Administraţie

Video. Dorin Lojigan: „Problema colectării selective este și la Câmpia Turzii”

În interviul acordat Ziarului 21, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a atras atenția că în Câmpia Turzii există niște probleme care sunt în curs de rezolvare. Problemele pe care le-am identificat și de care ne-au spus și cei cu care m-am întâlnit: iarba dintre blocuri și curățenia pe la punctele gospodărești.

În ceea ce privește iarba dintre blocuri, aceasta trenuie curățat de către asociațiile de proprietari și pot fi amendate acele asociații dacă nu o fac. Niciodată nu am avut astfel de pretenții, nici eu ca primar și nici cei din înaintea mea.

A fost un an mai greu din punct de vedere climatic, genul de climat care favorizează creșterea ierbii foarte tare. În acest moment, 95% din suprafața întregului oraș (cartier Blocuri și Zona Centrală), iarba este în toatalitate tăiată.

Am achiziționat la Domeniul Public un tractoraș de tuns iarba și este om care se ocupă de acest aspect. Parcul Municipal este finalizat în proporție de 80%, încă se lucrează.

Cea de-a doua problemă pe care am identificat-o este problemă colectării gunoiului. Am schimbat toate pubele din punctele gospodărești. Le-am inscripționat mare, să se vadă, care este pentru hârtie, plastic, gunoi menajer ș.a.m.d. Lumea trebuie să știe că amenzile sunt foarte mari, atât amenzile pe care noi le putem da, dar mai ales pe care UE le dă către noi, în masura în care această colectare selectivă este în trend.

Noi ca și municipiu trebuie să ajungem la final de an la 90% colectare selectivă. Noi suntem la 35%

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS