<
Administraţie

A fost inaugurată capela de la Câmpia Turzii, o investiție așteptată din 2011

Administrația actuală din Câmpia Turzii a inaugurat noua capelă, o construcție impresionantă, aflată în cimitirul de la Stația 110, o investiție de 600.000 lei așteptată încă din 2011. Lucrările noii capele au început în februarie 2017, iar la mai puțin de 6 luni aceasta a fost inaugurată.

Inaugurarea a fost făcută în prezența IPS Andrei, Arhiepiscop al Clujului, a unui sobor de preoți, o parte a consilierilor locali, dar și a numeroși enoriași bucuroși că actualul primar s-a gândit la ei.

Lungul drum al construirii capelei din Câmpia Turzii începe cu mulți ani în urmă și a fost explicat de părintele Rusu, care a ținut să aprecieze eforturile lui Dorin Lojigan, care și-a manifestat deschiderea către biserică încă de pe vremea când acesta era viceprimar, iar  la 7 luni distanță de când a devenit primar, s-au demarat și lucrările acestui obiectiv foarte important pentru cetățenii municipiului.

Noua capelă mortuară ce a fost construită la Câmpia Turzii a început lungul drum al birocrației după ce în ședința Consiliului local ce a avut loc în anul 2016 pe 22 septembrie, aleșii locali și-au dat acordul pentru începerea demersurilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții Construire Capelă Mortuară în Câmpia Turzii.

Necesitatea și oportunitatea acestei investiții, conform expunerii de motive a hotârării de Consiliu local ce l-a avut ca și inițiator pe primarul Dorin Lojigan constă în faptul că actualmente, datorită zonei foarte mari acoperită de către capela mortuală de pe strada Gheorghe Barițiu (biserica de lângă blocul ANL din cartierul Muncitoresc), ținând cont de creșterea mortalității din ultimii ani în municipiu și în urma consultărilor dintre municipalitatea Câmpia Turzii și Parohia Ortodoxă s-a stabilit ca fiind necesară construirea unei capele în incinta cimitirului de pe strada Republicii FN (110).

Prin amplasarea capelei în incinta cimitirului de pe strada Republicii FN (cimitirul de la 110), se realizează un transfer rapid și ușor a persoanelor decedate din sala de procesiune la mormânt. Se vor evita situațiile deja întâlnite, când desfășurarea în aceași zi a mai multor slujbe de înmormântare, constituie o problemă atât pentru familiile persoanelor decedate, cât și pentru preoții din municipiul Câmpia Turzii.

Suprafața din cimitirul de pe strada Republicii FN, (cimitirul de la 110), este suficient de mare încât a fost posibilă amplasarea noii construcții care cuprinde toate încăperile necesare bunei desfășurări a serviciilor specifice unei înmormântări.

Investiția inaugurată face parte din obiectivele strategiei de dezvoltare a municipiului Câmpia Turzii, costurile capelei urmând a fi suportate de la bugetul local, deci este vorba despre o capelă care aparține cetățenilor, costurile unei astfel de construcții presupunând și alocarea de utilități: alimentare cu apă și canalizare, energie electrică, branșamentul la gaze naturale, etc.

Valoarea totală a proiectului de la Câmpia Turzii s-a ridică la circa 600.000 de lei, a precizat primarul Dorin Lojigan, bani asigurați din bugetul local.

Pentru a ne face o idee a acestei sume de 600.000 lei ce presupune construirea propriu-zisă (proiect, alimentare cu apă, gaz, curent electric, etc) vă putem spune că reabilitarea muzeului Prima Școală Românească a costat  575.000 de lei (REABILITAREA şi nu CONSTRUIREA LUI!)

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS