Educaţie

Care este rolul unui profesor în dezvoltarea unui copil? Ne-a răspuns prof. înv. preșcolar Daniela Burlacu

ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.

„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o ca invitată pe prof. înv. preșcolar Daniela Burlacu, un dascăl iubit de micii ei elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.

 

Rep.: Care credeți că este rolul unui profesor în dezvoltarea unui copil?

Daniela Burlacu: Profesorul poate influența într-o măsură covârșitoare viitorul unui copil, atât în bine, cât și în rău, de aceea rolul acestuia este unul foarte mare în dezvoltarea lor. Sunt foarte multe exemple de adulți de succes care mulțumesc anumitor profesori pentru ceea ce sunt, deoarece aceștia le-au insuflat pasiunea pentru o anumită materie sau meserie sau pur și simplu le-au trasat coordonatele emoționale corecte pentru a deveni adulți încrezători în puterile lor. Din nefericire există și cazuri în care dascălii se rezumă doar la a ”preda” cunoștințele și informațiile, într-o manieră pur științifică, ceea ce nu este suficient în dezvoltarea unui copil. Diferența se face atunci când se pune suflet și pasiune, iar cei care nu pot face acest lucru nu ar trebui să aleagă această meserie vocațională.

Întregul interviu pe care prof. înv. preșcolar Daniela Burlacu ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de Dascăl” îl puteți citi de luni, 24 februarie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS