<
Ştiri

Mașină în flăcări pe Autostrada Transilvania (video)

O mașină a fost surprinsă în flăcări pe autostrada Transilvania. Un participant la trafic a surprins o mașină care era învăluită în fum pe Autostrada Transilvania.

Supra încălzirea motorului și a sistemului de acționare

În anumite condiții, de ex. condiții de conducere dificile pe teren deluros, există riscul ca motorul și sistemul de acționare să se supraîncălzească – în special în cazul unei sarcini ridicate.

În caz de supraîncălzire, puterea motorului poate fi limitată temporar.

Dacă temperatura din sistemul de răcire a motorului devine prea ridicată, atunci se aprinde un simbol de avertizare și afișajul pentru șofer afișează mesajul Temperatură motor Temperatură ridicată. Opriţi în siguranţă. Opriți mașina într-un mod sigur și lăsați motorul să funcționeze la turația de mers în gol timp de câteva minute și să se răcească.

Decarbonizarea motoarelor!

Decarbonizarea unui motor este metoda prin care sunt eliminate depunerile care s-au format în timp pe unele piese interne. În mod special, este vorba despre calamina depusă pe componentele motoarelor disel.

După ani de utilizare a motorului, calamina începe să facă probleme, mai ales când este depusă pe senzori, supape, sonde şi alte elemente ale motorului. Începe să crească consumul de combustibil, maşină parcă nu mai trage sau începe să aibă fluctuaţii de ralanti. Prin procesul de decarbonizarecă aceste depuneri pot fi eliminate.

Depozitele de carbon sunt, în cea mai mare parte, compuşi ai carbonului într-o stare foarte rezistentă la combustie. Aceste depuneri au loc mai ales, în cazurile când maşinile sunt utilizate preponderent în oraş, unde motorul nu are timp să ajungă la parametrii optimi de funcţionare. Decarbonizarea motorului presupune, în termeni cât mai simpli, îndepărtarea acestor depuneri de carbon din interiorul motorului folosind două metode.   Pima metodă este aceea de curăţare chimică, la care e folosesc diverse soluţii chimice sau aparate speciale care se conectează la sistemul de admisie al motorului. În această categorie ar intra şi curăţarea cu apă sau prin oxi-hidrogen. Practic se pulverizează în admisie o anumită cantitate din lichidul magic, în timp ce motorul este cald şi rulează, iar aburul generat astfel în cilindrii se presupune a disloca depunerile de carbon şi îndepărtarea acestora prin evacuare.

Eficacitatea acestei metode şi implicaţiile pozitive şi negative sunt discutate peste tot, dar dacă operaţiunea este realizată incorect, şansele ca motorul să fie distrus sunt foarte mari. Pentru curăţarea cu oxi-hidrogen, se foloseşte un aparat care generează o anumită cantitate mixtă din aceste gaze. Acest amestec este introdus în admisie iar mai departe povestea este aceeaşi ca la varianta folosirii apei. Teoretic, compozitia de hidrogen şi oxigen ar trebui să ajute la arderi complete ale combustibilului în cilindrii şi astfel eliminarea depunerilor prin evacuare.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS