Eveniment

Ziua Universală a Iei sărbătorită și la Câmpia Turzii

Cu ocazia Zilei Universale a Iei dar și a sărbătoririi Sânzienelor, miercuri 24 iunie 2020 Parohia Ortodoxă nr II prin părintele Sebastian Zăhan și Aurel Cherecheș au organizat un spectacol folcloric avându-i ca protagoniști pe artiștii locali dar și Grupul,,Tradiții Turdene al Centrului de zi Turda. Cu mic cu mare toți îmbrăcați în straie populare au asistat la un frumos regalfolcloric. Interpretarea de excepție a micuților artiști au smuls ropote de aplauze din partea publicului prezent.  Pe lângă poeziile și cântecele populare interpretate de copii și tineri, a avut loc și o paradă a costumelor populare create de d-na Daniela Rațiu. În acompaniamentul orchestrei de muzică populară formată din Vasile Iurian la vioară, Valentin Râza la orgă și Gelu Furdui la saxofon alto, au evoluat următorii artiști locali, Moldovan Denisa, Petric Ștefania, Beatrice Simioana, Gabor Antonia, Pop Gabriela și Turean Bogdan.


Zăhan Sebastian, preot paroh Biserica Ortodoxă nr. II Câmpia Turzii

Acest eveniment a fost organizat cu ocazia Zilei Universale a Iei, sărbătoririi Sânzienelor dar și a celor care poartă numele de Ioan. Prin acest eveniment am dorit să promovăm tradiția, portul Iei    să ducem mai departe această sărbătoare frumoasă în spiritul valorilor europene

a consemnat Lăcătuș Nicușor

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS