<
Actualitate

139 persoane salvate în semestrul I 2024

În semestrul I 2024 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 172 misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 139 persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Arad – 62 intervenții, Jibou – 58 intervenții, Caransebeș – 20 intervenții, Târgu Mureș – 18 intervenții, Brașov – 14 intervenții.

Tipuri de intervenţii SMURD executate: misiuni primare – 101, misiuni secundare – 71.

Echipajele elicopterelor SMURD, prin punctele de operare aeromedicale, au salvat persoanele, astfel: Arad – 54 persoane, Jibou – 42 persoane, Caransebeș – 19 persoane, Târgu Mureș – 14 persoane, Brașov – 10 persoane.

De asemenea, un pilot al Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a făcut parte din echipajul elicopterului Black Hawk, care a executat o misiune specială pentru transportul de organe prelevate pentru transplant de la Timișoara la București pentru salvarea a 2 pacienți.

Pe parcursul semestrului I 2024, personalul aeronavigant al unității a executat în cadrul punctelor de operare aeromedicale menţionate un volum de 234 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operaţional al unităţii a coordonat un număr de 472 misiuni aeriene în semestrul I 2024 pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

În continuare, piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca vor acționa cu profesionalism în sistem integrat pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, alături de celelalte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Relaţii Publice

Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS