Actualitate

A început școala. Bucurie și emoții în rândul elevilor din Câmpia Turzii

Data de 9 septembrie, pentru câteva mii de elevi din Câmpia Turzii, debutul în noul an școlar.

Cu multe emoții, mai mari pentru părinți decât pentru copii, anul școlar tocmai ce și-a intrat în drepturi. Școlile din Câmpia Turzii și-au deschis larg porțile pentru a intra elevi dornici de educare, cunoaștere și, sperăm toți, cu sete de a învăța și de a-și forma încă de pe acum un viitor prosper.

Pentru cei care au început clasa 1, „teama” de necunoscut este mai mare, însă peste ani, aceleași emoții le vor trăi la terminarea aceleiași școli.

La festivitățile de deschidere a anului școlar au participat, ca de fiecare data, autoritățile locale din Câmpia Turzii, reprezentați ai Poliției, consilieri locali, viceprimarul Sabin Ghemeș și edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care a și ținut să lanseze un gând către elevii din Câmpia Turzii.

” Educația este comoara cea mai de preț a generațiilor, iar școala este locul în care ne clādim viitorul, existența și deciziile.

Acest an şcolar să îl parcurgeți cu sănătate, înțelepciune și dragoste de carte.

Dragi elevi, vouă vă rămâne sarcina de a studia, de a asimila informațiile primite de la profesori și de a manifesta o atitudine cu respect, bun simț și admirație față de cadrele didactice și față de școală, în general.

Baftă în noul an școlar!”

Noul an școlar vine cu modificări. Structura anului școlar:

Semestrul I se încheie în 20 decembrie 2019. Semestrul al doilea începe în 13 ianuarie 2020 și se încheie în 12 iunie 2020.

Referitor la partea de relaxare, structura vacanțelor sunt:

-vacanţa de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020)

– vacanţa de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020)

– vacanţa de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021)

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

Așadar, acestea fiind spuse, dragi elevi, mult succes în noul an școlar!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS