Actualitate

120.000 euro pentru un WC! Primarul: „Este scump, dar arată bine”

În România sunt peste 10 milioane de români care au toalete în curte. Peste 2400 de instituții de învățământ au toalete afară. În schimb, într-un oraș din județul Cluj, Huedin mai exact, se afla cel mai scump WC din România. 120.000 de euro a costat aceasta „bijuterie”. Citat de Mediafax, edilul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat: „Consiliul Local Huedin a aprobat anul trecut alocarea a 540.000 de lei (120.000 de euro – n.a.) pentru construirea unui WC public în centrul oraşului, care este o investiţie utilă şi extrem de necesară. Trebuia să o facem mai demult, dar nu am avut fonduri. Avem în zona centrală un monument istoric, o biserică maghiară, Reformată, unde vin zeci de autocare cu turişti, îmi era jenă că nu le-am putut oferi o toaletă civilizată. Noul WC public are 160 de metri pătraţi, este modern, are 5 cabine pentru femei şi 3 lavoare şi 3 cabine pentru bărbaţi, 3 pisoare şi 2 lavoare, de asemenea o încăpere pentru mamă şi copil, unde se pot schimba scutecele bebeluşilor. Toaleta este accesibilă şi persoanelor cu dizabilităţi. Este scumpă, într-adevăr, dar arată bine”, a spus Moroşan.

Potrivit primarului Huedinului, 300.000 lei a fost costul construcției dar cheltuielile au ajuns mai mari din cauza proiectării, avizelor necesare, racordare la rețeaua de apă și electricitate

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS