<
Actualitate

100 de ani de istorie și de viață

Căpitanul în retragere Mărginean Alexandru Vasile, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, Filialelor Județene Cluj a Veteranilor de Război și a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și ai autorităților locale l-au vizitat, în comuna Apahida, pentru a fi alături de el și de familia sa, în această zi deosebită.

La un veac de existență, veteranului i-a fost acordat titlul de ,,Cetățean de onoare” al comunei Apahida, de către primarul localității. Veteranul s-a bucurat nespus de vizita neașteptată.

,, Războiu nu-i ușor, îi cu frică,îi cu greșeală. A trecut cu greu …dar a trecut. Mă bucur că am fost în armată…” sunt cuvintele unui veteran de război care, la vârsta de 18 ani, lupta pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial. Viața i-a oferit, însă, șansa de a trece peste vremuri pentru a fi, astăzi, mărturia vie a unor repere marcante din istoria României.

Cu această ocazie, îi dorim veteranului de război sănătate și încă mulți și fericiți ani de acum înainte!

Text si foto: Oana Boier.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS