Administraţie

“Vom da bani în plus constructorilor de pe A3 ca să o termine mai repede”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va aloca o sumă suplimentară de bani constructorului secțiunii de la graniță a Autostrăzii Transilvania (A3) ca să lucreze permanent. “Dacă m-aș duce în weekend pe Autostrada Sebeș – Turda (A10), aș constata că nu se lucrează”.
Răzvan Cuc și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, au verificat la finele săptămânii stadiul lucrărilor la Autostrada București – Brașov (A3), tronsonul Comarnic – Brașov, lotul 2: sector Predeal – Cristian și racord.
Cuc a constatat „o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului”, iar ritmul în care se realizează lucrările era susținut: se lucra de la 08:00 până seara, inclusiv în weekend. O serie dintre lucrări sunt realizate – a fost decopertată întreaga suprafață de teren, s-a stabilizat patul de fundare și se lucrează la terasamente și poduri.
Am decis să fac o inspecție pe șantierul Brașov – Râșnov, unde știți că am deschis lucrările în urmă cu două săptămâni și vedeți că se lucrează. Este un proiect unde vom aplica o metodă nouă. Metoda pe care o aplicăm aici, o vom aplica și pe A3, secțiunea Biharia – Borș.
Dăm bani suplimentari constructorului ca să lucreze în permanență. Aici se lucrează, este mobilizat. Ritmul este unul bun. Constructorii români își asumă să finalizeze acest obiectiv înainte de termenul stipulat în contract.
De astăzi înainte o să fac această comparație ca să nu se spună că sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp și nimeni nu mai are răbdare. Dacă unii pot, și ceilalți trebuie să poată în egală măsură”, spune Cuc.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS