<
Actualitate

Adrian Mischian: ”Cifre dezastruoase privind situația investițiilor Primăriei Câmpia Turzii în mandatul 2016-2020”

Subiectul ce vi-l propun astăzi este legat de contul de execuție al bugetului de venituri și cheltuieli  (BVC) al Municipiului Câmpiei Turzii pe perioada administrației Lojigan + PNL, 2016-2020.

Poate părea un subiect mai tehnic, dar vă recomand să urmăriți până la capăt, pentru că este radiografia perfectă a activității celor care au condus destinele orașului în perioada 2016-2020.

BVC-ul cuprinde 2 părți: secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare. Sectiunea de functionare este partea de baza, obligatorie a bugetului local, care cuprinde veniturile necesare finantarii cheltuielilor curente pentru realizarea competentelor stabilite prin lege, precum si cheltuielile curente respective, adica mai simplu: plata salariilor si a cheltuielilor de zi cu zi (salarii, apă, curent, telefon, toner imprimanta, etc).Sectiunea de Dezvoltare este partea complementara a bugetului local care cuprinde veniturile si cheltuielile de capital aferente politicilor de dezvoltare la nivel local, respectiv este plus valoarea adusă, fiind oglinda obiectivelor și investițiile noi realizate. Este partea cea mai importantă a BVC-ului, pentru că de aici rezultă performanțele manageriale ale celor ce conduc orașul, în ceea ce privește dezvoltarea localității.

Prezint în continuare situația cheltuielilor secțiunii de dezvoltare pe perioada 2016-2020.

După cum se poate vedea cifrele sunt dezastruoase, activitatea administrației Lojigan + PNL fiind foarte slabă, lucru de altfel ce se poate vedea și cu ochiul liber în oraș. Restul sunt ”povești” ale primarului. Cifrele arată la fel de rău și în anul în curs, trimestrul  1 (ian 2020 – 31 martie 2020) – 7,40%, trimestrul 2 ( 1 apr 2020 – 30 iun 2020 ) – 14,44%, foarte puțin pentru un primar care se laudă în continuu cu realizarile lui, că a adus 20 milioane de EURO în mandatul său.

Nici vorbă, minciuni!

Acum  în campanie electorală, în disperare că va pierde alegerile, a pornit mai multe lucrări prin oraș, pentru ”a arunca praf în ochi” alegătorilor. Sper ca cei care merg la vot să îsi dea seama că localitatea are nevoie de un nou management și de un nou manager, unul profesionist și performant.

De altfel, cifrele arată la fel de slab și în guvernarea Hanga+PNL+PSD din perioada  2016-2020 (spre exemplu, procentul de realizare a ceea ce si-au propus  pe anul  2015 a fost de 24,12% – sursa HCL69/21 apr 2016).

S-a dovedit că cei care au administrat orașul în perioada 2012-2020 (Hanga +Lojigan +PNL+PSD) nu s-au ridicat la nivelul performanțelor obținute în timpul administrației conduse de d-l Vasinca și vechiul PDL. Este încă o dovadă că desființarea PDL-ului și absorbția acestuia de către PNL a fost o decizie greșită, cu efecte extrem de negative pentru Câmpia Turzii. Din punctul meu de vedere, renașterea PDL-ului ar fi o soluție benefică pentru politica actuală.

 

Adrian Mischian, andidat PMP la Primăria Câmpia Turzii

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS