Actualitate

Concursurile de angajare în spitale, organizate în centre regionale

Din acest an, concursurile de angajare în spitale ar urma să fie organizate în centre regionale, nu de către unitățile de sănătate care scot posturile la concurs. În centrele respective, vor fi observatori din alte zone ale țării.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, consideră că astfel „se vor elimina suspiciunile și va fi promovată meritocrația”. Ordinul privind noua metodologie va fi pus în dezbatere, în perioada următoare.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, a explicat, pentru HotNews . Ro, că „au fost foarte multe reclamații în legătură cu modul în care se fac angajările, iar Ministerul Sănătății a considerat că se pot face aceste concursuri sub egida DSP-urilor, centralizat, pe centre. Să nu mai existe suspiciuni că fiecare dă mită ca să fie angajat”.
Concursurile vor fi organizate o dată pe trimestru, în opt centre regionale.
Direcției de Sănătate Publică, instituție care va stabili și data examenului, iar posturile vacante vor fi transmise de spitale către DSP.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS