Administraţie

Video. Târgul ofertelor educaționale la Colegiul “Emil Negruțiu” din Turda

Joi, 16 mai, la Colegiul “Emil Negruțiu” din Turda a fost organizat târgul ofertelor educaționale, care se adresează elevilor din clasele a VIII-a.
Târgul este organizat în fiecare an, în acestă perioadă, cu scopul de ai ajuta pe absolvenții claselor a VIII-a să se hotărească şi să aleagă profilul şi clasa în care se vor înscrie şi vor începe liceul din anul şcolar viitor.
În cadrul acestui târg, pe lângă colegiul gazdă au mai fost prezenți și cei de la Colegiul Tehnic Turda dar şi de la Colegiul “Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii.


În ceea ce priveşte colegiul “Emil Negruțiu”, oferta educațională a acestuia pentru anul şcolar 2019-2020 prevede două clase de liceu şi două clase de școală profesională.
La liceu este organizată o clasă de tehnician veterinar, este o specializare de tradiție a colegiului “Emil Negruțiu”, în acest moment fiind singurul liceu din județul Cluj unde există o astfel de specializare. Este în continuare o specializare cu mare căutare, o specializare de viitor pentru că tinerii care vor fi absolvenți ai acestui profil, vor fi avantajați în afacerile pe care le vor derula în viitor în domeniul agriculturii, plus avantaje la accesarea de fonduri europene pe profil agricol, aceşti absolveți vor avea un punctaj suplimentar.


A doua clasă de liceu este pe profil de tehnician în turism, o clasă care se potriveşte zonei Turzii.
La școala profesională exista două clase cu specializări care au calificări bine cotate pe piața muncii, respectiv cea de bucătar. Știm cu toții că bucătarii sunt la mare căutare şi bine remunerați, iar cea de a doua specializare este cea de chelner ospătar, ambele clase se pliază peste profilul economic al zonei noastre, turism, restaurante, vrem să atragem cât mai mulți turiști să ne ocupăm de ei, să rămână cât mai mult timp în Turda, iar Colegiul “Emil Negruțiu” asta face, pregăteşte noii specialişti.
Așadar, un liceu frumos, cu profesori dedicați, iși așteaptă viitorii elevi, cu brațele deschise!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS