Administraţie

Cartierele Turzii, în plin proces de asfaltare! Au început lucrările și în cartierul Micro 1!

În această săptămână au început lucrările de modernizare a străzilor și în cartierul Micro 1, urmând ca până la jumătatea lunii august să fie reabilitate următoarele străzi:

Str. Rapsodiei

Str. Baladei

Str. Constructorilor (28-33)

Str. Liliacului

Str. Crinilor

Lucrările sunt executate cu fonduri de la bugetul local și constau în asfaltarea carosabilului și trotuarelor, iar valoarea totală a investiției este de 364.333,57 lei.

 

În cartierul Micro 3 au început lucrările în luna iunie. Până în acest moment lucrările sunt finalizate în proporție de 50%.  Au fost executate sau se află în curs de execuție lucrări pe următoarele străzi:

 

Str. Zorilor (finalizate: partea carosabilă, trotuare, amenajări parcări și accese blocuri)

Str. Nuferilor (lucrările sunt în curs de execuție)

Str. Narciselor (lucrările sunt în curs de execuție)

 

În perioada imediat următoare, vor începe lucrările la parcarea din fața Pieței Micro 3, care va fi asfaltată integral, iar în paralel vor fi efectuate lucrările de reparații în incinta pieței. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.100.000 de lei cu TVA, investiție realizată din bugetul local.

 

Având în vedere faptul că în municipiul Turda se va lucra pe 4 linii de finanțare, strategia municipalității este de a folosi banii bugetului local în zonele care nu pot beneficia de fonduri europene sau guvernamentale. Astfel, în perioada 2017 – 2018 lucrările se vor desfășura după următoarea schemă:

 

– străzile principale vor fi asfaltate printr-un program european care are la bază Planul de Mobilitate Urbană

–  20 de străzi din cartierul Băi vor fi asfaltate printr-un program european ca urmare a obținerii statutului de Statiune Balneoclimatică

– 13 străzi din cartierul industrial vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale prin PNDL

– în cartiere și în zonele care nu pot beneficia de fonduri europene sau guvernamentale se lucrează cu fonduri de la bugetul local

 

Primăria Municipiului Turda va publica în perioada imediat următoare un plan amplu în cadrul căruia vor fi menționate nominal toate străzile care vor fi asfaltate, conform actualului plan de guvernare locală, condus de primarul Cristian Octavian Matei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS