<
Interviu

Interviu în exclusivitate. Celebrul Chef, Paul Siserman uimește în bucătăria japoneză. S-a apucat de sushi… Ronin Sushi.

Toată lumea îl cunoaște și toată lumea știe de faptul că Paul Siserman, The InckChef, este un bucătar super profesionist, care și-a pus amprenta peste multe restaurante din țară.

Un profesionist desăvârșit! L-am întâlnit personal la câteva evenimente și singurul cuvânt care statea la baza acelor evenimente era CALITATEA. Niciodată nu a renunțat la calitatea serviciilor oferite în schimbul numărului mare de evenimente.

După multe restaurante pregătite, după multe apariții TV la cele mai urmărite emisiuni, propria școală de bucătari, Paul a decis să dezvolte o piață destul de fragilă pentru publicul larg: bucătăria japoneză. Am vrut să aflăm cât de pregătiți sunt oamenii pentru sushi și preparatele culinare deosebite din bucătăria japoneză. Și am rămas surprins!

AS: Cum merge treaba cu gătitul ?

Paul Siserman: Treaba cu gătitul merge bine sau poate prea bine. Am foarte multe proiecte și de multe ori mă găsesc în situații în care cu părere de rău trebuie să refuz cereri de colaborare.
Am ajuns la un număr de peste 20 de restaurante care îmi poartă numele pe meniu, unele cu specific tradițional altele cu specific mediteranean sau francez dar, mi-am deschis și o activitate fixă în Cluj-Napoca, pe lângă cea pe care o aveam, și anume școala de bucătari (Inkchef Academy). Bineînțeles, cum nu pot să refuz niciodată o provocare, am ales să învăț și bucătăria japoneză. Așadar “noua” activitate pe care am decis să o pun pe picioare se numește: ”Ronin Sushi” și este un sushi delivery dar pe care într-un an de zile am reușit să îl facem un etalon al calității în ceea ce privește acest domeniu în Cluj

AS: De ce sushi?

Paul Siserman: Lumea tinde spre a consuma produse cât mai sănătoase iar bucătăria rece japoneză, din punctul meu de vedere, se integrează perfect în cerințele moderne ale consumatorului clujean ( și nu numai ), s-a născut ca un stil apropiat street food-ului și a fost adus pâna la rangul unui preparat gourmet.

AS: Ce fel de sushi pregătești?

Paul Siserman: Am ales să mergem pe varianta clasică, tradițională și care se bazează pe simplitate, și prospețime la fel ca în Japonia.
Folosim doar ingrediente de cea mai bună calitate chiar dacă acestea sunt scumpe și ne ridica food cost-ul la un nivel foarte ridicat. Aceasta a fost și va rămâne politica noastră și iată că la aproape un an de la deschidere, rezultatele au început să apară. Suntem solicitați la dineuri și evenimente importante ale firmelor dar și organizăm work shop-uri pentru acestea. Din acest an spre surprinderea și bucuria mea în aceeași măsură am fost solicitati inclusive la botezuri și nunti pe care le-am și onorat de altfel surprinzând în mod foarte plăcut audiența.

AS: Există produse de post?

Paul Siserman: Pentru că această perioadă este una foarte importantă în creștinism și ne apropiem de sărbătorile Pascale dar în același timp credincioși ortodoxi sunt în Postul Mare, am conceput inclusiv produse de post, 100% vegetariene .

Așadar, nu pot decat să vă invit să încercați produsele RONIN SUSHI.

AS: Paul, mulțumesc pentru acest interviu. Succes în noua provocare.

P.S: Multumesc pentru invitația de a vă răspunde la întrebări. Salut cititorii Ziarului 21 cu drag și respect.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS