<
Actualitate

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca  

Vineri, 21 ianuarie, s-a marcat un nou moment în dezvoltarea chirurgiei otologice în Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca prin efectuarea de către colega noastră dr. Diana Vlad a primei operații de otoscleroză, printr-o tehnică endoscopică.

Concret, s-a realizat un montaj în urechea medie constând dintr-un piston de titan interpus între nicovală și un orificiu practicat în talpa scăriței pentru a permite transmiterea energiei sonore spre urechea internă, transmisia fiziologică fiind blocată datorită anchilozei scăriței de către țesutul otosclerotic.

Procedura chirurgicală foarte minuțioasă necesită un antrenament chirurgical otologic deosebit, echipă dedicată și o infrastructură tehnică de înaltă performanță pe care unitatea noastră a achiziționat-o în ultimii ani.

Avem speranța și convingerea că acest debut se va consolida și va fi urmat de noi realizări în domeniul chirurgiei otologice.

„La mulți ani, România”!

Sursă text și foto: colonel medic Chirteș Felician, șef compartiment ORL/ SCMU Cluj.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS