Eveniment

Deschiderea Zilelor Turzii 2017 – bilanț de milioane

Autoritățile locale din Turda pregătesc terenul pentru accesarea a circa 70 de milioane de euro, din fonduri europene. În raportul primului an de mandat, prezentat cu ocazia deschiderii Zilelor Turzii, ceremonie desfășurată vineri, 11 august, cu începere de la ora 10.00, la Sala Mare a Primăriei din Turda, edilul-șef al municipiului, Cristian Matei, a precizat că, din vara anului 2016 și până acum s-au contractat fonduri europene în valoare de 22 de milioane de euro. Valoarea proiectelor depuse, aflate în faza de evaluare, însumează 6,5 milioane de euro, iar pentru finanțarea celorlalte proiecte aflate în pregătire autoritățile turdene vor mai solicita încă 41 de milioane de euro.

Prioritățile edilitare ale Turzii constă în modernizarea străzilor din oraș, în vederea fluidizării transportului auto, de mărfuri și pasageri, dar și a celui pietonal. O altă prioritate o constituie refacerea și introducerea în circuitul cultural sau turistic, a unor clădiri precum cea din Piața Republicii nr. 5, unde a funcționat Judecătoria, sau a celei situate în Piața 1 Decembrie 1918, nr. 5, unde autoritățile intenționează să amenajeze secția etnografică a Muzeului de Istorie din Turda. O altă prioritate o constituie modernizarea ansamblului de clădiri din componența Spitalului municipal.

Prezența, la ceremonia deschiderii oficiale a Zilelor Turzii a secretarului de stat Rareș Trișcă, din Ministerul Sănătății, sau a directorului Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, Marcel Boloș, confirmă susținerea de care se bucură demersurile întreprinse de administrația turdeană în vederea atragerii de fonduri, guvernamentale, europene, dar și din alte surse, pentru finanțarea lucrărilor de la obiectivele de investiții prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Turzii pentru perioada 2017-2023.

Printre cei aproximativ 170 de participanți la deschiderea oficială a Zilelor Turzii, ediția 2017, s-au mai aflat Î.P.S Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, prefect de Cluj, deputații social-democrați Cristina Burciu și Horia Nasra, precum și primarii unor localități situate pe Valea Arieșului sau în zonele adiacente acesteia, precum cei ai comunelor Băișoara (Minodora Luca), Viișoara (Ioan Roman), Ploscoș (Ioan Truță), Săndulești (Călin Fărgaciu), Mihai Viteazu (Zeng Ioan), Luna (Aurel Giurgiu), Petreștii de Jos (Ioan Pârv), Aiton (Nicoale Făgădar) și Iara (Dorin Popa).

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS