Actualitate

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, în vizită la Turda: „Mă bucur că avem aici o comunitate rugbystică”

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, s-a aflat vineri, 11 ianuarie, la Turda într-o vizită de lucru.
Alături de antrenorul federal Bogdan Muntean, secretarul general FRR, Florin Matei, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby Cluj, Lorin Cantor, şi antrenorul celor de la Şoimii Turda, Fetiţă Valentin, Alin Petrache a participat la întâlnirea cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei, iar apoi s-a îndreptat spre Stadionul Municipal acolo unde i-a fost prezentat unul dintre terenurile care se doreşte a fi omologat.
„Prima oară când am descoperit Turda am fost în vizită cu copiii la frumoasa Salină pe care o aveţi aici, cred că este una dintre cele mai frumoase din ţară şi poate din Europa de Est pe care am văzut-o. Cred că de câţiva ani de zile, de când aveţi un nou primar, o nouă comunitate locală, noi consilieri, o echipă bună care se ocupă de sportul românesc în general, care promovează handbalul, în primul rând, fiindcă este echipa fanion a celor din Turda. Mă bucur că sunt aici şi că discutăm de un nou teren, de un nou stadion de rugby, pe care comunitatea îl va face. Aveţi o echipă tânără, o echipă bună în spate şi lucrul acesta ne bucură. Suntem într-o vizită a zonei, am fost la Baia Mare să discutăm cu liceele cu program sportiv, cu CSS-urile, pentru a descoperi şi pentru a vedea ce putem să facem mai mult pentru aceste cluburi, cluburi care păstoresc şi ţin aproape 75-80% dintre copiii care practică rugby-ul la nivel juvenil.
Ideea noastră este să fim în spatele acestor echipe nou înfiinţate, fiindcă echipele naţionale de aici se alimentează. A existat de fiecare dată o coeziune foarte bună între echipele mici care produc jucători şi echipele mari care asimilează jucători ce performează, într-un final, pentru echipa naţională. Ajutorul nostru a fost de fiecare dată bun şi mare pentru că am dat buturi, am dat seturi de mingi, am dat foarte multe lucruri care îi ajută să-şi desfăşoare activitatea. Un nou teren de rugby, un nou pas rugbystic pus aici în Turda este de foarte mare folos, de mare interes pentru noi. Mă bucur că avem aici o comunitate rugbystică care în câţiva ani, aşa cum doreşte şi domnul primar, va avea rezultate. Rugby-ul este un sport care creează caractere, care a scos în evidenţă valori demult uitate în societatea românească iar cei care vor veni nu numai vor performa dar vor înţelege mai bine jocul de rugby. Îi aşteptăm pe toţi copiii să vină aproape, să se formeze, să devină bărbaţi şi fete vânjoase”, a declarat preşedintele Alin Petrache.
„Pentru noi este foarte importantă această vizită deoarece Turda avea nevoie de această promovare în special din partea Federaţiei Române de Rugby şi va conta enorm pentru proiectele noastre de viitor. Primul nostru obiectiv este să amenajăm unul dintre terenuri, să-l facem de rugby, să punem buturi, să amenajăm cu sprijinul FRR o tribună şi să-l putem avea funcţional inclusiv pentru meciurile de juniori. Preşedintele Federaţiei a rămas impresionat de ceea ce a găsit la Turda, am înţeles că puţine cluburi au atâtea terenuri, aşa bază de antrenament şi de meciuri oficiale”, a precizat antrenorul turdenilor, Fetiţă Valentin.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS