<
Actualitate

Comunicat PSD Câmpia Turzii. Cultură si sport – cultura aparține cetățenilor

Nivelul culturii generale a nației nu-l poate ridica nimeni cu umărul, timpul și munca umplu neajunsurile” (Mihai Eminescu)

1-    Înființarea unui muzeu al metalurgistului: -finanțare europeană

Istoria municipiului Câmpia Turzii este legată indubitabil de întreprinderea „Industria Sârmei Câmpia Turzii”, fondată în 1920. Falimentul acestui simbol al industriei grele din România a reprezentat o lovitură grea pentru cetățenii orașului. Pentru a păstra vie în memoria oamenilor acest reper care deja aparține trecutului, credem că este necesară înființarea unui muzeu, care ar putea constitui unul dintre punctele de atracție ale orașului.

2-    Extinderea și promovarea bibliotecii municipiului;

În acest moment, biblioteca municipală, care funcționează într-unul dintre spațiile Palatului Cultural „Ionel Floașiu”, beneficiază de o promovare modestă în rândul publicului larg. De aceea, propunem extinderea fondului de carte prin achiziția unor ce aparțin literaturii contemporane, dar mai ales organizării unor evenimente culturale precum comemorarea unor autori, expoziții de carte, conferințe, sau ateliere de lucru pentru copii.

3-  Dinamizarea activității muzeului „Prima Școală Românească 1879″ din Câmpia Turzii.

Muzeul, deschis publicului larg începând cu anul 2016 și care este înscris pe „Lista monumentelor istorice din județul Cluj” are o activitate modestă, nevalorificată în mod eficient. De aceea, propunem participarea instituției culturale locale la evenimentul național și internațional intitulat „Noaptea muzeelor”, după cum au procedat și instituțiile similare din Turda sau Cluj-Napoca, dar și organizarea unor evenimente culturale în parteneriat cu instituțiile de învățământ și alte instituții de cultură din municipiu.

 

4-    Înființarea unor huburi creative ca alternativă pentru petrecerea timpului liber locuitorilor municipiului.

Aceste spații de lucru în comun pot deveni elemente-cheie unde apar și mai apoi pot fi aplicate idei noi într-un oraș.

5-      Organizarea unor evenimente culturale: Municipiul Câmpia Turzii are o contribuție modestă în peisajul cultural județean. Cu excepția evenimentelor precum „Zilele orașului” sau festivaluri gastronomice, locuitorii municipiului au o ofertă mediocră privind manifestările culturale, în contrapondere cu municipiul vecin. De aceea, propunem îmbogățirea paletei de evenimente culturale prin care să promovăm lectura, muzica sau teatrul.

6-      Reabilitarea monumentelor istorice ( busturi, statui etc.)

7-      Sprijinirea formațiilor de dansuri locale, inclusiv cele ale minorităților naționale, fanfarei, secției de canto

8-     Artiștii plastici din Câmpia Turzii, un rol important în promovarea valorilor locale.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS