Administraţie

Proiect cu noua mină de la Salina Turda. Investiție de 10 milioane de euro

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară, motiv pentru care autoritățile locale și-au propus să investească peste 10 milioane de euro într-o nouă mină.

 

Proiectul pentru mina Iosif este aproape gata, iar edilii sunt convinși că după deschiderea acesteia, Salina va trece de 1 milion de turiști pe an.

 

„Va fi o cale care va duce deasupra masivului care conține Salina Turda. Deci se va ieși cu liftul în aer liber într-un turn de 30 de metri înălțime. Acolo vor exista lacuri cu apă dulce, cu apă sărată, va exista o capelă, vor fi tot soiul de pavilioane pentru cadouri, pentru suveniruri, după care cu cel de-al doilea lift se va coborî în Salina actuală, mina Rudolf”,, a spus primarul Cristian Matei, citat de citynews.ro.

 

„Noi suntem acum la etapa de final de proiect. Proiectul pentru deschiderea finanțării presupune un studiu de fezabilitate. Execuția propriu-zisă, pentru că nu construim, ci săpăm, este vorba de două lifturi de circa 210 metri înălțime, este o perioadă între doi și trei ani de realizare”, a mai spus primarul din Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.