<
Eveniment

Foto. Jocul la șură la Urca

Duminică, 26 august a avut loc în satul Urca din comuna Viișoara “Jocul la Șură” sărbătoarea dedicată tuturor locuitorilor din Urca, Viișoara și nu numai.

Sărbătoarea a început cu slujba religioasă ce a avut loc la biserica din satul Urca urmată de un părăstas în memoria lui Ioan Bozdog, unde la bustul acestuia s-a depus o coroană cu flori.

Activitățile de la Urca au continuat cu lansarea de carte în memoria lui Ioan Bozdog, iar după ceremonia religioasă a urmat parada portului popular ce a pornit din fața Bisericii Ortodoxe din Urca până la căminul cultural din același sat, în fața căruia, ansamblul Ardeleana din Câmpia Turzii a oferit o demosntrație de dans autentic românesc, un dans care a rupt aplauze în rândul celor prezenți fie ei români sau invitații speciali din Franța.

După o scurtă pauză de socializare în care s-a servit masa, cu bucate tradiționale românești, a urmat un recital susținut de formația Nelu Gabor și artiști precum Oana Vențel, Maria Corovei, Ionuț Langa, Ovidiu Purdea Someș, Formația de Dansuri Tradiționale din Urca, Asamblul Ardeleana din Câmpia Turzii, Ansamblul Fiii Moților din Mihai Viteazu. Trupa Today a întregit programul Jocului la Șură din Urca.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS