Actualitate

Adrian Mischian despre puterea de decizie în administrația locală

Unul dintre politicienii care provine din mediul privat, un antreprenor de succes, membru PMP și component al consiliului local Câmpia Turzii, Adrian Mischian a acceptat să ofere un interviu pentru Ziarul 21.

Rep.: Ce ați schimba dacă ați avea putere de decizie în viața administrativă locală?

Adrian Misichian: Păi să vă dau un exemplu simplu. Câmpia Turzii are semnate niște înfrățiri cu alte localități din străinătate. Din punct de vedere al unui antreprenor aceste înfrățiri ar trebui să fie benefice economic. Ele din păcate sunt doar pe schimb „cultural”. Am zis cultural între ghilimele deoarece așa s-a pornit, așa s-a făcut și din păcate așa se continua, adică înfrățirea se rezumă la vizitele consilierilor locali la „ei” atunci când au evenimente gen ”zilele orașului” …și invers. Dacă ne uităm în raportul de delegație și din trecut și din prezent observăm că toți au făcut schimb „cultural” practic fără nici un câștig nici de o parte nici de alta.

Ei bine eu aș schimba această „tradiție”. Totuși suntem în 2020 și trebuie să avem mai multă responsabilitate. Relațiile de înfrățire le-aș întări evident, iar periodic delegații compuse din reprezentanți de la Spitalul Municipal, de la Domeniul Public, de la Sport, de la Salubritate, de la Serviciul cultură, directori de școli chiar, i-aș trimite în vizite de lucru. Să vedem cum de la ei se poate să nu fie mizerie, totul pus pe foaie și transformat în realitate când vin acasă. Cum se poate ca la ei să nu fie gropi, totul pus pe foaie și transformat în realitate când ajung acasă, cum se poate ca la ei serviciile medicale să fie ireproșabile, totul pus pe hârtie apoi transformat în realitate când se intorc acasă, și așa mai departe. Apoi la întoarcerea acasă se prezintă un grafic, ce au văzut și ce se poate aplica și la noi, apoi la 3-4 luni să zicem chemați reprezentanții acestei delegații pentru a prezenta ce s-a făcut după ce au elaborat un plan de lucru în urma delegației lor. Eu cred că așa am fi mult mai productivi pentru comunitate. Responsabilitatea trebuie să fie punctul cheie, aceste delegații trebuie să fie vizite de lucru în beneficiul cetățeanului, nu excursii pentru consilierii locali.

Acesta e un exemplu simplu care mi-a venit acum, dar ar fi multe lucruri care trebuie oarecum îndreptate.

Mai multe detalii despre interviul pe care Adrian Mischian l-a acordat Ziarului 21 îl puteți găsi de luni, 24 februarie la toate punctele de difuzare a presei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS