Actualitate

În ciuda raidurilor Poliției locale: Deșeuri strecurate prin ochiurile ”năvodului” întins de oamenii legii

Persoanele care au trecut în primele zile ale lunii noiembrie prin gangul ce face legătura între curtea din spatele blocului de pe strada Libertății nr. 2 și Aleea Nicolae Titulescu, se puteau împiedica de mormanul de gunoi casnic, depozitat la ieșirea din  gang spre curte, vizavi de intrarea la un birou de copiat acte. Deși aflat la nici o sută de metri de Primărie și la doar câțiva metri de un birou notarial, situate pe o stradă intens circulată, din centrul Turzii, nimeni nu a reclamat mormanul de gunoi depozitat ilegal, deși Poliția locală lansase un apel în acest sens, cu ocazia unei campanii ”pe linia curățeniei orașului” desfășurate între 1 și 8 noiembrie. ”Contăm pe sprijinul turdenilor în acțiunile noastre de identificare a persoanelor care adună PET-uri din tomberoane pentru a le valorifica la centrele de colectare și lasă împrăștiate toate deșeurile menajere din jurul pubelelor sau chiar le distrug”, scria într-un comunicat al poliției locale, dar, cel puțin în cazul mormanului de gunoi casnic din gangul de pe strada Libertății, nimeni nu a dat curs apelului. Cel puțin, din discuția purtată de reporter la sediul Poliției locale din Turda, vineri, 10 noiembrie, pe marginea acestui subiect, a reieșit că acolo nu se știa că o nouă rampă de depozitare ilegală a deșeurilor menajere a răsărit în chiar zona centrală a Turzii.

 

Gunoiul ambalat în saci menajeri, aruncat la câțiva zeci, sau cel mult o sută de metri de două puncte de colectare a deșeurilor menajere poate conduce la concluzia că resturile de ambalaje și alimente adunate în gangul de pe strada Libertății au provenit de la persoane care au venit din alte zone ale orașului și s-au debarasat de resturile menajere transportate, eventual, cu autoturismul până pe strada Libertății.

 

Între 1 și 8 noiembrie, agenții Poliției locale au dat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 5,8 mii de lei, pentru”depozitarea deșeurilor de orice fel, în alte locuri decât cele special amenajate, vandalizarea mobilierului urban, depozitarea de deșeuri lângă pubele, incendierea deșeurilor de orice natură, dar și nerespectarea colectării selective” după cum se precizează în comunicatul Poliției locale.

 

Totodată, Poliția locală Turda precizează că atât persoanele fizice, cât și cele juridice, precum și asociațiile de proprietari au obligația să încheie contracte de salubrizare și să păstreze curățenia orașului, pe trotuare, parcuri și zone din jurul gospodăriilor,

în conformitate cu prevederile  HCL212/2005 modificată cu HCL337/2016 privind buna gospodărire a municipiului Turda.

Dar cine are urechi de auzit, ca să vadă?

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS