<
Actualitate

Adrian Mischian, candidatul PMP pentru Primăria Câmpia Turzii

Adrian Mischian (48 ani) este candidatul PMP Câmpia Turzii pentru funcția de Primar, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. De profesie inginer, Adrian Mischian are o experiență managerială vastă, atât în companii de stat cât și în mediul privat. la toate acestea se adaugă și experiența din administrația publică locală.

Mischian Adrian

Varsta: 48 ani

Apartenența politică: Partidul Mișcarea Populară (PMP) Câmpia Turzii

Studii:

-Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Ingineria și Managementul Sistemelor de Producție

-Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca – Cibernetică, Statistică și Informatică Economică

Experiență profesională:

-Sef sucursală Compania de Apă Arieș SA, perioada 2007 -2010

-Director general Compania de Salubritate Câmpia Turzii SA, perioada 2011-2012

-Manager proiect companie privată (expert accesare fonduri europene) – din 2012 până în prezent

Experiență în activitatea politică:

-Consilier local din partea PMP Câmpia Turzii, perioada 2017-2020

PROGRAM ELECTORAL AL CANDIDATULUI PMP LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII

Împreună cu echipa PMP am prioritizat direcțiile de dezvoltare  pentru municipiul Câmpia Turzii pentru următorii 4 ani și le-am sintetizat în  proiectul politic ”STRATEGIA 5S PENTRU CÂMPIA TURZII”.

– SCOALA

-SANATATE

-STRADA

-SOCIAL

-*START-UP

 Obiectivul general al ”STRATEGIEI 5S PENTRU CÂMPIA TURZII” pe care o propun, este creșterea calității vieții a locuitorilor din Câmpia Turzii, iar localitatea să devină un spațiu al realizării individuale și colective, cu cetățeni activi, cu un mediu economic  social, cultural și educațional creativ, dinamic și competitiv, capabil să ofere o dezvoltare sustenabilă a comunității.

Prin implementarea ”STRATEGIEI 5S PENTRU CÂMPIA TURZII” îmi  propun și atingerea următoarelor obiective stategice:

* SCOALA

-Burse de merit pentru toți elevii care au obținut în anul școlar anterior media peste 8,50.

-Sprijin financiar pentru unitățile de învățământ pentru digitalizarea bibliotecilor școlare și interconectarea cu alte biblioteci școlare, pentru dotarea sălilor de curs cu mobilier modern și echipamente IT – calculatoare, tablete, imprimante, videoproiectoare, smarttable.

-Sprijin financiar, logistic și informațional pentru dezvoltarea de programe de dezvoltare instituțională din categoria grădinițe cu program prelungit și creșe, de programe de tip after-school.

-Dezvoltarea învățământului tehnic și profesional în strânsă legătură cu caracteristicile mediului antreprenorial local și regional.

*SANATATE

-Management profesionist și transparent pentru Spitalul municipal ”Dr. Ioan Igna”, care să conducă la îmbunătăţirea calităţii actului medical şi la diversificarea serviciilor oferite populaţiei, cu respectarea drepturilor pacienţilor şi drepturilor cetăţeneşti.

-Dezvoltarea de soluții de tip telemedicina și teleconsultatii,respectiv de consultaţii şi monitorizări medicale la distanţă, prin care pacienţii pot intra în contact cu medicul specialist de la distanţă, prin intermediul unui sistem de videoconferinţă sau tele-prezenţă.

-Promovarea sportului de masă și a unui stil de viață sănătos, prin sprijin logistic și financiar pentru cei implicați în procesul educațional sportiv(profesori de sport, antrenori) pentru dezvoltarea de proiecte sportive extracurriculare, prin acces nelimitat și gratuit la sălile și terenurile de sport pe toată durata săptămânii, prin modernizare și mentenanță de calitate abazelor sportive și a sălilor de sport.

-Dezvoltarea unei academii sportive pentru copii si junior.

*STRADA

-Un serviciu de salubritate profesionist.

-Infrastructură stradală de calitate și mentenanță profesionistă a acesteia, atât în zona de locuințe cât și în cea industrială.

-Parcări publice stradale și rezidențiale moderne care să acopere necesarul și solicitările actuale.

-Trotuare și căi de acces, infrastructura pentru plimbări pietonale modernizate, achiziția de mobilier stradal atrăgător.

-Înfiinţare, amenajare şi reabilitare spaţii verzi publice la standarde europene.

-Înfiinţare, amenajare şi reabilitare locuri de joacă și mentenanță profesionistă a acestora.

*SOCIAL

-Promovarea si dezvoltarea antreprenoriatului socialprin realizarea unui incubator de afaceri ce include birouri și spații de desfășurare a activităților, precum și spații pentru conferințe, ateliere de lucru, training,ce urmează a fi utilizat pentru un număr de 30 de afaceri sociale.

-Dublarea bugetului pentru Programul anual al Municipiului Câmpia Turzii de finanţare nerambursabilă acordată în condiţiile Legii nr.350/2005,pentru entitațile sociale ce ofera servicii adresate copiilor şi familiei,  pentru persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane fără adăpost, persoane abuzate, persoane dependente de cosnumul de droguri, alcool sau alte substanţe toxice, bolnavi cronici şi persoane care suferă de boli incurabile, precum şi alte persoane aflate în situaţii de nevoie socială.

-Un bloc de locuințe ANL, un bloc de locuințe sociale, terenuri pentru construcție case pentru tineri.

*START-UP

-Dezvoltarea unui incubator de afaceri pentru antreprenoriatului economic local, ce include pe lângă birouri,spații pentru conferințe, ateliere de lucru, traininig și spații de producție/servicii/comerț, ce urmează a fi utilizat pentru un număr de minim 20 de afaceri de tip start/stat-up, dezvoltate de tinerii sub 35 cu domiciliu stabil în Câmpia Turzii, care doresc să devină antreprenori.

-Concesionarea unui număr de minim 20 de terenuri din patrimoniul localității, în suprafață de 1000 mp, pentru implementarea a 20 planuri de afaceri, dezvoltate de tinerii sub 35 de ani cu domiciliu stabil în Câmpia Turzii, care doresc să devină antreprenori.

-Dezvoltarea unei școli antreprenoriale, o școală pentru comunitate, școala viitorilor antreprenori locali indiferent de vârstă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS