Actualitate

15 Martie, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

In fiecare an, pe 15 Martie, sărbătorim Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor !
Pe 15 Martie 1962, într-un discurs in față Congresului American, presedintele american J.F. Kennedy a enuntat patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a alege si dreptul de a fi ascultat.
Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor a fost sărbătorită pentru prima data in 1983 de catre “Consumers International”. Doi ani mai tarziu, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a acceptat liniile directoare ale Națiunilor Unite in domeniul protectiei consumatorilor. Acestea formulau principalele drepturi ale consumatorilor cerute de către organizatiile de consumatori.
Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost proclamată și prin Rezoluția nr. 39/248 din 1985 a Adunării Generale a ONU, intitulată „Principiile directoare pentru protecția consumatorilor”.
Protecția Consumatorilor nu înseamnă doar legislație, drepturi și obligații; înseamnă în primul rând bun simt, normalitate, moralitate și, mai ales, respectul între comerciant, producător, importator și client, în calitatea lui de consumator.
Aceasta data speciala, ne da ocazia in fiecare an sa promovam drepturile noastre fundamentale!
Pornind de la tema zilei, și la noi în municipiu , ASOCIATIA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR TURDA organizeaza , in această perioada , o serie de actiuni pentru creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază consumatorii și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi.
In 15 Martie, sărbătorim Protecția Consumatorilor la nivel mondial, dar cred că ar trebui să sărbatorim zilnic, printr-o protecție sporită a noastră, a fiecaruia, și să luam atitudine de câte ori vedem că drepturile noastre nu sunt respectate.
FII INFORMAT !!!
CUNOASTETI DREPTURILE !!!
IA ATITUDINE!!!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.