Administraţie

Acesta este nivelul Consiliului local sau nivelul PSD Câmpia Turzii? O întrebare la care căutăm, încă, răspunsuri!

Ultima ședință de Consiliu local la Câmpia Turzii a fost scena unui nivel de limbaj și atac la persoană cum rar ne-a fost dat să vedem, mai ales că este vorba de cel mai important for de decizie din oraș, deci teoretic ei (consilierii) ar trebui să fie vârfurile (elitele) comunității noastre… însă, din păcate, pe zi ce trece ne lămurim că de fapt sunt foarte departe de nivelul “elitelor” care ne dorim să ia decizii pentru și în favoarea confortului și a bunăstării noastre.

 

Despre ce este vorba?

După o ședință lungă a Consiliului local Câmpia Turzii (începută la ora 13.00 și terminată undeva aproape de ora 18.00), o ședință cu mai multe pauze, a venit și momentul mult așteptat al punctului „diverse”.

Dacă de obicei la acest punct ia cuvântul Mircea Crișan, cetățeanul din Câmpia Turzii cu un înalt simț civic, problemele ridicate de dânsul fiind de obicei punctuale, obiective și realiste (a reușit omul să întoarcă de mai multe ori hotărâri de Consiliu local) sau un alt cetățean prezent și care face amuzamentul aleșilor nostri, fiind vorba de dl. Bașca, care de cele mai multe ori bate câmpii, fiind total rupt de realitate, ei bine a venit acum rândul consilierului local Isac Tudorache (actual pensionar) ales pe listele PSD, ce nu a fost prezent la ședință, dar a ținut cu tot dinadinsul să transmită prin intermediul președintelui de ședință (după un regulament interpretat în stil propriu) două documente care se doreau a fi o interpelare și un drept la replică.

 

O fi ceva foarte important, dacă omul, deși nu a fost prezent la ședință, a transmis aceste două documente (o fi vorba de noi locuri de muncă? O fi vorba de proiecte europene?) însă NU… a fost vorba de un circ sub orice critică!

Astfel, după ce Vasile Tot i-a făcut pe plac consilierului PSD Isac Tudorache (sub amenințarea că altfel o să-i facă plângere la prefectură) și a citit cele două documente, care nu au fost altceva decât atacuri la persoană, ținta atacurilor fiind de fapt primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, mesajele transmise fiind că minte, dezinformează, că e golan, că își depășește atribuțiile legale, că e incompetent, că e șmecher, că n-are pregătire, punând la îndoială capacitatea sa intelectuală, iar lista poate continua… interpelare sancționată imediat de cei prezenți în ședință (“domnule, începe să fie repetabil, se tot repetă” i-a atras atenția o doamnă prezentă la ședință, președintelui de ședință care citea cu spor o listă lungă de atacuri mizere).

“Este sigur interpelarea d-lui Isac”, s-a auzit din sală (trimitere la stilul de lucru al unui mare maestru local).

“Domnule este un punct de vedere și trebuie ascultat”, a sărit în apărarea colegului său de partid, Gicu Rece.

“Domnule, astea au fost niște bazaconii”, i-a replicat și consilierul PNL Adi Antal încercând parcă să-i readucă la realitate pe colegii din opoziție.

”Eu, personal, sunt pentru dialog, dar bineînțeles în limitele bunului simț. Părerea mea personală este că această interpelare depășește limita bunului simț”, a fost și intervenția consilierul UDMR, Ioan Vituș.

 

Hoțul strigă: hoțul!

Iar aici ne referim la acuzațiile consilierului PSD de imoralitate și de incapacitate intelectuală aduse primarului, astfel consilierul PNL Ioan Varodi a izbucnit (într-un mod foarte elegant, dar tranșant): “Domnule președinte, cu tot respectul, am un semn de întrebare, dumneavoastră susțineți că dânsul (Isac) a făcut această interpelare, o putea face și în august când era prezent, dânsul a adus și o atingere de imagine în ceea ce privește nivelul nostru intelectual, mare – mic, nu discutăm facultăți aici, pe de-o parte critică pe de altă parte nu dorește să fie criticat, însă am un mare semn de întrebare în ceea ce privește moralitatea dânsului, în ceea ce privește pregătirea sa juridică, vă spun eu că este total pe dinafară. O să vă aduc în probațiune ceea ce a făcut dânsul în calitate de așa-zis președinte al Consiliului de administrație de la Domeniul Public Câmpia Turzii. Ceea ce vorbesc acum  vorbesc pe hârtii, ceea ce a făcut dânsul acolo au fost numai minuni (prostii) pe acolo și asta pot să o dovedesc pe înscrisuri”, a fost cea mai tranșantă părere în Consiliul local după circul deschis de Ionel Tudorache.

 

Nu e primul atac asupra primarului de la Câmpia Turzii!

Sub pretextul că el (Isac)  este alesul municipiului Câmpia Turzii, iar în concluzie are DREPTURI (niciodată, dar niciodată nu aduce vorba și despre OBLIGAȚIILE pe care le are din această funcție), iar că primarul municipiului Câmpia Turzii este doar invitat la ședințe, Isac atacă pe toată lumea în toate domeniile: juridic, economic, etc, sub pretextul că el este AUTODIDACT (scuza celor care nu au urmat o formă superioară de învâțământ).

Alegerile din 2016 au dovedit cine este mai ales decât ceilalți, astfel o să-i reamintim d-lui Isac rezultatele alegerilor: Dorin Lojigan – PNL – 4.522 voturi – adică 46,92 % (cel mai mare scor obținut după revoluție de un primar în Câmpia Turzii) în timp ce PSD-ul (mai bine zis franciza unui partid luat de un grup de interese) a luat la ultimele alegeri 2.079 voturi (adică tot partidul a luat mai puțin de jumate din cât a luat cel pe care-l atacă frecvent).

“Dați-mi voie să spun că este josnic să vii cu aceste acuze, totuși să nu uităm că domnul primar a fost ales cu 4500 de voturi ”, a fost și reacția secretarului general al primăriei, Nicu Ștefan.

 

Reacția lui Dorin Lojigan, primarului municipiului Câmpia Turzii

Păștrându-și bunul simț, deși atacat mârșav chiar în plenul Consiliului local, Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii a avut o reacție scurtă: “Nu o să răspund la aceste două interpelări, pentru că sunt mult sub nivelul meu, indeferent ce acuzații mi s-au adus. Vreau să mulțumesc consilierilor locali și secretarului primăriei pentru modul cum mi-au luat apărarea, cred că pozițiile lor fac mai mult decât interpelarea d-lui Isac”.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS