<
Actualitate

1,39 miliarde de euro destinate României pentru investiții în energie verde

Sectorul energetic românesc va beneficia de o finanțare în valoare de 1,39 miliarde euro, destinată investițiilor, sumă ce va fi folosită, în principal, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. În acest fel, România va putea atinge cu succes obiectivele din domeniul climei și energiei, asumate în fața Uniunii Europene, până în anul 2030.


Finanțarea, una extrem de consistentă, va fi acordată de către Fondul pentru modernizare, prin care Comisia Europeană sprijină un număr de 45 de propuneri de investiții. Dintre acestea, în România urmează să fie construite opt parcuri fotovoltaice și două turbine cu gaz cu ciclu combinat. Astfel, o bună parte din energia electrică obținută pe bază de cărbune va putea fi, treptat, înlocuită cu energia verde.
Țara noastră are imperioasă nevoie de aceste investiții, atât pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât și, mai ales, în vederea creșterii gradului de independență energetică spre care tindem, pentru a elimina importurile de gaz rusesc.


Consider că este remarcabil că sumele distribuite României destinate acestui tip de proiecte de către Comisia Europeană, prin intermediul Fondului pentru modernizare, a crescut exponențial în acest al treilea ciclu de investiții. România primește, în acest stadiu, cel mai mare procent din cei 2,4 miliarde de euro destinați proiectelor, respectiv 1,39 miliarde de euro. Comparativ, Cehia primește doar jumătate de miliard de euro, iar Polonia un sfert, fapt ce confirmă bonitatea țării noastre la acest capitol și perspectivele investiționale pozitive.
Sunt convinsă că vom beneficia în mod profesionist de acești bani, necesari finanțării proiectelor noastre din energia verde. Obiectivele de investiții finanțate prin intermediul Fondului pentru modernizare vor fi în măsură să ne ajute atât să depășim cu brio tranziția energetică, cât și să dezvoltăm acest sector al producerii de energii alternative, pentru a ne atinge în cel mai scurt timp posibil scopul independenței energetice.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS