<
Actualitate

“Jurnal de candidat” cu Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii și candidatul PNL la funcția de primar

Rubrica „Jurnal de candidat”, îl are de această dată, drept interlocutor, pe edilul municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae Lojigan. Peste 40 de milioane de euro aduse în Câmpia Turzii, regăsiți în mai multe proiecte de dezvoltare, investiți în infrastructură rutieră, învățământ, sănătate, sport, cultură.

Planul de mobilitate urbană, Complexul de Agrement “Trei Lacuri”, reabilitarea și modernizarea Palatului Cultural “Ionel Floașiu”, a Teatrului de vară și a Parcului Central,  reabilitarea și modernizarea Sălii Sporturilor și a Stadionului Municipal, reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic “Victor Ungureanu”, a Liceului Teoretic “Pavel Dan”, construire Skate Park cu teren polisportiv ( patinoar) și un centru social, construirea unui bazin de înot didactic, construirea unei grădinițe, construirea unei centuri ocolitoare, sunt doar câteva dintre proiectele pe care administrația publică locală prin viziunea primarului Dorin Lojigan, le-a implementat sau sunt în curs de implementare în municipiul Câmpia Turzii. Detalii despre administrație publică locală, despre campania electorală și despre politică, într-un interviu marca Ziarul 21.

Rep.: Bună ziua și bun găsit!


Dorin Lojigan:
Bună ziua și bine ați venit în primăria municipiului Câmpia Turzii!

Rep.: Domnule primar, vom intra direct „în pâine”. În anul 2016 dumneavoastră ați preluat primăria municipiului Câmpia Turzii.

Iată, suntem în 2020. Aș vrea să ne spuneți cum au trecut cei patru ani de mandat?

Dorin Lojigan: Au trecut?

Rep.: Așa se pare.

Dorin Lojigan: Au trecut patru ani și jumătate de mandat, în condițiile în care alegerile se desfășoară în luna septembrie, nu în iunie, așa cum eram obișnuiți. Au trecut atât de repede încât, sincer, nici nu am realizat, poate datorită faptului că am fost extrem de prinși în activitățile zilnice, în tot ceea ce înseamnă administrarea orașului. Am făcut multe lucruri în această perioadă și nu vreau decât să amintesc, poate cel mai important, atragerea de fonduri europene, un lucru despre care Câmpia Turzii nici măcar nu visa în urmă cu patru ani. Astfel, astăzi putem discuta despre 40 de milioane de euro, atrași pe parcursul acestor ani.

Rep.: Vreau să vă mai întreb, cum ați găsit dumneavoastră primăria, din punct de vedere administrativ?

Dorin Lojigan: Din păcate, am găsit o primărie cu buget zero, un buget gândit de către vechea administrație, îndreptată spre o anumită strategie, adoptată de domnul primar la acea vreme. Noi am câștigat primăria la sfârșitul lunii iunie, fiind nevoiți să regândim bugetul, în concordanță cu promisiunile făcute în campania electorală.

În acest fel, vechea administrație a cheltuit bani, cu preponderență, în prima parte a mandatului, motiv pentru care am găsit o primărie cu buget redus, capabilă să asigure facilitățile, nu investițiile. Asta nu a fost o problemă, pentru că anul următor am gândit bugetul așa cum am dorit. Totuși, la momentul în care am venit în primărie, purtând o discuție cu ceilalți colegi, referitor la buget, am constatat că nu putem face investiții, în lipsa banilor, așa că am început demersurile spre atragerea fondurilor europene. Ca prim pas, am rezolvat problema intabulării bunurilor aparținând municipiului nostru, și aici nu este vorba despre case, apartamente sau altele. Este vorba strict despre ceea ce ne aparține nouă, ca așezare, în trei ani, ajungându-se la întabularea în proporție de 80% a averii aflate în posesia Câmpiei Turzii. Fără drept de proprietate, dovadă a acestor intabulări, nu se poate depune niciun fel de proiect. O altă provocare a fost lipsa locurilor de muncă, promise în campania electorală. Personal, nu promit realizarea acestei nevoi și vă voi explica de ce. Pentru a atrage investitori, cea mai bună soluție a fost rezonarea municipiului Câmpia Turzii, din punct de vedere al taxelor și impozitelor. Această acțiune a generat două efecte: populația ce locuiește în afara zonei centrale, zona A, au plătit impozite mai mici, iar cei din zona centrală plătesc aceleași impozite ca în anul 2016. Deși adversarii politici au expus problema intrării municipiului în faliment, datorită acestei strategii, noi nu doar că nu am avut încasări mici, ci ne-am bucurat de o consecutivitate din acest punct de vedere. Doar în acest mandat, au fost inaugurate cinci sau șase firme noi. Mai mult decât atât, toate societățile industriale care au sediile în zona Reif, și-au dublat încasările, triplându-și capacitățile de producție. În acest moment, în Câmpia Turzii, doar cine nu dorește, nu muncește, rata șomajului fiind sub 1%.

Rep.: Aș vrea să ne spuneți câte ceva despre datoriile de la Mechel față de Câmpia Turzii.

Dorin Lojigan: Și aici, pot spune că este o adevărată poveste. În 2016, când am devenit primar, Mechel a plătit către noi 6000 de lei, cât două salarii bune în Câmpia Turzii, pe întreg anul.  În 2017, 2018, 2019, am reușit să recuperăm de la Mechel, dintr-un total de 8 milioane de lei, 7 milioane 200 de mii de lei. Dintre aceștia, 2 milioane 300 de mii au fost bani cash, iar diferența a constat în diverse proprietăți luate în contul datoriilor, precum Casa de Oaspeți a Palatului “Ionel Floașiu”, de care aveam mare nevoie, Stadionul Municipal, dar și terenul de sub casele din Goldiș. Simultan, în posesia noastră au întrat 5 ha de teren alipite de terenul Parcului Industrial.


Rep.: Cu permisiunea dumneavoastră, aș dori să trecem direct la proiecte, pe care să le analizăm segmentat, având ca centru de interes educația. Ce ați făcut dumneavoastră pentru educație?

Dorin Lojigan: Încă din anul 2016 am declarat că educația și sănătatea sunt cele mai importante priorități și eu cred că am îndeplinit ceea ce mi-am propus. În patru ani, sunt de părere că am investit cele mai mari sume alocate vreodată școlilor din Câmpia, aproximativ 5 milioane de euro. După ce vom finaliza cele două proiecte europene, anume reabilitarea Liceului Teoretic „Pavel Dan”, reabilitare și modernizare Colegiu Tehnic „Victor Ungureanu”, în curs de execuție, putem spune că toate școlile din municipiul nostru sunt la standarde europene. Recent s-a terminat și lucrarea de schimbare a dalelor din curtea Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, cu pavaj. O lucrare necesară ținând cont că acele dale erau acolo de peste 30 de ani. Noua înfățișare este extraordinară. Rămâne un singur aspect nerezolvat, centrala termică de la școala „Avram Iancu”, a cărei realizare a fost împiedicată de pandemia în curs, Ambasada Statelor Unite luând decizia amânării acestui proiect.

Rep.: Mai departe, abordăm al doilea sector, sănătatea.

Dorin Lojigan: Și aici există succese și insuccese, împliniri și neîmpliniri. Totuși, față de ceea ce am găsit în 2016, spitalul este încadrat în coordonate europene, cu excepția secției „Chirurgie”, de care îmi doresc să mă ocup în viitor. Insuccesele se datorează faptului că în anul 2007, primăria a vândut spațiile din policlinică doctorilor care aveau cabinete acolo la acel moment, însă, dintr-o indolență a fost vândută și cota parte din domeniul de sub spital, nu doar cota parte din terenul de sub policlinică, motiv pentru care suntem în coproprietate cu majoritatea medicilor.

În schimb, a fost organizată o asociație de proprietari, iar împreună cu ei, a fost virat un fond de rulment, prin care s-a schimbat acoperișul spitalului și au fost montate ferestre și uși termopane. Rămân scările de intrare în policlinică și cele de la etaj.

În premieră vă anunț că, la Câmpia Turzii, am obținut de la președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, cu ajutorul consilierilor județeni pe care îi avem, Cristian Haiduc și Dumitru Drăghici, suma de 12 miliarde de lei vechi pentru asigurarea unui computer tomograf, Câmpia Turzii fiind singurul municipiu din județ care nu beneficiază de această facilitate. A fost finalizată procedura de achiziție, iar asta este știrea pe care v-o ofer în premieră. Astfel, de la începutul lunii decembrie, putem invita populația să își facă analizele necesare. Primăria și municipiul sunt cele care suportă cheltuielile survenite din partea comunelor aferente Câmpiei Turzii.

Rep.: Suntem mai buni, ajutăm pe toată lumea.

Dorin Lojigan: Da, întocmai.

Rep.: Domnule primar, referior la partea sportivă?

Dorin Lojigan: Nu pot spune că răsuflu ușurat, pentru că sportul din Câmpia Turzii nu este acolo unde mi-aș fi dorit să fie, dar, pe de altă parte, putem să ne lăudăm cu rezolvarea câtorva chestiuni imperios necesare. Mai întâi, am recuperat în luna martie Stadionul de la Mechel. Am depus la Compania Națională de Investiții, reabilitarea stadionului, ce va fi realizată pe bani guvernamentali. Simultan, atenția va fi îndreptată și asupra Sălii Sportului. A fost finalizată procedura de achiziție a lucrărilor pentru reabilitarea Bazinului de Înot, ce vor începe în această toamnă. Se vor finaliza, de asemenea și lucrările terenului polisportiv și skate, care va fi un adevărat complex de agrement. Sincer, nu am crezut că în Câmpia Turzii sunt atât de mulți iubitori de skate și trotinete. Vreau să amintesc și despre cele două terenuri polisportive care vor fi făcute la „Trei Lacuri”.

Rep.: Partea culturală?

Dorin Lojigan: Partea culturală a fost fructificată la maximum în cei patru ani.

Zilele Municipiului au fost atât de bine organizate, participând artiști diverși. Am încercat să mulțumim pe toată lumea, de la adolescenți la maturi. Din păcate, în acest an am fost nevoiți să renunțăm la Zilele Municipiului, dat fiind contextul actual.

Am avut acea colaborare extraordinară cu „Produs de Cluj”, prezenți la noi din 2016 încoace. Câmpia Turzii a avut „Festivalul Peștelui” cu care îmi doresc să continui și să-l transform într-un festival pop-rock. Prin el, putem promova lacurile din zonă. Au fost concerte de muzică în genuri diverse, la care a participat multă lume. Au fost piese de teatru cu artiști renumiți, „de toate pentru toți”. Am oferit titlul de cetățean de onoare unor oameni speciali, precum Dorin Racz și Nicușor Lăcătuș, oameni modești, dar extraordinari, care au dus Câmpia Turzii peste tot prin acțiunile lor. Aș vrea să închei cu unul dintre cele mai frumoase proiecte, reabilitarea Palatului Cultural, a Teatrului de vară și a Parcului Central. Va fi ceva nou și modern. Un proiect deosebit, în valoare de 5 milioane de euro.


Rep
.: Așteptăm cu nerăbdare implementarea acestui proiect. Legat de infrastructură?

Dorin Lojigan: Tot în premieră vă spun. Vom începe lucrările pe strada Republicii, un proiect de 10 milioane de euro, care vine cu multe facilități. Lucrările vor fi continuate cu strada Aurel Vlaicu. Dacă este să vorbim despre dezvoltarea infrastructurii, vreau să vă spun că primăria nu a atras niciodată fonduri europene în acest domeniu. Mandatul meu vine cu 40 de milioane de euro și pe această ramură. Cu fondurile de la bugetul local, au fost amenajate câteva zone frumoase în oraș, aproximativ 350 de locuri de parcare, în diverse zone ale municipiului nostru. De asemenea, pentru prima dată în 30 de ani, pârâul Racoșa a fost drenat până la partea de granit, plus investiția de 650 de milioane de lei vechi făcută în două pompe de mare putere.

O altă investiție a fost sensul giratoriu de la ieșirea din pasaj. Cât despre asfaltări, s-au realizat  în toate zonele din oraș, pe mai multe străzi.
Am finalizat Capela de la stația 110, absolut necesară, a cărei cost s-a ridicat la 500 de mii de lei. În partea de piață, s-au achiziționat vitrine în sala de lactate.

Un pas curajos expune mutarea pieței din zona Bercului, în fostul târg, iar acest aspect este determinat de două motive. În primul rând, în această zonă putem controla fluxul de pătrundere în piață, pentru respectarea celor impuse de condițiile pandemice.

În al doilea rând, am ales să mutăm piața, pentru a evita extinderea gunoaielor în zona Parcului, deși există o permanentă acțiune de curățenie.

Au fost schimbate toate becurile din cartierul „Blocuri”, tehnologie led, și am depus la Fondul de Mediu un nou proiect pentru alte două cartiere.

Locurile de joacă, la rândul lor, în proporție de 98% sunt modernizate.

Au fost amplasate pubele subterane, care, spre mirarea unora, dau rezultate. În plus, la acest moment, ne bucurăm de cel mai performant sistem de monitorizare video din țară, bazat pe inteligență artificială, care a dus la sancționarea multor contravenienți.

Pentru iubitorii de animale, am făcut și acel loc de joacă pentru câini. O altă realizare constă în inventarierea locurilor de parcare din Câmpia Turzii, ceva necesar, din punctul meu de vedere. În vremea guvernării PSD, Câmpia Turzii nu s-a bucurat de un sprijin real, datorită culorii politice, dar ne-am descurcat. Din bani guvernamentali, s-a înfăptuit trecerea în subteran a cablurilor din zona centrală, spațiu care, în 2016, avea cu totul o altă înfățișare. De asemenea, după semnarea protocolului de predare, primire și preluare în patrimoniul primăriei a fostului sediu al Finanțelor Publice, și această clădire a fost reabilitată. Au fost obținuți bani pentru supraetajarea grădiniței de pe str. Retezat, în vederea finanțării unei creșe, unde se lucrează intens. Ultima lucrare finanțată de bani guvernamentali, prevede reabilitarea străzilor din cartierul Șarât, care în proporție de 85% este finalizată.

Acum, din bani europeni, dacă e să detaliem, aș începe cu proiectul ce privește mobilitatea urbană. Datorită fluxului mare de autovehicule și pietoni, trebuie să învățăm să folosim corect noțiunea de „trafic”. În Câmpia Turzii autobuzele sunt în curs de achiziție, fiind prima dată când municipiul se bucură de existența unei firme de transport. Foarte multe străzi vor intra în reparații și modernizare, proiectul de mobilitate urbană presupune pe lângă autobuze și piste de bicicleta și un sistem de închiriere al bicicletelor. Dacă cineva merge la muncă în Parcul Reif și după dorește să petreacă timp la Complexul de Agrement “ La Trei Lacuri”, poate să o facă foarte bine cu bicicleta. Vă pot vorbi despre grădinița din Berc, este o grădiniță modernă, cu opt săli de clasă, ridicată la rândul ei, la standarde europene, ce urmează să găzduiască mai bine de 160 de copii. Ultimul proiect, în valoare de 700 de mii de euro este un proiect care vizează digitalizarea procedurilor administrative din primăria noastră, aspect ce va veni în sprijinul cetățenilor noștri. Vreau să ating și proiectul privind reabilitarea și modernizarea Complexul de Agrement “La Trei Lacuri”. Este un proiect extrem de important pentru a dezvolta turismul în municipiul Câmpia Turzii. Turda are Salina Turda, iar celor care vin să viziteze Salina, le propunem să viziteze și Complexul de Agrement. Este o zonă extraordinară și trebuie profitat de acest lucru. Cei care mai vorbesc prin presă că o să vină ei și o să oprească proiectul, le dau o veste proastă. Proiectul este semnat, finanțarea este depusă. Este semnat de primarul municipiului Câmpia Turzii, nu de persoana Dorin Lojigan. Dar, da, domnilor candidați puteți opri acest proiect însă corecțiile financiare vor fi atât de mari încât nu o să vi le permiteți să le plătiți… bine, asta în cazul în care ieșiti primari. Legat de skate park, care este aproape finalizat și cea de-a doua componentă, Centrul Social de Zi, unde își vor desfășura activitatea copiii și tinerii cu handicap, persoane vârstnice, centrul de îngrijire la domiciliu, toți vor fi mutați acolo. O să fie și un parc frumos amenajat unde vor putea face diferite activități. Ultimul proiect care nu are o valoare așa mare este de doar 700 de mii de euro privește digitalizarea procedurilor administrative din primăria municipiului Câmpia Turzii, deși suntem la zi cu aceste proceduri. Adică pe site-ul primăriei găsești toate informațiile și documentele pentru a îți intocmiun dosar pentru, spre exemplu, locuință ANL ș.a.m.d. Suntem, alături de primăria Cluj Napoca, primăria care face rezervarea cununiei online, nu mai necesită deplasarea tinerilor decât în momentul când trebuie depuse documentele propriu zise. Deși am prezentat în amănunt, acestea sunt toate punctele atinse în infrastructură în cei patru ani de mandat.

Rep.: Putem spune, chiar suficiente pentru o carte…

Dorin Lojigan: Cartea avea 96 de pagini, dar am fost nevoiți să o reducem la 64.

Rep.: Bun! Am vorbit despre ce s-a făcut, dar acum să discutăm despre ce se va face.

Ce proiecte de viitor vă propuneți?

Dorin Lojigan: Vă voi expune cele mai importante idei, printre care înființarea unui corp de clădire la Spitalul Municipal, legat de celelalte secții, respectiv, asfaltarea și acoperirea pieței. În acest context, vă lansez o invitație, atât dumneavoastră cât și cititorilor. Marți, 22 septembrie 2020, la Câmpia Turzii, va fi prezent primul ministru al României, Ludovic Orban, pentru a asista la semnarea protocolului de colaborare între municipiul Câmpia Turzii, municipiul Turda și Consiliul Județean Cluj pentru înființarea centurii ocolitoare Câmpia Turzii – Turda. Este o mare onoare pentru noi această vizită și mă bucur că, poate și prietenia pe care o am cu Ludovic Orban de peste 15 ani, l-a determinat și l-a convins să vină până aici la un eveniment ce este extrem de important. Imediat după semnarea acestui acord, Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, va semna certificatul de urbanism pentru că avem finalizat studiul de fezabilitate, atât Câmpia Turzii cât și Turda, pentru a obține avizele și proiectarea acestei centuri ocolitoare. Deși e o afirmație curajoasă, îmi doresc să știți că va exista o pistă de bicicliști ce va lega zona „Trei Lacuri” de „Parcul Tineretului” și „Cheile Turzii”, un proiect comun, cu Turda și Consiliul Județean. De asemenea, suntem în faza de proiectare cu Parcul Mare, Berc, și lucrăm împreună cu arhitecții noștri  de la București, cu care am conceput deja o idee. Parcul Mare va fi parte integrantă din această axă Trei Lacuri- Parcul Mare- Parcul Tineretului din Turda- Cheile Turzii. Cam acestea ar fi câteva dintre proiectele mari și bineînțeles finalizarea proiectelor care au început în municipiul nostru.

Rep.: Pentru că încă suntem în toiul campaniei electorale, aș dori să ne expuneți părerea dumneavoastră despre ceea ce se întâmplă în Câmpia Turzii din acest punct de vedere.


Dorin Lojigan:
În ceea ce mă privește, am intrat în campanie doar de puțin timp, încât problemele legate de administrație au primat. Cred că lumea trebuie să știe ce am făcut și ceea ce ne dorim să facem, motiv pentru care e important să ieșim pe stradă. Din păcate, consider că este cea mai „murdară” campanie electorală pe care eu am întâlnit-o încă din 1996, de când sunt prins în politică. Noi nu am atacat pe nimeni în această campanie, ci doar am prezentat ceea ce am realizat și ce ne dorim să realizăm în continuare.


Rep
.: Totuși, contracandidații dumneavoastră v-au atacat.

Dorin Lojigan: Să știți că lumea vede… Eu am ieșit pe stradă și am vorbit foarte mult cu oamenii. Nu mă îngrijorează alegerile și am convingerea că voi fi în continuare edilul municipiului Câmpia Turzii, cu optimism și încredere. Mie nu îmi stă în fire să atac. Scopul meu este acela de a-mi prezenta frumos ideile în campanie.

Rep.: Ce feedback aveți din partea cetățenilor, privind noua dumneavoastră candidatură?

Dorin Lojigan: Cum v-am spus și mai devreme, am convingerea că voi câștiga la o diferență de voturi substanțială, pentru că lumea știe ce și cum își dorește, deși, ca peste tot, există și nemulțumiri și este și normal. Că este mizerie, că este praf  că se lucrează pe mai multe șantiere. Păi se lucrează în mai multe șantiere pentru că sunt proiecte diferite, diferite axe, pe diferite fonduri.

Rep.: Este foarte important ca cel care ajunge primar, să aibă în spate o echipă competentă de consilieri.


Dorin Lojigan:
Sunt de părere că cei care votează Dorin Lojigan, vor vota întreaga listă PNL, indiferent de poziție. Vor vota Dorin Lojigan, consiliul local, președintele Consiliului Județean Alin Tișe, sau lista de consilieri județeni ai PNL. Un primar de succes are nevoie de un consiliu care să îi susțină proiectele. Nu este suficient ca Dorin Lojigan să fie primar cu un procent de 30%, 50%, 70%, dacă alături de el nu sunt oameni competenți. Lista de consilieri cu care ne prezentăm în fața cetățenilor din Câmpia Turzii, cred eu, este cea mai bună listă ce a fost vreodată prezentată în fața cetățenilor. În lista noastră găsiți oameni din toate categoriile sociale, oameni competenți și determinați. Vă garantez că sunt oameni cu care nu mă voi face de rușine în Consiliul Local.

Rep.: Aveți și tineri și oameni înțelepți, pesemne, mai în vârstă?

Dorin Lojigan: Și… avem și femei, întrucât PNL a stabilit niște reguli foarte clare, pe care ne dorim să le respectăm.

Rep.: Pomeneați de dl. Alin Tișe și consilierii județeni? Cât de mult a contat înființarea TETAROM 5?

Dorin Lojigan: TETAROM 5 este o idee care a plecat în 2016, de la o conferință de presă susținută alături de Alin Tișe și consilierii județeni Cristian Haiduc și Dumitru Drăghici, care sunt în acest moment candidați la funcția de consilieri județeni. Sincer nu mă așteptam să dureze atât dar iată că astăzi, lucrările de licitație pentru TETAROM V, au fost impulsionate. Tot aud, pe unul altul, iarăși veșnicii candidați, că sunt doar povești. Nu e așa. Când aloci bani, când ai studii de fezabilitate, când ai toate avizele, când ai încărcat pe SEAP o astfel de lucrare de 5 milioane de euro și dai drumul la achiziție, înseamnă că ai banii și vrei să faci ceva. Va fi mai mare decât Industria Sârmei, pe un teritoriu de 15 ha. Gândiți-vă ce dezvoltare exponențială va da Tetarom V și centura ocolitoare a municipiului. Gândiți-vă că Baza Aeriană “Gr. Emanoil Ionescu” va aduce nu mai puțin de 4000 de militari americani. Doar jumătate din ei să vină cu familia. Sunt 6000 de persoane cel puțin, care trebuie să se cazeze undeva, să mănânce undeva ș.a.m.d., Câmpia Turzii are viitor!

Rep.: Spuneați că visul dumneavoastră este ca tirurile să nu treacă prin Câmpia Turzii. Nici nu o vor face, întrucât vor trece pe Centura Ocolitoare.

Dorin Lojigan: Da, exact. Am demarat acel proiect de tranzit al orașului, deși respins de conducerea Dăncilă de la acea perioadă. Ce tirurile distrug, primăria trebuie să repare, ceea ce nu este normal. De aceea, s-a fixat o taxă de tranzit.

Rep.: Ne apropiem de finalul interviului. Vreau să vă întreb cum a fost colaborarea dumneavoastră cu Consiliul Local?

Dorin Lojigan: A fost extrem de bună, cu cei care au înțeles că împreună dezvoltăm comunitatea și nu s-au opus proiectelor inițiate de mine, anume cei de la PPUSL, UDMR. Însă, nu pot afirma același lucru despre cei de la PSD și PMP, care în permanență au sabotat proiectele primăriei. Ca să nu mai vorbesc că avem campion la „abțineri” și voturi „împotrivă”. Din păcate consilierii PSD și PMP nu au înțeles că în Consiliul Local se face administrație locală nu politică. Doar vă aduc aminte de acea mutare a sediului Poliției într-un imobil nou, decent, câtă opoziție am putut avea din partea PSD și PMP. Dar uite că lumea merge și își face pașapoarte, își scot caziere, își pot înmatricula mașini.

 

Rep.: Scaunul de primar este vânat de mulți! Cât de greu este acest scaun?

Dorin Lojigan: Eu sunt un primar atipic…nu prea stau pe scaun.

Cât pot nu stau în birou. Încerc să fiu mereu pe teren. În urmă cu doi ani am lansat o provocare celor care râvnesc la acest scaun, ca să vedem dacă li se pare atât de ușor.
Să ia mapele mele și eu stau lângă ei și semnez, dacă e legal. Să vedem dacă știu cum se procedează și cum trebuie să dirijeze un act. Sunt un primar exigent și îmi place să fie respectat programul.

Rep.: Am ajuns la final! Un mesaj pentru cei care își vor exercita dreptul la vot în data de 27 septembrie 2020.

Dorin Lojigan: Vreau să vă spun că eu sunt prieten foarte bun cu Emil Boc, care este pentru mine un exemplu și administrația gestionată de acesta este ceva ce vreau să urmez. În patru ani, am încercat să fiu în coordonate apropiate cu administrația municipiului Cluj-Napoca, de care ne apropiem.Vă mulțumesc pentru încredere, răbdare și vă cer să continuăm împreună proiectele de 40 de milioane de euro pe care le-am adus în Câmpia Turzii, alături de oameni competenți precum Alin Tișe, Emil Boc, Ludovic Orban și Guvernul României, respectiv Alin Buda, a căror prietenie o prețuiesc foarte mult.

Vă mulțumesc!

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS