<
Actualitate

1 (Unu) MAI… diferit

Diferit. Cam așa au petrecut cetățenii României, 1 MAI muncitoresc, diferit. Încă de dimineață Ziarul 21 s-a deplasat în locul unde echipaje de poliție, jandarmerie și armată supravegheau intrarea și ieșirea din oraș. Vigilență maximă pentru a se respecta ordonanțele militare din starea de urgență decretată de autorități. Fiecare mașină care intra și ieșea din oraș, era oprită. Șoferul prezenta adeverința/declarația și buletinul. Cât timp am stat alături de cadrele MAI și MAPN, nu au fost probleme și nici nu s-au sancționat șoferii, pentru că șoferii nu au dat motive ca ar dori să încalce legea.

Dacă în anii trecuți, muntele devenea a doua casă pentru mulți dintre noi, marea și petrecerile de la mare un moft pe care unii din noi îl faceam, ieșirile la iarbă verde cu familia sau prietenii un motiv de relaxare și distracție, anul acesta, aceste „rânduieli” și obișnuințe s-au cam șters. De voie, de nevoie, s-a stat în casă.


Aceasta data de 1 mai cu siguranță a fost diferită din mai multe puncte de vedere. Se le luăm pe rând.

1. Vremea deloc prietenoasă- parcă a adus un plus de liniște și relaxare celor care, prin diferite metode, aveau de gând să fenteze sfatul autorităților și să iasă la încins grătare. Cel puțin pe zona noastră, a plouat destul de mult și destul de tare.

2. Ordonanțele militare sunt clare: nu ieși din casă fără un motiv bine întemeiat. Pozele de pe rețelele de socializare sunt martore la faptul că cetățenii au respectat legea. S-au făcut tradiționalele mici și grătare, însă nu pe la ieșiri la iarba verde, munte sau pe la cabane, ci acasă (pentru cei care stau la casă) sau în apartament.( la grill)

3. Echipajele MAI și MAPN prin polițiști, jandarmi și militari au supravegheat intrările în fiecare oraș și și-au făcut bine treaba. Nu cred că riscă cineva să „oblige” forțele de ordine să dea amenzi.

Ei bine, cam aceasta a fost ediția de „1MAI 2020”, ediție care s-a sărbătorit în siguranță și… acasă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS