Administraţie

Vin banii de la guvern către Turda!

Din războiul politic care s-a produs între premierul României, Sorin Grindeanu, și liderul PSD, Liviu Dragnea, marile câștigătoare ar putea fi administrațiile PSD din țară, printre care și municipiul Turda, condus de Cristian Matei.

Astfel în lupta pentru putere, cei doi lideri politici, Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea încep să-și scoată așii din mânecă.

Cel mai recent as scos din mânecă de Liviu Dragnea este Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, care a anunțat că a terminat analiza proiectelor înscrise în etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) și a decis cine va primi finanțare, se arată într-un comunicat emis vineri de institutie și citat de hotnews.

S-a deschis robinetul cu bani!

Astfel, primesc finantare de la Ministerul Dezvoltării  9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective, fiind alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament, mai arată hotnews.

În primăvara acestui an, administrația locală de la Turda, condusă de Cristian Matei a solicitat guvernului finanțarea mai multor proiecte prin PNDL pentru astfaltarea și modernizarea străzilor care vizează cartierele Turda Nouă, Băi Sărate, Oprișani, Poiana, Primăverii și zonele centrale, respectiv industrială, ale Turzii. De asemenea, s-au depus proiecte de investiții care cuprind și modernizarea piețelor publice din zona Materna și zona Micro III –Oprișani.

De asemenea printre proiectele trimise la București se află și cele privitoare la lucrările de modernizare a cinci școli din Turda. Prin documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții, aprobate în ședința de îndată din 14 martie, Consiliul local Turda intenționa să obțină finanțare de la bugetul statului pentru modernizarea școlilor gimnaziale „Teodor Murășanu” și „Avram Iancu”, a Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” a Colegiului “Emil Negruțiu” și a Școlii Profesionale Poiana.

”Banii de la Guvern, pentru finanțarea acestor proiecte vor veni, cu certitudine, în acest mandat (n.r: până în anul 2020)” a spus primarul Turzii, Cristian Matei, imediat după aprobarea documentației acestor proiecte.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS