Actualitate

Acţiuni organizate de comisarii GNM cu ocazia Zilei Gărzii Naţionale de Mediu

Astăzi, 12 Martie, sărbătorim Ziua Gărzii Naționale de Mediu, instituție de inspecţie şi control cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, care îndeplineşte un rol activ în prevenirea şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic.
Pentru a marca acest eveniment, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din întreaga ţară au organizat acțiuni cu tematică ecologică, menite să încurajeze formarea unei atitudini responsabile a cetăţenilor faţă de mediul înconjurător. Activitățile dedicate acestei zile se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, în toate județele, în cele mai multe comisariate judeţene ale GNM fiind organizate activități de conștientizare și de educaţie ecologică, în colaborare cu cu unităţile de învaţământ de la nivel local. În cadrul acestor evenimente, copiii şi elevii vor fi informaţi despre importanţa protejării mediului şi despre activitatea pe care o desfăşoară GNM în scopul prevenirii riscurilor şi al limitării ameninţărilor de ordin ecologic.
Astfel, în judeţele Bihor, Iaşi, Brașov, Călărași, Mehedinți, Maramureș şi Satu Mare vor fi organizate seminarii şi dezbateri privind colectarea selectivă a deşeurilor, dezvoltarea durabilă, ariile naturale protejate, respectiv problemele comune ale județelor de frontieră. Work-shop-uri și vizite la operatori economici vor avea loc în județele Dolj, Gorj, Bihor și Caraș – Severin, iar în județul Bacău vor avea loc activități de birdwatching, organizate de Centrul Regional de Ecologie Bacău, împreună cu Casa Corpului Didactic Bacău.
Tot pentru a marca Ziua Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii de mediu vor desfășura acţiuni de ecologizare ale zonelor turistice din judeţele Brăila (Stațiunea balneară Lacu Sărat), Tulcea (Municipiul Tulcea), Vaslui (în zona Lacului Delea), Suceava (Valea Borodinei), Constanța (Parcul Viitorului) şi Mureș (albia râului Mureș, în zona cuprinsă între cele două baraje de acumulare situate pe raza Municipiului Târgu Mureș).
În judeţele Suceava, Brăila, Dolj și Mureș vor avea loc plantări de copaci, în colaborare cu direcțiile și ocoalele silvice din județele respective, iar în județele Alba, Bacău și Bistrița Năsăud comisarii GNM vor desfpșura acțiuni de verificare și îngrijire a puieților plantați în cadrul proiectului „100 pentru 100”, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918.
Un eveniment special se va desfășura, în data de 13 martie 2019, în Parcul Alexandru Ioan Cuza din București, unde Comisariatul General al GNM organizează acțiunea de conștientizare și informare ecologică „6, vine Garda!”, la care vor participa 250 de elevi de gimnaziu de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” și Școala gimnazială „Nicolae Labiș”.

Serviciul Relații Publice și Comunicare

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.