Administraţie

Câmpia Turzii: Comunicat cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului

Având în vedere prevederile legislative în vigoare, Municipiul Câmpia Turzii a demarat procedurile de înființare a Serviciului specializat de gestionare a câinilor fără stăpân.
În acest sens, s-a întocmit un Proiect de hotărâre care a fost supus dezbaterii publice, în temeiul dispozițiilor art.7 alin.(1) și alin.(2) din Legea nr. 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, perioadă în care au fost aduse amendamente din partea asociațiilor și fundațiilor de protecția animalelor, respectiv a cetățenilor iubitori de animale.
În aceeași perioadă a fost organizată la nivel local o întâlnire de lucru, la care au participat primari din județele Cluj, Alba, Mureș și Sibiu, precum și Președintele Federației Naționale de Protecția Animalelor și Mediu, având ca scop găsirea unor soluții optime, în concordanță cu prevederile legale, care să mulțumească atât cetățenii municipiului, cât și asociațiile și fundațiile de protecția animalelor.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat ulterior de către Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii, fiind adoptată Hotărârea Consiliului Local nr. 87 din 08.06.2017, privind aprobarea înființării Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, a Studiului de oportunitate, a Regulamentului privind organizarea și funcționarea acestuia, a Caietului de sarcini și a Contractului de delegare.
S-a procedat la publicarea invitației de participare în mod repetat ( 05.07.2017, 18.07.2017 și 02.08.2017) pe site-ul www.e-licitație.ro, prin procedură simplificată, conform Legii nr. 100/2016 – privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii, în vederea concesionării serviciului către un operator specializat, nefiind depusă nici o ofertă.
Ultima publicare a invitației de participare a fost făcută în data de 17.08.2017, cu termen limită de depunere a ofertelor – 28.09.2017.
În situația în care la finalul procedurii aflate în derulare, nu va fi desemnat nici un operator specializat, pentru asigurarea unui climat de siguranță al cetățenilor, Primăria Municipiului Câmpia Turzii este nevoită să ia în calcul construirea unui adăpost propriu, demers care este condiționat în prealabil de indentificarea surselor de finanțare necesare, întrucât costurile pentru o astfel de investiție (construire și întreținere) sunt foarte mari.
Gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Câmpia Turzii este o preocupare permanentă a administrației locale.
Vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea soluțiilor optime și legale și vă mulțumim pentru înțelegere.

DIRECȚIA RELAȚII CU COMUNITATEA,

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

SUS