<
Actualitate

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞ț𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐚 𝐨𝐛ț𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐧𝐨𝐢 𝐟𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢. 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ț𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐭ă 𝐜𝐮 𝐜𝐜𝐚. 𝟑𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞

Consiliul Județean Cluj a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 6.836.054 de lei, care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj cu 347 de aparaturi și echipamente medicale de înaltă tehnologie.


𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘰 𝘯𝘰𝘶𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘢 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘦𝘮 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵𝘢 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘳𝘢𝘮𝘣𝘶𝘳𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘢𝘵𝘳𝘢𝘴𝘦, 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘯𝘶𝘮𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘤𝘶 𝘢𝘥𝘦𝘷𝘢𝘳𝘢𝘵 𝘪𝘮𝘱𝘳𝘦𝘴𝘪𝘰𝘯𝘢𝘯𝘵 𝘢𝘭 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘷𝘦𝘯𝘪 𝘪𝘯 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘶𝘭 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘦𝘪 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 . 𝘊𝘶 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢, 𝘮𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘷𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘱𝘢𝘴𝘪 𝘤𝘶 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘢 𝘶𝘴𝘶𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘶𝘢𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘤𝘶𝘱𝘦𝘳𝘢𝘳𝘦.”
Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, vor fi achiziționate un aparat de grafie digitală, o ambulanță pentru transportul pacienților, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, cinci paturi de terapie intensivă, un detector de hematoame intracraniene infrascanner, un ecocardiograf și un ecograf ultraportabil, cu o tabletă și trei sonde – convexă, liniară și cord.
De asemenea, printre dotările de care va beneficia instituția sanitară din subordinea Consiliului Județean Cluj se numără două tărgi pentru transportul pacienților critici, un aparat de hemoleucogramă, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, 13 trolii mobile, 10 sisteme modulare pentru organizarea și depozitarea soluțiilor perfuzabile și a materialelor sanitare ș.a.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS