Administraţie

Salariile funcționarilor publici, actualizate. Câți bani vor câștiga?!

Conform prevedrilor art.11 alin.(1)-(4) din LEGEA-CADRU nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, administrația locală a aprobat actualizarea salariilor funcționarilor publici.

Ierarhizarea funcțiilor s-a făcut prin rapoartare la principiile prevăzute la art. 6 din legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, dar și ținându-se cont de criteriile generale prevăzute la art. 8 din actul normativ menționat precum: cunoștințe și experiență, complexitate, creativitate și diversitate a activităților, judecata și impactul deciziilor, responsabilitate, coordonare și supervizare, dialog social și comunicare, condiții de muncă, incompatibilități și regimuri speciale.

Stabilirea ierarhiei funcțiilor și prevederilor art. 13 din legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, unde este enumerată categoria funcționarilor publici de conducere, ce cuprinde persoanele numite în una dintre următoarele funcții publice: secretar al unității administrative-teritoriale, architect-sef, director executiv în cadrul aparatului propriu al autorităților administrației publice locale, sef serviciu și șef birou.

Nivelul veniturilor salariale s-a stabilit în condițiile prevăzute de alin. (1) și (2) al art. 11, în sensul că venitul cel mai mare din ierarhie nu depășește nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar. Stabilirea indemnizației viceprimarului municipiului Câmpia Turzii s-a făcut potrivit art. 13 alin (1) din legea 154/2017, unde se prevede că indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică se determină prin înmulțirea coeficientului 5,5 cu salariul de bază minim  brut pe țară adică 7975 lei.

Noile salarii din administrația publică locală sunt conform tabelului:

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS