<
Actualitate

𝐋𝐚 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐬𝐞 î𝐧𝐜𝐡𝐢𝐝 𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐫𝐚𝐦𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞ș𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.38/2016 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 39/2016 𝙘𝙤𝙡𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙫ă 𝙖 𝙙𝙚ș𝙚𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 a devenit obligatorie la nivelul întregii țări.

Acest lucru este specificat inclusiv în noul contract cadru de delegare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO-Metropolitan Cluj” și 𝗦𝗖 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥𝗖𝗢𝗠 𝗦𝗔.

Ca urmare a acestor reglementări, toate microrampele dedicate colectării deșeurilor vegetale, unde – în mod ilegal – anumiți cetățeni depozitau și deșeuri provenite din construcții, vor fi desființate, pe raza Municipiului Câmpia Turzii.

Deșeurile menajere și reciclabile se vor gestiona în felul următor:

– Cetățenii care locuiesc la bloc vor utiliza saci menajeri diferiți pentru fiecare fracție și vor depozita deșeurile, la punctele gospodărești conform schemei pe culori:

– deșeurile din hârtie și carton (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele ALBASTRE;

– deșeurile din sticlă (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele VERZI;

– deșeurile din plastic și metal (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele GALBENE;

– deșeurile reziduale, respectiv resturi de fructe, legume, resturi de mâncare etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele NEGRE;

-deșeurile vegetale, respectiv resturi de plante de apartament etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele MARO.

Cât privește cetățenii din zonele de case, aceștia vor primi RECIPIENȚI DE PLASTIC și SACI MENAJERI care vor respecta codul de culori pentru fiecare fracție de deșeuri.
ATENȚIE, NERESPECTAREA CONDIȚIILOR DE COLECTARE SELECTIVĂ ȘI DEPOZITAREA NECONFORMĂ A DEȘEURILOR atrage după sine sancționarea cu amendă cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii 211/2011!

S.C. Supercom S.A., noul operator de salubritate, poate fi contactat, de luni până vineri, la telefonul de dispecerat 0264.954 sau prin email, la adresa cluj@supercom.ro.

Împreună, cu responsabilitate și grijă față de mediu, contribuim la un oraș curat și european!

Direcția Relații cu Comunitatea.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS