Partidul Puterii Umaniste (PPU) a pătrun

News image

Partidul care a scindat PC-ul are filială la Câmpia Turzii. Cu aproximativ 300 de membri, dintre care majoritatea foşti conservatori , P...

Politic | Sâmbătă, 4 Iulie 2015

Detalii...

Consilierii turdeni au modificat hotărâr

News image

În cea mai recentă şedinţă a forului deliberativ local turdean consilierii locali au fost de acord cu modificarea unor puncte din hotăr&...

Administraţie | Sâmbătă, 4 Iulie 2015

Detalii...

Talisman cântă pentru îngeri

News image

Un copil bolnav din Turda va beneficia de un sprijin financiar oferit de fundaţia „Îngeri pentru Îngeri” şi societatea...

Special | Vineri, 3 Iulie 2015

Detalii...

Consiliul Local al Municipiului Câmpia T

News image

Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii se întruneşte în şedinţă extraordinară miercuri, 08.07.2015, ora 14.00. Şedinţ...

Administraţie | Vineri, 3 Iulie 2015

Detalii...

More in: Special, Actualitate, Economic, Administraţie, Eveniment, Politic, Social, Sănătate

ACTUALITATE

ludovic csutakPartidul care a scindat PC-ul are filială la Câmpia Turzii. Cu aproximativ 300 de membri, dintre care majoritatea foşti conservatori , PPU Câmpia Turzii îşi propune să câştige “funcţia de primar şi cât mai multe locuri în Consiliul local” la alegerile de anul viitor, a declarat Ludovic Csutak, preşedintele noii formaţiuni politice.

cl turdaÎn cea mai recentă şedinţă a forului deliberativ local turdean consilierii locali au fost de acord cu modificarea unor puncte din hotărârea prin care s-au stabilit atât chiriile pentru parcări, cât şi tarifele practicate în 2015 de SC API SRL.

cl campia turziiConsiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii se întruneşte în şedinţă extraordinară miercuri, 08.07.2015, ora 14.00. Şedinţa va avea loc în sala de şedinţe a Palatului Cultural ,,Ionel Floaşiu” Câmpia Turzii şi va avea următoarea ordine de zi:

Vineri, 3 iulie, viceprimarul municipiului Câmpia Turzii a semnat cu președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, un contract de finanțare în valoare de 3,5 miliarde lei pentru obiectivul Construire Hală Agroalimentară Piaţa Mureşului, Cartier Blocuri. Banii provin de la Ministerul dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

campia turziiSala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" a găzduit joi, 2 iulie, cu începere de la orele 9.00, primul atelier de lucru în cadrul Strategiei de Dezvoltare a municipiului Câmpia Turzii 2015-2020. Subiectele principale ale primului atelier de lucru au fost problemele urbane şi elementele de potenţial în municipiul Câmpia Turzii.

vasile gavrilaRotarienii turdeni au asistat la ceremonia de predare a colanului, adică la schimbarea preşedinţilor. La sfârşitul lunii iunie, Adrian Marius Sărmăşan a predat însemnele de preşedinte ale rotarienilor turdeni succesorului său, Vasile Gavrilă. Acesta va conduce clubul în anul rotarian 2015-2016, an a cărui deviză este “Fii un dar pentru umanitate!”. 

cl turdaConsilierii locali turdeni au aprobat, în şedinţa Consiliului Local Turda de marţi, 30 iunie 2015, amplasarea unei staţii de distribuţie carburanţi auto în cartierul Oprişani, pe Calea Victoriei la numărul 61, proiect elaborat din iniţiativa primarului Tudor Ştefănie. Cu toate acestea, discutarea în plenul şedinţei a respectivului proiect de hotărâre nu a fost lipsită de poziţii pro şi contra.

consiliul local turdaȘedința de consiliu din data de 30 iunie, desfășurată în sala mare a Primăriei Turda, a conţinut la secțiunea “Întrebări, propuneri și interpelări” o serie de problem pe care le-au ridicat consilierii locali. Astfel, consilierul Dorina Arion a propus acordarea de recompense profesorilor și învățătorilor care au reușit, prin elevii lor, să obțină rezultate minunate la fazele naționale ale diferitelor discipline. 

În cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”, s-au realizat economii care, în urma demersurilor CAA, vor rămâne în comunitate, prin demararea unui proiect. Acest proiect are ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite de companie. Valoarea aplicației de finanțare (a economiilor mai sus amintite) este de aproximativ 6 milioane euro.

Cinstirea Apostolilor este atestată în Constituţiile Apostolice: ,,Zilele Apostolilor, să le serbeze, căci ei au fost învăţătorii voştri.” Constituţiile Apostolice sau Aşezămintele Sfinţilor Apostoli sunt o scriere creştină din secolul IV şi se prezintă ca aparţinând celor 12 apostoli. Biserica Ortodoxă le-a inclus printre cărţile ortodoxe. 

mircea irimieStimate domnule primar,

Am primit cu bucurie vestea victoriei categorice pe care aţi reputat-o la alegerile locale din 28 iunie 2015. Vă felicit din toată inima! Domnule primar, Victoria dumneavoastră reprezintă o adevărată exorcizare a semnificaţiei zilei de 28 iunie, atunci când comemorăm în fiecare an răpirea Basarabiei şi invazia URSS în estul României. 

Un copil bolnav din Turda va beneficia de un sprijin financiar oferit de fundaţia „Îngeri pentru Îngeri” şi societatea comercială „Expoziţii cu Tradiţii”. Potrivit parteneriatului încheiat între autorităţile publice locale şi cei doi parteneri, fundaţia „Îngeri pentru Îngeri” respectiv societatea comercială „Expoziţii cu Tradiţii” vor organiza, între 24 şi 26 iulie, în centrul istoric al Turzii, evenimentul caritabil „Îngeri pentru Îngeri – 2015”.

Compania de Apă Arieș a semnat, în 17.06.2015, contractul de furnizare „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță” cu firma S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L. Valoarea contractului este de 14 487 236,91 lei, cu o durată de execuţie de 6 luni, începând cu 08.07.2015. Acest contract face parte din etapa I, 2007-2013 a proiectului de extindere şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată, din fonduri de europene.

Obiectivul acestui contract îl reprezintă înlocuirea contorilor la agenţi economici, asociaţii de proprietari şi gospodării individuale (utilizatori casnici ) din Municipiul Turda, Municipiul Câmpia Turzi, Mihai Viteazu, Corneşti, Cheia, Bogata, Sânduleşti, Copăceni, Luna, Viişoara, Urca, Gligoreşti.

Montajul contoarelor de apă rece se referă la contoarele preechipate pentru citirea la distanţă. Montarea contoarelor cu citire la distanță va duce implicit la creșterea capacității de întreținere a infrastructurii de apă aflată în gestiunea companiei.

Aceste echipamente cu citire la distanță au avantajul că, utilizatorii nu vor mai fi deranjați pentru “citirea contoarelor de apă” și vor avea acces în timp real la informații legate de consumul de apă. Întreruperile de furnizare a apei potabile vor fi anunțate din timp clienților din zonele afectate de lucrări.

DIRECTOR GENERAL Cristian Octavian Matei

 

Contact: Compania de Apă Arieş SA Sediul social: str. Axente Sever nr. 2 Turda

Telefon: 0264-311771/ Fax: 0264-311772

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza /http://www.caaries.ro

Project manager: Bogdan Bobic

SC RSC Consulting oferă cursuri gratuite de perfecționare/specializare șomerilor tineri. Cursurile se derulează prin proiectul cofinanțat de Fondul Social European-„Program Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”. Specializarea și perfecționarea se face pentru următoarele cursuri:

Joi, 2 iulie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 28 iunie, Loteria Română a acordat 20.349 de câștiguri în valoare totală de 9.443.299 lei. Iată numerele câștigătoare de joi 2 iulie: 

caa turdaDirectorul general al Companiei de Apă ARIEȘ, Cristian Matei vorbește despre motivele care trebuie să ne detemine să prețuim apa ca pe un bun al nostru, al tuturor: „Pentru că este folosită în multe scopuri – casnice, agricole sau industriale – apa este o resursă din ce în ce mai rară. 

spital turdaSpitalul Municipal Turda va primi un computer tomograf din Italia, prin Asociația Intreprinderilor Italiene Cluj, al cărei preşedinte este omul de afaceri Camillo Torta, asociat al societății Prival Ecologic Servis SA Turda.

sanda mihail, prival turdaÎn ciuda a fel de fel de asigurări, Turda riscă să fie invadată de gunoaie. Operatorul ce prestează serviciul de salubrizare din oraş, respectiv firma Prival, prin directorul economic, Sanda Mihail, a notificat membrilor Consiliului local o serie de probleme cu care se confruntă concesionarul serviciului.

Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

turda, pod peste ariesFinalizate de câteva zile, lucrările de reabilitare ale „ramurii vechi” a podului ce traversează râul Arieş, în zona Pieţei Romane din Turda, au costat cu peste un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) mai mult decât se estimase iniţial. În luna aprilie a acestui an, consilierii turdeni aprobau cheltuirea a cel mult 2 milioane de lei, pentru reabilitarea podului, din creditul contractat de autorităţile locale la CEC Bank, pentru finanţarea unor investiţii edilitare din Turda. 

salina turdaSalina Turda a fost vizitată luni, 29 iunie, de realizatorul şi prezentatorul emisiunii "Experiment" a canalului TV Nauka 2.0 (Ştiinţa 2.0) din Rusia. După ce efectuase deja o vizită în mina de sare turdeană, realizatorul Anton Voytsekhovskiy a acceptat să stea de vorbă despre emisinea sa şi despre cuprinderea Salinei Turda în "Experiment".

Duminică, 28 iunie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 25 iunie, Loteria Română a acordat 11.342 de câștiguri în valoare totală de 616.346 lei. Iată numerele câștigătoare de duminică, 28 iunie: 

Bloguri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstăzi1469
mod_vvisit_counterIeri2942
mod_vvisit_counterSăptămâna aceasta24086
mod_vvisit_counterLuna aceasta13817
mod_vvisit_counterÎn total6269786Comentarii recente