Actualitate

𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚 𝐯𝐚 𝐢𝐧𝐚𝐮𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜, 𝐢𝐚𝐫 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐛𝐮𝐳𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚 î𝐧 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚ți𝐞. 𝐓𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞𝐥𝐞 𝐍𝐔 𝐕𝐎𝐑 𝐂𝐑𝐄Ș𝐓𝐄!

TUP – Transport Urban Public Turda este compania de transport public nou înființată, subordonată direct Consiliului Local. Astfel, începând de luni, Turda va oferi cetățenilor servicii de transport civilizate.

Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

𝐓𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞𝐥𝐞, 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐞𝐥𝐞 𝐬i 𝐨𝐫𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭i𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐫𝐚𝐦𝐚n𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬𝐢, 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐮𝐟𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐢! De asemenea, până în luna ianuarie, cetățenii vor putea circula cu abonamentele vechi. Începând cu anul 2020, se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente.

Toate autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere video și sistem GPS, astfel încât să fie prevenite și depistate infracțiunile sau distrugerile.

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate prevăd, de asemenea, modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. Valoarea totală a proiectului, pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană, este de 31.355.430,65 euro.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS