Educaţie

Care sunt cele mai importante aspecte ale educației? Ne răspunde prof. înv. preșcolar Diana Rece

ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.

Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.

„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.

În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o ca invitat pe prof. înv. preșcolar Diana Rece, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.

Rep.: Care credeți că sunt cele mai importante aspecte ale educației și ce vă face să credeți asta?

 

Diana Rece: “Educația, mai ales în perioada preșcolară, trebuie să ajute la dezvoltarea globală a copilului, modelând personalitatea, formând priceperi și deprinderi, acumulând cunoștințe, perfecționând autonomia personală, astfel încât la ieșirea din grădiniță, copilul să fie pregătit, pe cât posibil, pentru noi experiențe de viață pe care să le poată gestiona adecvat. Educația nu se referă doar la procesul instructiv-educativ desfășurat la grădiniță/școală, ci și la cea din familie, din comunitate, din diverse situații spontane, pe care copilul trebuie să învețe să le valorifice. Educația are un rol extraordinar în viața celor mici, deoarece, folosind căi flexibile, îi formează, ca viitori adulți echilibrați și competenți”.

Întregul interviu pe care prof. înv. preșcolar Diana Rece  ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de dascăl” îl puteți citi de luni, 22 Iunie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei. Noi îi mulțumim doamnei educatoare  și îi dorim mult succes în continuare. Iar celorlalți dascăli le transmitem toate cele bune și să ne aștepte pentru că o să  ajungem la fiecare dintre ei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS