Administraţie

Turda a câștigat finanțarea europeană de 7 milioane de euro pentru comunitățile marginalizate!

Strategia de Dezvoltare Locală destinată comunităților marginalizate realizată de Primăria Municipiului Turda a fost admisă la finanțare! Lista a fost transmisă astăzi de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Strategia a fost realizată în cadrul proiectului european “Turda – Oraș Incluziv” și așa cum am anunțat la lansarea acestui proiect, posibilitatea de a beneficia de cei 7 milioane de euro în urma implementării lui, a devenit realitate!

Strategia de Dezvoltare Locală destinată comunităților marginalizate, selectată la finanțare, prevede modernizare a drumurilor, reabilitări, construcții de locuințe sociale, utilități, formare profesională, programe “a doua șansă”, prevenția abandonului școlar, educație sanitară.

Proiectele vizează zonele urbane marginalizate, iar prin componenta de locuire (locuințele sociale) și prin componenta de formare, vizează întreg municipiul Turda.

În paralel, la nivelul municipiului Turda, desfășurăm și proiectul finanțat tot prin POCU, “CEPS Turda – Calitate, Egalitate și Prietenie în școlile din Turda”, în valoare de 1,4 milioane de euro.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS