Administraţie

Noul șef al Poliției Capitalei, originar din Câmpia Turzii

Este vorba de Ciprian Adrian Miron, fost comisar șef și adjunct al șefului IPJ Cluj.
În vârstă de 42 de ani, Ciprian Miron, a fost împuternicit să ocupe, timp de 6 luni, funcția de șef al Poliției Capitalei. El îl înlocuiește pe Mihai Marius Voicu.

Funcţia a devenit de același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al IGPR, pe care comisarul-şef o avea anterior. Modificările au fost făcute prin ordin al ministrului MAI, în contextul în care DGPMB va avea rol principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, informează Alba24.ro

Cu un CV impresionant: absolvent al Academiei de Poliție din București, în anul 2000, iar anul 2010 pe cele ale Academiei Quntico, din SUA, a fost adjunct al Poliției Alba Iulia iar din 2010 și până în 2015 a fost numit reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne al României în Statele Unite, Ciprian Miron și-a câștigat rapid respectul în toată țara.

”Având în vedere că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este unitatea din cadrul Poliției Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea și gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii și siguranței publice în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, la nivelul acestei instituții s-au decis unele măsuri pentru ridicarea capacității operaționale.
În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunțată de către Inspectorul General al Poliției Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unității a fost aprobată, iar funcția de șef al Poliției Capitalei a fost transformată, fiind la același nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al I.G.P.R. Astfel, cu aceeași dată, prin ordin al ministrului afacerilor interne, a fost împuternicit, în funcția de director general al D.G.P.M.B., pe o perioadă de maximum 6 luni, comisarul-șef de poliție Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deținut funcția de inspector general adjunct al I.G.P.R.
În consecință, chestor de poliție Voicu Mihai Marius, director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziția D.G.P.M.B. pe o perioadă de 6 luni.
Totodată, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent și buna funcționare, Poliția Capitalei va beneficia și de suplimentarea numărului de posturi și, implicit, de creșterea numărului de polițiști care se vor încadra în unitățile de poliție pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Modificările urmăresc obținerea de eficiență și calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne și creșterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituțional optim la realitățile și evoluțiile sociale, iar Poliția Română să își îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranței comunității”, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Română.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS