Artă / Cultură

Filarmoniștii turdeni, orientați spre ”arta de salon”

În cele patru luni din acest an, în care vor expune la Galeria municipală de Artă din orașul de domiciliu, filarmoniștii turdeni vor organiza, în premieră, un salon de grafică și o expoziție ce va reuni doar lucrări ale membrelor societății culturale ”Filarmonia” sub titulatura de ”salon al doamnelor”.

Debutul, în 2017, al perioadei filarmoniste la Galeria municipală de Artă s-a consemnat joi, 18 mai, odată cu vernisarea expoziției de grup intitulată ”Interferențe”. Pentru a respecta numele cu care și-au botezat expoziția, prin cele 39 de picturi aflate acum pe simezele Galeriei municipale de Artă din Turda, interferează mai multe tehnici de realizare a lucrărilor, precum colajul, pictura pe sticlă, dar și tablourile realizate prin tehnici clasice, precum acuarela, acrilicele pe carton sau uleiul pe pânză. Acestora li s-au adăugat lucrările de artă fotografică realizate de către Maria Ilișiu și Ovidiu Cosac.

Expoziția ”Interferențe” cuprinde picturi semnate de Maria Cristea, Maria Ilișiu, Anca Kis, Laura Miron, Maria Moldovan, Alida Nagy, Felicia Răcean, Cornelia Vidrașcu, Flaviu Bugnariu, Manole Ciui, Tiberiu Gherman, Gavril Nechifor, Dumitru Popa, Petre Purcariu, Iosif Stegaru, Vasile Tașcă și de decanul de vârstă al filarmoniștilor turdeni, Ioan Crișan.

După expoziția vernisată joi, 18 mai, cu începere din 5 iunie, Galeria municipală, de Artă a Turzii, situată pe trada Libertății nr. 2, va găzdui expoziția personală de artă fotografică realizată cu lucrări din creația lui Ovidiu Cosac.

Dintre evenimentele similare ce figurează în programul celor patru luni rezervate societății culturale ”Filarmonia” la Galeria municipală de Artă din Turda, membrii conducerii organizației, adică președintele Gavril Nechifor și vicepreședinții Flaviu Bugnariu, respectiv dr. Cristina Oprea, au amintit de o expoziție ”în duet” ce va reuni lucrări ale pictorilor Ioan Crișan și Manole Ciui. Expoziția cu pricina ar urma să fie organizată în luna august.

În afara expozițiilor de la ”sediu” o parte dintre filarmoniștii turdeni s-au preumblat pe la Sinaia, la Sighișoara sau vor participa la o expoziție organizată, cel mai probabil în luna septembrie, la Câmpulung Muscel, în replică la expoziția ”Acorduri cromatice de mai” realizată de către membrii Cenaclului de Arte Plastice din localitatea argeșeană, la Galeria municipală de Artă a Turzii, la începutul lunii mai.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS