<
Actualitate

Mesajul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor 

În urmă cu două decenii, prin Legea 379/2003, comemorarea eroilor neamului românesc a fost legată de Înălțarea Domnului.

Eroii sunt acele persoane care, din spirit de sacrificiu și altruism suprem, se jertfesc pentru apărarea hotarelor sau libertății propriei națiuni. România este țara europeană care și-a obținut fiecare victorie militară sau diplomatică, prin viețile a milioane de eroi.

Vorbim despre oameni care și-au părăsit familia, părinții, frații și au plecat pe front, pentru că țara și neamul românesc au fost mai importante decât orice altceva. Unii dintre ei nu și-au cunoscut copiii, alții nu au simțit iubirea adevărată, dar cu toții au murit în gloria țării lor. Au căzut în tranșeele săpate din frigul sovietic, până în munții Cehoslovaciei, cu scrisorile netrimise, în buzunarele uniformelor, cu lacrimi de sânge pe obraji și cu dragostea de țară în suflet!

Dintre aceștia, 53 de eroi își duc somnul de veci, în Cimitirul Eroilor, înființat la 16 septembrie 1944, în Câmpia Turzii. 45 de eroi identificați și 8 eroi români necunoscuți, înhumați la Câmpia Turzii, merită omagiile și recunoștința noastră eternă.

Lor li se alătură eroii aviatori, militari ai Bazei 71 Aeriană care, în împrejurări nefericite, și-au pierdut viața pilotând aeronave de vânătoare sau executând salturi cu parașuta. Inclusiv lor li se cuvine mulțumirea noastră deplină! De asemenea, panteonul eroilor din Câmpia Turzii este completat de cei căzuți în Revoluția din Decembrie 1989. Indiferent de împrejurările care au dus la sacrificiul lor, îi păstrăm, pentru totdeauna, în memoria colectivă a orașului și a neamului nostru!

Doamnelor și domnilor, probabil și dumneavoastră aveți rude, bunici sau părinți care s-au pus în fața gloanțelor pentru libertatea și integritatea statală a României. Ați auzit povești din război sau revoluție și ați simțit, indirect, emoțiile trăite de aceștia. În amintirea lor ne plecăm capetele, în semn de respect față de actele și faptele lor.

Astăzi, avem o națiune respectată și apreciată în rândul aliaților noștri. Dispunem de o înzestrare superioară a forțelor militare, motiv pentru care participăm, cu succes, la misiuni de menținere a păcii. Contribuim la sprijinul internațional acordat Ucrainei, în aceste momente delicate. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sacrificiul eroilor noștri. De aceea, Armata este printre cele mai apreciate instituții ale statului român, pentru că stă între civili și primejdie și spune, cu fermitate, „STOP, tiraniei și ideilor revizioniste, de oriunde ar veni acestea”!

Dumnezeu să odihnească eroii și să binecuvânteze neamul românesc, în veci!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS