Administraţie

Proiectul ”Turda, oraș incluziv” – prim pas spre fonduri nerambursabile destinate dezvoltării comunităților marginalizate din oraș

Odată aprobată, strategia de dezvoltare locală realizată în cadrul proiectului ”Turda, oraș incluziv” va permite atragerea de până la 7 milioane de euro, din fonduri europene, pentru finanțarea unor investiții edilitare în cinci comunități marginalizate din Turda.

Ca urmare a derulării, timp de trei luni, a proiectului ”Turda, oraș incluziv” ce vizează bunăstarea socială a comunităților din blocurile Electroceramica (strada Tineretului), L 105 (Calea Victoriei), respectiv cele de pe străzile Margaretelor, din cartierul Poiana, Nicoale Teclu și Arieșului și din zona industrială a Turzii, cărora li se adaugă comunitatea din perimetrul format de strada Barbu Lăutaru cu câteva din străzile adiacente acesteia, Grupul de Acțiune Locală (GAL), a identificat câteva obiective necesar de realizat pentru a obține un plus de bunăstare în zonele enumerate. Astfel, cu banii ce se vor putea atrage din fondurile nerambursabile europene, s-ar putea îmbunătăți infrastructura de pe strada Margaretelor. Un alt obiectiv propus de partenerii din GAL îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe sociale, pe un amplasament neidentificat încă. Investițiile în sănătate ar urma să se concretizeze prin construirea unui centru de igienă și sănătate pentru uzul comunității marginalizate din zona industrială, iar cele în învățământ și formare profesională, prin înființarea unui atelier la Școala profesională din Poiana, situată în imediata apropiere a străzii Margaretelor.

Proiectul ”Turda, oraș incluziv” a beneficiat de o finanțare nerambursabilă în valoare de 213,5 mii de lei, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman. La conferința de final a proiectului, desfășurată luni, 4 decembrie, primarul Turzii, Cristian Matei, a precizat că ”porțile Grupului de Acțiune Local rămân deschise pentru noi parteneri. Persoanele fizice și juridice care doresc să devină membri GAL pot adresa conducerii grupului de acțiune o scrisoare de intenție în acest sens. Spre deosebire de membrii fondatori ai GAL Turda, noii membri sunt scutiți de plata cotizației anuale” a mai precizat Matei.

La conferința prin care s-a parafat încheierea proiectului ”Turda, oraș incluziv” au mai participat Codruța Bungărdean, șeful Biroului Integrare Europeană din Primăria Turda, Szabo Csilla, șeful Centrului de Consiliere pentru ocuparea unui loc de muncă, Mitică Ferencz, expert pentru problemele romilor și Ștefan Silaghi, mediator școlar. De asemenea, luni, 4 decembrie, la întâlnirea desfășurată în Sala Mare a Primăriei Turda au fost prezenți membri ai comunităților pentru a căror bunăstare socială s-a încheiat parteneriatul local în cadrul proiectului ”Turda, oraș incluziv”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS