație al Salinei Turda, condus de Corina Făgădar, își întețește abuzurile ilegale, mai nou ajungând să inducă în eroare o instanță de judecată, lucru extrem de grav. După ce acest Consiliu de Administrație a fost înscris în Registrul Comerțului ca urmare a unei dispoziții date de o judecătoare de la Tribunalul Comercial Cluj, atenție (!), fără ca aceasta să studieze măcar documentele depuse la dosar, relevante pentru adevăr,

Compania de Apă ARIEŞ SA anunţă întreruperea furnizării apei potabile în municipiul Câmpia Turzii, miercuri 29.10.2014, între orele 10:00- 13:00, pe următoarele străzi: Aviatorilor nr 1, bl. M, SC A, B, C, D, Gheorghe Barițiu nr 63, bl B3, SC A, B, C şi Republicii nr 8, bl. D, SC B.

Societatea Electrica va întrerupe marți, 28 octombrie, alimentarea cu energie electrică pe mai multe străzi din municipiul Câmpia Turzii. Vor rămâne fără energie electrică între orele 09.00 și 14.00, locuitorii străzilor: Aurel Vlaicu de la numărul 32 la 106B, Ecaterina Teodoroiu de la numărul 1 la 13, Florilor de la numărul 1 la 75, Retezat numărul 3, Aleea Făcliei de la numărul 1 la 4 și Aleea Vânătorilor de la numărul 1 la 8.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

ANUNŢ DE PARTICIPARE LA LICITAŢIE PUBLICĂ DESCHISĂ
1. Denumirea, adresa, numărul de fax, adresa de e-mail ale autorităţii contractante şi ale biroului de la care se pot obţine, după caz, informaţii suplimentare: Municipiul Câmpia Turzii, cu sediul în Câmpia Turzii, str. Laminoriştilor nr. 2, judeţul Cluj, cod 405100, tel. /fax 0264-366399, telefon 0264-368001; int.131, e–mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi176
mod_vvisit_counterIeri3148
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta15990
mod_vvisit_counterLuna aceasta176
mod_vvisit_counterÎn total5402524Comentarii recente