Actualitate

Alerta pentru părinți! Un medicament frecvent prescris copiilor a fost retras de pe piață

Se vinde sub numele de Debridat si este, conform prospectului, un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal

Farmaciile au fost informate de catre deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, PFIZER EUROPE MA EEIG, ca sunt șanse de prezenta a unui corp străin într-unul/mai multe flacoane, motiv pentru care se retrag pentru siguranță toate loturile. Vor lipsi probabil pana în luna februarie.

Ce scrie in prospectul DEBRIDAT
1. CE ESTE DEBRIDAT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Debridat conţine ca substanţă activă maleat de trimebutină. Acesta este un medicament care reface motilitatea fiziologică (proprietate a unor organe cu musculatura netedă de a efectua mişcări de contracţie şi de relaxare) în cazul bolilor digestive funcţionale legate de tulburări de motilitate. Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale gastrointestinale şi biliare, în special în cazul durerilor şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DEBRIDAT
Nu utilizaţi Debridat – dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la maleatul de trimebutină sau la oricare dintre celelalte componente ale Debridat.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS