Actualitate

Elevii din Mihai Viteazu militează pentru stoparea schimbării climei

În perioada 18-22 noiembrie 2019 în Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu s-a implementat proiectul educațional ”S.O.S. Clima Terrei este în pericol!”, proiect care face parte din acțiunile organizate în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale-ediția a XXI-a, moment de referinţă al Programului european Educaţia Globală.
Proiectul școlii îşi propune să conştientizeze elevii că odată cu evoluţia societăţii omeneşti au început să apară modificări climatice, care la început au fost nesemnificative, apoi au devenit din ce în ce mai mari. Trebuie tras un semnal de alarmă ca lumea contemporană să minimalizeze acţiunile care conduc la dezechilibre naturale cu efecte dezastruoase asupra oamenilor, animalelor, vegetaţiei și în special a climei.
Proiectul, în care s-au implicat în aproximativ 150 de elevi, dascăli și părinți, a cuprins 5 activități de bază.
În prima activitate, intitulată ”Schimbările de climă-cauze și efecte” elevii din ciclul gimnazial s-au documentat în CDI , au căutat și au urmărit filmulețe și au stat de vorbă cu părinții și cu profesorii, apoi din datele și informațiile obținute au realizat prezentări Power-point și postere .
În cadrul activității ”Schimbările de climă în ochii de copil” elevii și-au exprimat sentimentele prin creații literare și artistice.
În paralel, sub genericul ”Terra e în mâinile noastre” s-au desfășurat activități practice de adunare selectivă și reciclare, de ecologizare și de plantare.
În cadrul workshop-ului ”SOS Clima Terrei este în pericol!” elevii și dascălii adunați în laboratorul de biologie transformat în ”Sală de conferință” și-au exprimat părerile și convingerile legate de problematica schimbării climei și au discutat măsurile care trebuie luate pentru stoparea fenomenului. La finalul acestei activități. Tot în acest cadru participanții la proiect au formulat îndemnuri și au realizat flyere apoi și-au testat cunoștințele printr-un concurs Kahoot.
Proiectul s-a finalizat cu un flashmob organizat în curtea școlii, un semnal de pentru stoparea schimbărilor climei, în care inițiatorii acțiunii , au împărțit fluturași și au lansat baloane pe care au scris mesaje pentru salvarea Terrei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS