Administraţie

La Turda s-a înființat Transportul Urban Public

În urmă cu un an, imediat după înscăunarea în fotoliul de primar, Cristian Matei primarul Turzii, declara pentru Realitatea FM: „Doresc să reînfiinţez  compania publică de transport. Dacă am da unei societăţi care să fie în subordinea primăriei un sfert din banii pe care îi oferim acum Societăţii de Transport Public (STP) Alba Iulia, am avea parte de un transport decent”.

La mai puțin de 1 an de zile, planul primarului Turzii se concretizează sub forma unei hotărâri de Consiliu local adoptată de 18 consilieri locali (din 18 prezenți), prin care societatea de Transport Urban Public SRL va lua naștere la Turda.

Asociatul unic al noii societăți de transport de la Turda este municipiul Turda, iar capitalul social în numerar al noii societăți este de 10.000 lei împărțit în 100 de părți sociale cu o valoare nominală de 10/leiparte socială, reprezentând 100% din capitalul social.

Asociatul unic deține 100% din părțile sociale, astfel fiind principalul beneficiar atât al profitului, cât și al pierderilor. Administratorul  care va îndeplini funcția de director al noii societăți de transport de la Turda a fost desemnat Alin Popescu, care are ca și sarcină imediată demararea procedurilor de realizare a formalităților de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului  Cluj.

Din 8 mai 2010, autobuzele moderne ale STP Alba Iulia circulă pe traseele din Turda, înlocuind vechile autobuze ale răposatului RATL – Turda.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS