Actualitate

A fost turnat primul strat de asfalt pe strada 22 Decembrie din Turda!

𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐧𝐮𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭 𝐩𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟐 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 din Turda, lucrări

„Stratul de AB 31,5 a fost turnat pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun, pe o lungime de 320 de metri. De mâine începe execuția trotuarelor și a pistelor de biciclete pe aceeași parte. Se lucrează concomitent la modernizarea rețelei de apă și canalizare, modernizare carosabil – trotuare și introducerea tuturor cablurilor în subteran.

Strada va fi reabilitată și modernizată complet, cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, stații moderne, e-ticketing, monitorizare video și spații verzi”,  a anunțat primarul municipiului Turda.

Lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzii 22 Decembrie 1989,  este în valoare de 14.413.323,54 lei fără TVA, finanțare europeană prin POR.

Proiectul din care fac parte aceste lucrări cuprinde acțiuni integrate pentru modernizarea facilităților destinate pietonilor, bicicliștilor, transportului în comun și auto, cum ar fi extinderea carosabilului la 4 benzi (2 benzi pe sens), amenajarea de piste de biciclete, modernizarea trotuarelor, modernizarea stațiilor de așteptare transport în comun, reconfigurarea aliniamentelor de spații verzi, introducere sistem management inteligent al traficului, achiziție de autobuze sau amplasare stații de închiriere biciclete.

Acest proiect face parte din PMUD Turda (Planul de Dezvoltare Urbană Durabilă), cel mai relevant proiect al municipiului Turda, ce cuprinde modernizarea 4 coridoare de Mobilitate Urbană, finanțate integral cu bani europeni.

Prin implementarea acestor proiecte Turda va deveni un oraș prietenos cu mediul, cu locuitorii săi, cu turiștii, cu mediul de afaceri si investitorii, având o rețea modernă de infrastructură susținută de zone urbane curate și verzi.

*
1 comentariu

1 comentariu

  1. Cozma

    16 septembrie 2019 la 22:48

    In sfarsit… doamne ca drumurile in Turda sunt cele mai rele

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS