Administraţie

Andra, Delia și BUG Mafia, capete de afiș la Zilele Turzii

Programul artistic și de divertisment de la ediția din acest an a Zilelor Turzii mai include, pe lângă Andra, Delia şi BUG Mafia şi evoluții ale lui DJ Ryno & Silvia, Fitness Session on Stage, DJ Project, Noaptea Târziu, Doody și Shift. Toate aceste formații sau soliști vor evolua, de vineri, 11, până duminică, 13 august, pe scena amplasată în Parcul Teilor, din cartierul Oprișani.

Ca noutăți față de programul ediției din 2016, ediția din acest an a Zilelor Orașului, cuprinde 11 acțiuni noi, a precizat Emil Dardai, director la Primăria Turda, în cursul unei conferințe de presă desfășurate miercuri, 12 iulie. Astfel, participanții, al căror număr este estimat la circa 35 de mii de persoane, după cum a prognozat primarul Turzii, Cristian Matei, vor putea admira parcul cu flori, festivalul de bucătărie turdeană şi o expoziție de biciclete și piese de teatru pentru copii, jucate în aer liber. Câștigătorii unui concurs organizat în scopul desemnării călătorilor, vor putea admira panorama Turzii din balon. Incursiunile cu balonul vor avea ca și punct de plecare-sosire Parcul Teilor. O altă modificare față de edițiile anterioare o reprezintă organizarea târgului de plante Expo Flora în Parcul Central. Acest eveniment, găzduit, în mod tradițional de Colegiul Național Mihai Viteazul, face parte din programul Zilelor Turzii încă de la prima ediție a evenimentului.

Spre deosebire de ediția din anul trecut, a căror manifestări s-au desfășurat în opt locații, evenimentele incluse în programul ediției 2017 a Zilelor Turzii se vor desfășura în 15 locații. Din prezentarea detaliată a celor 65 de evenimente incluse în ediția 2017 a Zilelor Turzii, făcută de către Gabriel Ursuleanu, reiese că participanții vor putea asista la manifestări culturale, artistice, sportive și de divertisment. Pe lângă Parcul Teilor, locul destinat concertelor, activitățile planificate de organizatorii Zilelor Turzii se vor mai desfășura în Parcul Central, la Băile Sărate și la Salină, la Muzeul de Istorie și la Teatrul ”Aureliu Manea”. La cele mai multe din cele 65 de evenimente incluse în programul ediției din 2017 a Zilelor Turzii intrarea este liberă. La altele, precum la deschiderea oficială, programată pentru vineri, 11 august, de la ora 10, la Sala Mare a Primăriei din Turda, sau la concertul de muzică psaltică, găzduit de Catedrala Ortodoxă, respectiv la târgul Turda International Business Networking Event (TIBNE), a cărui deschidere va avea loc sâmbătă, 12 august, la Hotelul Potaissa, intrarea se va face pe bază de invitații.

În ceea ce privește bugetul Zilelor Turzii, ediția 2017, primarul Cristian Matei s-a rezumat să arate că organizatorii contează pe circa 200 de mii de lei, bani oferiți de sponsori, printre care se numără Kaufland, Dedeman și câteva companii multinaționale care desfășoară activități economice la Turda. Despre banii alocați evenimentului din bugetul local, deocamdată doar tăcere. În schimb, Matei i-a asigurat pe jurnaliștii din presa locală, care au participat la conferința de presă de miercuri, 12 iulie, că toate informațiile despre Zilele Turzii, deci și despre bugetul alocat evenimentului se vor posta, în timp util, pe site-ul www.zileleturzii.ro, creat special pentru o informare detaliată în legătură cu această sărbătoare a Turzii.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS