campanie campanie
Actualitate

Video. Lucian Valea este începând de miercuri – preparator fizic la CSM Câmpia Turzii

CSM Câmpia Turzii trece printr-o adevărată revoluție odată cu aducerea fraților Pintilie la echipă. În aceste zile, staful CSM-ului a fost completat de Lucian Valea care va ocupa funcția de preparator fizic.

În România nivelul tehnic al fotbalului a căzut pe locul II şi a crescut cel fizic. Acum, fiecare club profesionist apelează la metode de ultimă generaţie pentru a scoate maximum din jucători. Nu se mai poate ca în urmă cu 3-4 decenii, cînd toate echipele făceau o pregătire generală, acum trebuie lucrat individual.

Așa se întâmplă și la Câmpia Turzii, unde nu este neglijat nici un element în ceea ce înseamnă drumul către performanță. Lucian Valea, la insistențele fraților Pintilie și la proiectul care se construiește la Câmpia Turzii a acceptat să vină alături de echipă.

Ziarul 21 a fost din nou pe stadion și a stat de vorbă cu Lucian Valea:

Rep.: Lucian te-ai alăturat CSM-ului …spune-ne câteva amănunte

Lucian Valea: Am venit în mod categoric să cunosc, dincolo de staff, echipa pe care ne putem baza, ca și lot, având în vedere că este o disciplină în care evaluarea este cea mai importantă, astfel încât să știm de unde se incepem partea de pregătire și implicit partea de dezvoltare a unui program în direcția aceasta. A fost foarte important să mergem în zona aceasta de evaluare a jucătorilor și eventual unde sunt probleme sau accidentări să intervenim.

Rep: Este o premiere absolută. Cum a venit ideea, cine ți-a făcut propunerea?

 L.V: Eu de 11 ani lucrez atât ca preparator fizic cât și ca chinetoterapeut. Andrei și Paul Pintilie au fost colegi de-ai mei de acum 11 ani, în junioratul pe care l-am făcut la Câmpia Turzii. În momentul de față, când o persoană cu o viziune pe 2, 5, 10 ani îți face o propunere și îți spune că ulterior o să fim lăsați să facem treaba, cu siguranță am zis da. M-a atras viziune pe care a putut să o gândească nu doar pe o perioadă limitată și cred că sportul este viitorul. Vrem să construim. Practic o să avem un departament specializat pentru partea de preparare fizică, refacere după efort și recuperare medicală.

 Rep. Practic te-ai întors acasă cu un proiect sănătos

L.V: În primul rând a fost o decizie sentimentală, mai ales când am văzut venirea fraților Pintilie la club. A fost doar un lucru de a-și expune pe masă, viziunea lor și categoric am rezonat. Cu siguranță experiență celor 10, 11 ani își va spune cuvântul în privința prevenirii accidentărilor și cred că este important să avem un lot viabil, pentru partea creșterea performanței o să avem nevoie de timp. Tot ce înseamnă fenomenul fotbalistic și a celorlalte secții sportive o să facem tot posibilul să atragem oamenii la stadion. O să încercăm și în zona de oraș cu ce putem ajuta cu servicii cetățenii și populația. Cu siguranță este o componentă atât pentru un club sportiv cât și pentru locali.

CSM Câmpia Turzii are programat primul amical  Sâmbătă, 3 august în compania celor de la CFR 1907 „U” 19

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS