Administraţie

Câmpia Turzii dotată cu un aparat radar tip „pistol”

Municipiul Câmpia Turzii a achiziționat un aparat radar tip pistol, care va fi folosit de către poliția municipiului pe raza administrativă a orașului, incluzind raza comunelor învecinate.

Care este scopul, dar și utilitatea?

“Unul dintre rolurile noastre este și acela de prevenție, nu doar de sancțiune” și-a început discursul primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, care în urma accidentelor de pe raza municipiului Câmpia Turzii care au avut loc pe baza vitezei excesive, a hotărât că achiziționarea unui astfel de aparat ar fi una utilă.

Schema achiziționării de către adminitrațiile locale a acestor tipuri de aparate radar nu este o premieră, municipiul Cluj, Turda, comuna Florești și exemplele ar putea continua, au achiziționat aparate radar tip pistol.

Prevenție, prevenție… dar sumele?

Suma achiziționării acestui aparat este de aproximativ 67.000 lei, însă aparatul va fi folosit de poliție, amenzile pentru circulație revenind bugetului local, astfel încât se preconizează că suma cheltuită pe achiziționarea radarului va fi recuperată în maxim 3 luni.

“Principalul scop al acestui aparat radar este reducerea numărului de accidente ca urmare a reducerii vitezei în municipiul nostru… unde, din păcate, sunt implicaţi foarte mulți adolescenți”, a mai adăugat Dorin Lojigan, care a adus aminte de mesajul tânărului Răzvan Turcu din Câmpia Turzii care, în urma unui accident pe străzile din Câmpia Turzii, a rămas imobilizat în căruciorul cu rotile.

Iată mesajul lui Răzvan Turcu (11.08.2017):

”Salut! Mă numesc Turcu Răzvan și am 18 ani. Probabil destul de multă lume a auzit despre povestea mea, dar pentru cei care nu știu și nu mă cunosc o să vă explic pe scurt.

In data de 17 spre 18 decembrie 2016 am suferit un accident rutier din care am ieșit foarte “șifonat” (țin să menționez că eram pasager). Șansele mele nu au fost prea mari in primele zile, dar așa cum spune toată lumea, minuni există! M-am decis să scriu acest mesaj pentru cei de-o vârstă apropiată cu mine.

Toată lumea la 18 ani abia așteaptă sa treacă examenul auto și sa aibă permis de conducere. Ei bine, să știți ca dacă primiți acest act nu înseamnă ca vouă nu vi se poate întâmpla nimic și toate regulile vă exclud. Pot număra pe degetele de la o singură mână persoanele pe care le cunosc și au învățat ceva din experiența mea. Oameni nevinovați ajung să sufere din cauza inconștienței. Gândiți-vă la părinții voștri, la prietenii voștri înainte sa faceți ceva necugetat. Gândiți-vă la consecințe.

 

 

 

Știu că sunt și oameni pe care nu i-ar mustra conștiința când ar face un rău cuiva. Sau și mai grav, să ia o viață omenească. Sunt sigur că mai sunt cazuri unde cineva trage din cauza unui “prieten” și se luptă să își facă viața cât mai normală. Norocul meu e că am multe persoane care îmi sunt aproape și mă iubesc , iar asta mă motivează cel mai mult in lupta mea spre “a-mi reveni ” (prin acest mesaj vreau să le mulțumesc tuturor pentru asta de la familie, prieteni, pana la personalul medical).

Sunt sigur că toți părinții își sfătuiesc copiii, dar pentru noi, tinerii, nu sunt de ajuns vorbele unui om trecut prin viață, le spunem “ce știți voi? vremurile s-au schimbat!”, dar să știți, prieteni, ca nimic din ce vă spune un părinte nu poate duce la lucruri rele. Familia este singurul sprijin și singura iubire ce nu dispare niciodată! De prieteni adevărați o să vă loviți de câteva ori in viață.

 

Vreau să cred că mesajul ăsta o să dea de gândit măcar unora dintre voi. Dacă cineva se întreabă cum sunt eu în urma accidentului, ei bine astăzi ,11.08.2017, fac exact 8 luni fără o săptămână de când sunt imobilizat la pat, am trecut prin aproximativ 13 operații chirurgicale și mai urmează. Sunt optimist că voi trece peste toate cu bine, și ca voi fi același “Turcu” pe care îl știți voi!

Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdare să-mi citiți gândurile, dar simțeam nevoia să scriu asta”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.